Dodaj do ulubionych

test owulacyjny!!! pomocy

03.10.04, 13:11
witam kochane przyszle i obecne mamy. szukam pomocy od tych z was, ktore
korzystaly juz z testow owulacyjnych. wprawdzie czytalam juz wiele watkow
poruszanych na ten temat, ale nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie
pytanie.
po raz pierwszy kupilam test owulacyjny (acon lh - tylko taki byl w aptece).
zgodnie ze swoim kalendarzem i przy pomocy internetowych kalkulatorow
obliczylam kiedy mogas zaczynac sie moje plodne dni. zuzylam cale piec testow
zawartych w opakowaniu i nic. nawet nie drgnal. mialam tylko jedna -
kontrolna - kreske. testowa sie nie pojawila. czy cos ze mna nie tak?? ile
razy powinnam jeszcze probowac?? wymyslilam, ze do trzech razy sztuka, czyli
wytrzymam jeszcze w pazdzierniku i ew. listopadzie. jak nic sie nie wydarzy,
to w grudniu sie zalamie. prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 13:55
      kochane mamusie: czy mozecie mi pomoc???
    • claava Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 13:56
      www.hfsaga.com.pl/
      przystępna instrukcja obsługi
      być może zaczęłaś za późno mierzyć, albo zaczęłaś już po wink
      głowa do góry, następnym razem kup 2 zestawy, zaczniesz wcześniej i skończysz
      później, gdyby i wtedy nie wyszło, radzę porozmawiać z lekarzem, może badania
      poziomu estrogenów i/lub monitoring owulacji?

pozdrawiam
      • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 17:14
        dziekuje za strone z ta informacja. nie wiem tylko, czy test CLEARPLAN jest
        lepszy niz ten, ktory kupiulam w aptece. ten ktory stosowalam byl produkcji
        USA. byl tez tanszy. kosztowal 38 zl.
        przyznam szczerze, ze poza zrobieniem testu, ktory zastosowalam pierwszy raz,
        nie obserwowalam swojego ciala. nie mierzylam temperatury itp...
        to moje poczatki w staraniu sie o dzidziusia
    • iwka901 Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 15:56
      A czy twoje obliczenia dni płodnych pokrywały się z objawami tzn był śluz
      płodny?Też spróbowałbym jeszcze taz , bo może rzeczywiście zrobiłaś za wcześnie
      lub za późno. Bardzo dobre testy owu i tanie sprzedaje dziewczyna na forum
      niepłodność (ewa), dodaje też przystępną instrukcję. Korzystałam z nich i w
      końcu się udało.
      Życzę powodzenia
    • iwka901 Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 16:08
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20897
      • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 03.10.04, 22:14
        dziekuje za link. bardzo mi pomogl. jestescie dla mnie bardzo pomocne smile
        • schaapje Re: test owulacyjny!!! pomocy 04.10.04, 16:35
          Ja tez kupilam test owulacyjny - stosowalam wedlug instrukcji, ale caly czas
          pojawiala sie tylko jedna kreska. Pomimo tego w polowie cyklu zrobilismy z
          mezem to, co sie robi, zeby miec dzidziusia. Ale wyniki testow meczyly mnie i
          poszlam poszlam do lakarza zapytac, czy to mozliwe, ze nie mam owulacji w
          ogole. Pani doktor popatrzyla na mnie z usmiechem (w koncu probowalismy dopiro
          pierwszy miesiac) i zaproponowala, zebym przyszla do niej w 13 dniu cyklu, a
          ona zrobi mi usg i na jego podstawie okresli, kiedy bede miala jajeczkowanie.
          I rzeczywiscie poszlam do lekarza, wlasnie w trzynastym dniu cyklu, ktory nie
          mial nawet okazji sie rozpoczac, bo okazalo sie, ze jestem w ciazy! To dopiero
          poczatek i wszystko jeszcze przede mna, ale nauczylam sie jednego - test nie
          zawze pokazuje to, co bysmy chcialy, ale to wcale nie znaczy, ze tego nie ma :o)

trzymaj sie i powodzenia!

• magdulka26 Re: test owulacyjny!!! pomocy 04.10.04, 16:57
        Hej owieczka.Sama zakupiłam na ten cykl testy od Ewy.Wszystko zalezy jak długie
        masz cykle.Ja mam dzić 9 dc przy cyklach 28 dniowych .Dziś zrobiłam pierwszy
        test ,wyszły mi II ale testowa jest troszkę jasniejsza od kontrolnej i dlatego
        jutro też testuję.Te testy są super i nie są drogie.Ważne jest żeby nie zacząc
        zbyt wcześnie ani zbyt późno.Zamów sobie bedziesz wiedzieć kiedy masz owulację
        i łatwiej będzie Ci trafić w ten dzień.Pozdrawiam i zyczę szybkiego
        zafasolkowania smile))

Chcę zajść tak jak słoneczko
        • pretty01 Re: test owulacyjny!!! pomocy 04.10.04, 17:14
          Tak jak pisały dziewczyny wyżej: stosowaniu testów musi towarzyszyć jeszcze
          obserwacja objawów- ja zwracałam uwagę na śluz, nie mierzyłam temperatury, bo
          zwyczajnie to dla mnie ciemna magia smile). Przyznam, że jest też ze mnie sknera,
          bo żal mi było zużywać tych testów zgodnie wprawdzie z instrukcją, ale jednak w
          ciemno. Dlatego też byłam dwa razy na USG cyklu. Za pierwszym razem
          dowiedziałam się, że jajeczko spokojnie sobie dojrzewa, a będzie dojrzałe -
          dokładnie nie pamiętam - za mniej więcej chyba 10 dni. Po upływie 8 od wizyty
          użyłam pierwszego testu, nic nie wykazał,ale pojawił się ładny śluz, następnego
          dnia były już na teście dwie kreski. No to ja w te pędy do doktora na kolejne
          USG, no a Pan Doktor radził szybko wziąć się do intensywnej roboty smile)) Efekt
          jest taki, że na początku listopada przyjdzie na świat nasza druga córeczka.
          Tak to było u mnie. Reasumując- połącz stosowanie testu z jednorazowym chociaż
          w cyklu Usg. Zaoszczędzisz też trochę pieniążków.
          Życzę wszystkiego dobrego i ładnego, dużego brzuszka!
          Pozdrawiam.
          • solosolo Re: test owulacyjny!!! pomocy 04.10.04, 23:27
            witam!
            Ja jestem bardzo niecierpliwa i owszem jeden miesiąc próbowałam badać owulację
            testami(zawsze negatywne), ale w drugim miesiącu pomaszerowałam do mojego
            ginekologa, który zrobi mi badanie ultrasonograficzne(wewnątrz pochwowe).
            Poszłam do niego w srodku mojego bardzo regularnego cylku (cały czas robiłam
            tez testy owulacyjne i cały czas były negatywne!!!) no i zawyrokował: jajeczko
            jest a pęcherzyk peknie dziś lub jutro, do dzieła!
            No i udało się!!!!
            polecam taki sposób, jest w sumie tańszy a do tego pewniejszy.
            Pozdrawiam i trzymam kciuki smile
        • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 01.11.04, 17:54
          Minelo troche czasu od mojego wpisu. Dzisaj pierwszy raz w nowym cylku zrobilam
          test. sa dwie krechy. oczywiscie jedna ciemna a druga rozowa, jasniejsza. czy
          ta jasna cos oznacza, czy trzeba to zignorowac??
          • 71gosik Re: test owulacyjny!!! pomocy 01.11.04, 22:29
            Masz dwie kreski kontrolną-zawsze o tym samym natężeniu i testową(jest lub
            nie). Kreska testowa ma być o tym samym lub silniejszym natężeniu od
            kontrolnej. A zatem jeśli testowa jest jaśniejsza to testuj jutro, powinna
            stawać się ciemniejsza.
            Małgorzata
            • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 02.11.04, 19:35
              oj, gosik
              nic z tego. wczoraj byly dwie o roznym zabarwieniu. i tak jak mowisz, myslalam,
              ze ta rozowa (testowa) bedzie coraz ciemniejsza. a tu dzisiaj co?? nic. nie ma
              drugiej krechy. jest tylko jedna - kontrolna. buuuuuuuu
              co ja mam robic?? przeciez owulacji jeszcze nie mialam
    • asiak1 Re: test owulacyjny!!! pomocy 05.10.04, 00:08
      Mogło też tak być, ze miałaś zbyt rozcieńczony mocz.
      Ja stosowałam te od Ewy i ściśle wg instrukcji (ta sama godzina testowania i 2-
      3 godz przed testowaniem dobrze ograniczyć picie, żeby mocz był zagęszczony).
      Na tych moich pisało, ze najlepiej testować między 16 a 18,00.
    • asiak1 Re: test owulacyjny!!! pomocy 05.10.04, 10:04
      Przypomniało mi się, że u mnie test o mało "nie przegapił" owulacji! Miałam ich
      5. Testowałam od 10-go dnia. 11-go wyszła bardzo słabiutka różowa kreska, 12-go
      ciemniejsza różowa. 13-go spodziewałam się znowu ciemnej kreski, a tu wyszła
      tylko 1 kontrolna, chociaż wcześniej wychodziły przynajmniej takie bladziutkie.
      Byłam b. zdziwiona i roczarowana, bo wydawało mi się, że zaczynam te testy
      rozumieć i jak się mają do owulacji.
      Ale zauważyłam, ze w tym teście minimalnie odstają od siebie jego części.
      Zanurzyłam go więc znowu na chwilę dłużej. I nagle barwnik "skoczył" i
      momentalnie pojawiła się purpurowa krecha. Gdyby nie mój eksperyment, z powodu
      jakiś technicznych usterek test o mało nie przeoczył by mojej owulacji.
      Tak więc widzisz, że różnie z nimi bywa, aczkolwiek na pewno są przydatne.
      Myślę, że w Twoim przypadku najlepiej jednak pójść teraz na monitoring, bo
      będziesz miała jasną sytuację za zbliżoną cenę. Lekarz telefonicznie ustali,
      który dzień cyklu będzie odpowiedni. A ewentualnie potem próbować z testami.
      Pozdrawiam!
      • owieczka111 Re: test owulacyjny!!! pomocy 05.10.04, 23:21
        juz zamowilam dwa zestawy testow. nastepnym razem wyprobuje oba. mam nadzieje,
        ze bedzie ok. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka