Dodaj do ulubionych

ZZO- :):):) dziewczyny:)

01.10.04, 13:40
Czytałam posty w "czy mozna zemdleć z bólu"
Kietyś tu...i na innym forum zadawałam pytanie- czy któras rodziła w
ZZO....dostawałam setki odpowiedzismilesmilesmile i żadna dziewczyna nie narzekała na
swój poród z tym znieczuleniem...tak na żywo- rozmawiałam z 3 dziewczynami po
ZZO- milay jak-najlepsze wspomnienia- pomimo tego- że mialy duże dzieci- np
Kuzynka- obówd głowy maluszka byl w wymiarze 38 cm!
A inna urodziła 4500g panienkęsmile
Setki postów i kazda dziewczyna polecała tekie znieczulenie....i kazda- gdy
będzie rodzic naturalnie- to oczywiscie z ZZO...kiedys mialam taką animację
na czym polega to znieczulenie- ale moze jeszcze znajdesmile
Gdyby mi było dane rodzić naturalnie- mam niestety CC- i inaczej nie urodzę-
to bylam zdecydowana na ZZO.... Po przeczytaniu tylu pozytywnych wpisów-
byłam euforycznie nastawiona do porodu- poprzednio rodziłam naturalnie - bez
traumatycznych przezyćsmile

pozdrawiam

Bea i 32 tc Artuś
Obserwuj wątek
    • hanyszka animacja 01.10.04, 14:20
      Czy o te Ci chodziło ?

morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/zewoponowka.swf
      pozdrawiam, hanyszka
      • bei Dzięki:) 01.10.04, 14:35
        Jestes kochana!
    • darekjedrasiak poród naturalny z zzo po cc 01.10.04, 20:52
      Mądrzy doktorzy dopuszczają możliwosc porodu drogami naturalnymi po cc. Nie
      jest prawdą, że ból z pękania macicy jest maskowany przez znieczulenie. Kilka
      pacjentek u których doszło do rozejscia sie blizny nie miało znieczulenia i nie
      rozpoznano na podstawie bólu tego powikłania. U chyba dwóch pozostałych doszło
      do "przefiltrowania" różnych bóli - porodowe po znieczuleniu ustąpiły a ten z
      rozchodzenia się blizny pozostał umożliwiając własciwą interwencję. Pozdrawiam
      Darek Jędrasiak
      • darekjedrasiak Jeszcze raz poród naturalny z zzo po cc 03.10.04, 19:50
        Oczywiscie taki poród wymaga trochę innej czujnosci ze strony zaangażowanych
        osób. Pozdrawiam Darek Jędrasiak
      • bei Panie Doktorze:):).... 03.10.04, 21:37
        Ale ja teraz mam mieć CCsmile po dwóch naturalnych porodach będę miała CC..
        Szpital proponował znieczulenie podpajęczynówkowe...albo ogólne....w moim
        przypadku- po konsultacji neurologa- będe miała ogólnesmile
        byłam tylko ciekawa- kiedy- czysto teoretycznie - będę przytomna po
        znieczuleniu ogólnym- tak- bym mogła karmić maluszka....
        mam 41 lat- i już nie zdaże z następną ciaza- chociaż byśmy bardzo chcielismilesmile
        Pozdrawiamsmile
        • darekjedrasiak Re: Panie Doktorze:):).... 04.10.04, 22:27
          NIe wiem, dlaczego miałoby być cięcie ? ale skoro to ma uchronić dziecko przed
          kłopotami, to mogę zrozumieć. A co neurolog ma do rzeczy ?? Oni i kardiolodzy
          często wypowiadają się o dziedzinach, które znają tylko z książek. Zawsze mne
          to wkurzało, że oni się mądrzą, ale jak to z bliska wygląda i co się dzieje,
          jakie są zagrożenia i jak ich unikać, to tego nie wiedzą. No, ale to taka
          dygresja. Czas dochodzenia do siebie po znieczuleniu ogólnym dotchawiczym
          zależy od dawki leków nasennych i narkotycznych otrzymanych podczas indukcji
          znieczulenie i operacji. W praktyce dnia codziennego nie mamy żadnych
          absolutnie pewnych metod oceny czy sen podczas zabiegu jest wystarczająco
          głeboki, aby nie pamiętać przebiegu operacji. A chyba lepiej jest dać ciut
          więcej niż ciut za mało. No i zależy to trochę od czlowieka. Z pewnoscią jednak
          mlode nie zgłodnieje za bardzo. Znieczulenie i wychodzenie z niego to tylko
          chwila. Nastawiłbym sie jednak na znieczulenie pp. Pozdrawiam Dariusz Jędrasiak
    • nejmlez Re: ZZO- :):):) dziewczyny:) 03.10.04, 20:14
      a moj szpital nie oferuje sad jedyne co to mozna zaltwiac prywatnie (tylko 1
      lekarz to robi...)na co mnie nie stac sad tj byloby mnie stac, gdybym poprosila
      rodizcow, ale nie mam zamiaru ich naciagac.
      zreszta po rozmowie z ginem w tej sprawie, stracilam wiare w sens istnienia wink
      (bo przeciez "dziala dopiero w 2 fazie a wtedy i tak bedzie mi wszystko jedno",
      cholera moze by tak wykastrowac go na zywca, ciekawe czy tez by mu bylo wszystko
      jedno). teraz mam ochote miec tylko ten koszmar za soba, bo jak widac w malym
      miescie to jedyna nadzieja
      • maurug Re: ZZO- :):):) dziewczyny:) 03.10.04, 21:09
        powiem szczerze,ze mnie duzo bardziej przeraza wizja wbicia mi czegokolwiek w
        kregoslup (choc przeciez rozsadek podpowiada,ze to podobno nie jest
        niebezpeczne), niz wizja najwiekszego nawet bolu porodowego. Pierwsze dziecko
        urodzilam silami natury, drugie zamierzam urodzic tak samo, mam nadzieje, ze mi
        sie uda. Wiem jednak, ze jest to sprawa tak bardzo indywidualna, ze
        jakiekolwiek przekonywanie kogokolwiek "za" lub "przeciw' nie ma wiekszego
        sensu. Zycze wszyskim udanych porodow na miare wlasnych oczekiwan i progow
        bolu. Pozdrawiam
      • darekjedrasiak Gin, druga faza i zzo 03.10.04, 21:17
        zreszta po rozmowie z ginem w tej sprawie, stracilam wiare w sens istnienia wink
        (bo przeciez "dziala dopiero w 2 fazie a wtedy i tak bedzie mi wszystko jedno"

Co działa w drugiej fazie ? Obawiam się, że mózg mu się włącza w drugiej fazie.
        Oto przykład gina, który nie powinen zajmować się kobietami w ciąży. Skoro nie
        wie, jak działa znieczulenie, to nie powinien nic o nim gadać tylko skierować
        Cię do kogos, kto się zna. Jesli tego nie zrobił tylko gadał od rzeczy, to
        może i w obszarze na którm powinen się znać też gada od rzeczy.

Pozdrawiam Dariusz Jędrasiak
        • bei Kochane dziewczyny:) 03.10.04, 21:46
          rodziłam naturalnie dwa razy- moje doswiadczenie jest takie- że łatwiej sobie
          radzic z bólem w pierwszej cześci akcji porodowej.....gdy szyjka rozwiera sie
          do 4-6...to w skali bólu od 1 do 10...to boli gdzieś tak na 3smilesmilesmile
          im dalej...im szerzej ma sie rozewrzec- tym wyższe schody bólowesmile...pod koniec
          to na 11 lub 12 smilesmilesmile
          Sa szpitale- gdzie za ZZo nie pobierają aż tak wysokich opłat...niektóre
          dokładają takie znieczulenie do pakietu- p.t -" poród rodzinny"...
          Wiem......każdy różnie wydaje pieniążki....jest mi przykro- że nie wszystkie
          dziewczyny moga wygospodarowac sobie je- na to- by w razie niemocy- mieć te
          bramkę...i komfort psychiczny przez cały porod- że ta bramka jest-
          niekoniecznie trzeba ją wykorzystać...
          Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka