Dodaj do ulubionych

Wieeelki brzuch

26.10.04, 16:20
Mój brzuch wydaje się większy o nawet 2 m-ce od rzeczywistego wieku ciąży!
Tak było praktycznie od początku. Pierwsza ciąża była "normalna".
W USG dzidziuś jest tylko o tydzień starszy od wieku OM, poza tym wszystko
ok. Przytyłam troszkę mniej niż powinnam ( ze statystyk ). Lekarz się ze mnie
śmieje, gdy o to pytam... A znajomi drapią się po głowie...
Czy któraś z Was ma podobny "problem"?
gagga

gg 1969685

Obserwuj wątek
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Wieeelki brzuch 26.10.04, 16:25
      Mój kochany mąż stwierdził, że w 6 tc mam brzuch jak w 1 ciąży w 6 miesiącu!
      Ale ostatnio powiedział łaskawie, że brzuszysko przestało mi tak szybko
      rosnąćsmile.
      pozdrawiam
    • alebaba2 Re: Wieeelki brzuch 26.10.04, 17:24
      Jestem w piątym miesiącu ciąży i moja koleżanka powiedziała mi, że mam już
      brzuch tak duży jak ona przed samym rozwiązaniem. Zaniepokojona zaraz
      przepytałam moją lekarkę: Dlaczego taaaaki duży? Natychmiast zostałam
      uspokojona, że mam dużo wód płodowych, a poza tym mam duży płód. Więc powinnam
      mieć dużo powodów do radosci a nie do zmartwień.
      Mam nadzieję, że to co napisałam wpłynęło na Ciebie kojąco.
      Trzymaj sie Wielki Brzuszku!!!
    • gagga1 Re: Wieeelki brzuch 26.10.04, 19:48
      Dzięki!! Zastanawiam się tylko, co będzie za 2-3 m-ce?...
      gagga
    • nesla Re: Wieeelki brzuch 26.10.04, 21:02
      a jaki to jest duzy brzuch? ja jestem w 39 tygodniu ciazy i mam 106 cm
      w "talii" czy to duzo czy malo? (pierwsza ciaza)
    • dorcia1970 Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 09:43
      Ja mam odwrotny problem. Moje brzunio jest malutkie pomimo 24 t.c. A dzidzia
      jest trochę mniejsza niż powinna. Czy jest jakiś związek pomiędzy wielkością
      brzuszka, a rozwojem dzidzi?
      czy odżywiasz się jakoś specjalnie?
      Dorota
      • jowa20 Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 13:40
        Aha wielkosc brzucha nie ma absolutnie nic wspolnego z wielkoscia dzidzi,ja mam
        bardzo maly brzuch(7mc)a lekzrz strwiedzil ze plod jest bardzo duzy i waga
        tez.Zazwyczaj kobiety z wielkimi brzucholami rodza mniejsze dzieci,a te ktore
        sa drobne i brzuszki male rodza dziecci dosc duze.Dla przykladu mojego gina
        corka przytyla w calej ciazy ok.6 kg:w tym dzizdia wazyla 36oo a reszta to
        wody,czyli tylko pozazdroscic.
    • jowa20 Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 13:35
      moj problem jest odwrotny,brzucha prawie nie ma a to jzu 7mc,ale ja sie tym nie
      przejmuje,a Ty poprostu masz pewnie bardzo duzo wod i stad tez bec.Ja sobie
      czegos takiego nie wyobrazam,moj jest tak maly a i tak mi ciezko,takze nie wiem
      jak by przezyla w twoim przypadku...
      • gagga1 Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 14:02
        Jak chodzę to się kiwam jak kaczuszka. A wkrótce będę się pewnie turlać.
        gagga
    • lacrossa Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 14:15
      TO DOKŁADNIE MOJA HISTORIA. Brzucha dostałam w zasadzie od razu po zrobieniu
      testu ciązowego (psychika, czy co?!). A test zrobiałam cztery tygodnie po
      zapłodnieniu. Wszyscy, ale to dosłownie wszyscy mi wmawiali, że pomyliłam
      terminy ,.... że wyglądam jakbym była co najmniej w szóstym miesiącu! Na
      początku się tym nie przejmowałam, lubiłam swój brzuch. W końcu po kilkunastu
      stwierdzeniach usłyszanych od różnych osób, że wyglądam jakbym miała rodzić
      postanowiłam porozmawiać o tym z lekarzem. Powiedziałam, Panie Doktorze wszyscy
      mi mówią że mam dużśy brzuch - lekarz na to od razu " nie wszyscy bo ja nie!!!
      ma Pani PIĘKNY brzuszek - ani jednego rozstępu!!" Od tej pory juz sie nie
      martwię - chociaz mam 108 w pasie (32 tc). A jak słysze, że mam duży brzuch top
      mówie nieprawda, bo piękny.
    • mania81 Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 15:23
      Ja pamiętam jak byłam w 4 miesiącu ciąży i mówię do znajomego że już mi tak
      ciężko zaczyna się robić a on do mnie że to już tak jest w ostatnich dniachsmile)
      Dopiero jak go uświadomiłam że to 4-ty miesiąc to mu się trochę głupio zrobiło.
      Teraz jestem 37 t.c i mam w pasie 111cm więc brzuch duuuuży a przytyłam tylko a
      może aż 12 kg. Kocham swój brzuszek taki duży przynaujmniej widać ciążę po za
      tym z dzidzią wszystko jest dobrze i rozmiar brzucha nie ma tak naprawdę
      znaczenia. Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie. Pozdrawiam ANiasmile)))
      • baziaczek Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 15:48
        Ja mam brzuch jak piłka, a w pasie 122 cm (przybyło mi dokładnie 42, bo przed
        ciążą skrzacikiem to ja nie byłam). To już 35 tc i ledwo sie turlam. Własciwie
        całe 9 kg które przybrałam skupiło sie na moim brzuchu. Najpierw idzie
        brzuszek, potem hobbitowe stópki (urosły mi o 1 rozmiar - tragedia, bo mam juz
        41), potem big bombelos czyli powiększony biust, a potem cała reszta czyli moja
        skromna osóbka.
        Dzidziuś jest z wymiarów USG w stosunku do OM od jakiegoś czasu większy,
        początkowo o 1 tydzień (19tc), a teraz już 5 tygodni (33tc). Czuję się lekko
        wydygana, bo jak dotrzemy do terminu, to jeśli dalej będzie przybierać w takim
        tempie, to będzie ponad 4 kg - mały smok!
        Mimo smarowania na brzuchu mam imponujące rozstępy (skubańce pojawiły się
        jednego dnia i są już dobrze zadomowione). No ale mały jest zdrowy, wszystko
        dobrze, więc ja tez jestem zadowolona.
    • elgosia Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 15:51
      A ja dużo przytyłam po poprzedniej ciąży i teraz nie wiem, czy mój brzuch to
      dzidzia, czy tak się obżeram (nie jem więcej niż wcześniej, a w ciuchy się nie
      mieszczę). Jak kształtuje się brzusio w drugiej ciąży u tych nieszczupłych (że
      użyję eufemizmu)?
      • sula_i_komary Re: Wieeelki brzuch 27.10.04, 17:19
        No wielki brzuch ma swój urok...jestem w 21t6d ciąży bliźniaczej i już 105 cm w pasie smile.Brzuch jest z dnia na dzień coraz większy...ale i chłopaki ponoć są sporawi smile.Brzuch pojawił się u mnie w 12 tygodniu i już wtedy był duży...ale przecież w brzuszkach rosną nasze dzieciaczki.Ja mam duży brzuch, inna kobitka mały....taka już nasza uroda smile.
        Najważniejsze żeby dzieciom było wygodnie i miło.
        sula i chłopaki- bliźniaki
    • mamaszyma Re: Wieeelki brzuch 28.10.04, 08:58
      Będzie krórko, jak szłam rodzić (w 37 tc) miałam w pasie 126cm! Hihihi Czy
      ktos mnie przebije?
      • gagga1 Re: Wieeelki brzuch 28.10.04, 12:34
        Nie mam centymetra, by zmierzyc swój, ale w spodniach z lykrowym brzuniem
        zaczęłam chodzić będąc w 4 miesiącu... A teraz? Muszę odsuwać się na pół metra
        od biurka... Trochę rąk brakuje wink
        gagga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka