basia731204 25.03.07, 21:55 Witam, bardzo się boję zwykłego porodu i nie wyobrażam sobie aby go nie przespać. Co zrobić aby zrobili mi CC? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: co zrobić aby mieć CC 26.03.07, 12:40 Nawet nie rodziłaś naturalnie i chcesz mieć cc? jedynym wyjściem jest prywatna klinika i zapłacenie na cięcie,w szpitalu nikt Ci nie zrobi bo Ty chcesz. Przemyśl sobie tą decyzję,ja pierwsze dziecko zaczęłąm rodzić naturalnie,dopiero podczas bóli parych okazało się że mam za wąską miednice i trzeba zrobić cc.Bardzo chciałam urodzic naturalnie ale nie bylo mi dane.Cesaraka to operacja a nie drobny zabieg.Każdy poród jest inny,mozesz urodzić szybko i bóle nie będa aż takie traumatyczne,zawsze możesz wziąść zzo. Odpowiedz Link
kraplakowa Re: co zrobić aby mieć CC 26.03.07, 18:58 Skoro autorka wątku chce mieć cc to jej sprawa. Nie prosi o poradę co wybrać. Polecam prywatny szpital. Tam nikt nie będzie na siłę namawia na poród sn. Odpowiedz Link
basia731204 Re: co zrobić aby mieć CC 27.03.07, 12:41 Dziękuję Kraplakowa za wsparcie Myślałam, ze może jest coś na co można ponarzekać i wtedy zrobią cc.. Nie bardzo mnie stać na prywatny szpital Odpowiedz Link
azille Re: co zrobić aby mieć CC 27.03.07, 13:05 istnieje cos takiego jak wskazanie do cc od psychologa, musialabys sie gdzies dowiedziec gdzie sie zglosic i z kim pogadac o swoim lęku i czy jest to wystarczający powod do przeprowadzenia zabiegu Odpowiedz Link
hatta Re: co zrobić aby mieć CC 27.03.07, 16:54 Nie od psychologa, tylko od psychiatry. I potem musisz znalezc lekarza poloznika, ktory Ci tego zaswiadczenia nie zakwestionuje. Rzecz do zrobienia, choc nielatwa. W internecie znajdziesz sporo informacji o wskazaniach do cc, moze ktores ze schorzen uda Ci sie u siebie znalezc. Odpowiedz Link
azille Re: co zrobić aby mieć CC 27.03.07, 13:07 Ty chcialas rodzic sn a ktos inny moze nie chciec. Proste jak drut. Odpowiedz Link
duzy_kwiat Re: co zrobić aby mieć CC 27.03.07, 21:50 ja byłam u psychiatry ale trafiłam na jakąś debilkę bo powiedziała mi, że jak to natura tak wymyśliła to tak musi być i wysłała na terapię DDA wyszłam od niej w jeszcze gorszym stanie jak weszłam proponuje rozmowę ze swoim ginem mój twierdził, że paniczny lęk jest też wskazaniem do cc Odpowiedz Link
magdulka26 Re: co zrobić aby mieć CC 28.03.07, 12:36 A czy ja ją zmuszam do poródu sn? ja tylko napisałam co mysle i mam do tego prawo.Ale widocznie nie mozna już nic napisac,trzeba tańczyć jak zagrają... Odpowiedz Link
sensiblue Re: co zrobić aby mieć CC 29.03.07, 14:58 jeśli są u Ciebie jakiekolwiek przeciwskazania, które uhonorują lekarze w klinice (pańswtowej), to może uda Ci się z cc "w miarę normalnie"; może - pogadaj ze swoim lekarzem? (ale... u mnie przeciwskazaniem nie jest ani bardzo duża, pogłębiająca sie wada wzroku, ani skręcenie kręgosłupa - dwa razy - w efekcie odcinek szyjny i lędźwiowy - prawie do wymiany); mój wybór - cc w prywatnej klinice - panicznie boje się porodu sn i nawet gdybym była w 100% zdrowa nikt by mnie do takiego nie zmusił pozdrowienia dla Ciebie - trzymaj się silnie Odpowiedz Link
judyta50 Re: co zrobić aby mieć CC 29.03.07, 15:58 ... Proponuję znaleźć MLODEGO lub MADREGO lekarza. Spore grono lekarzy prywatnie jest za cesarką jako bezpieczniejszą dla matki i dziecka. Jeden mi odpowiedział w żołnierskich słowach: nie po to medycyna idzie naprzód, żeby rodzić jak zwierzę! Uprzedzając Wasze komentarze, CC nie kosztuje u takiego ani grosza, nie jest to też prywatna klinika. Rozmawiałam z 5 lekarzami w różnych miejscach, 3 się zgodziło z czystego przekonania, bez żadnej łapówy czy innej wdzięczności. Przyznaję, miałam fart. Nie proście o namiary, bo i tak nie podam, zobowiązałam się do dyskrecji. Basiu, doskonale Cię rozumiem. Wiem też, że nic nie wkurza tak bardzo jak komentarze w stylu " a może jednak spróbujesz sn". Szukaj, pytaj... To nie takie trudne. Życzę powodzenia Odpowiedz Link
basia731204 Re: co zrobić aby mieć CC 02.04.07, 22:54 Dziękuję Judytko za wsparcie. Dziękuję wszystkim sympatycznym Koleżankom za ciepłe słowa. Termin się zbliża a ja ciągle jestem w dołku i niepewności... Odpowiedz Link
cykady Re: co zrobić aby mieć CC 03.04.07, 07:00 Basiu! Jest takie cudowne miejsce, w którym nie robia problemu, kiedy kobieta chce mieć cesarkę. W którym pracuja fantastyczni lekarze, którzy taka decyzje rozumieją! To klinika Eskulap, w Bielsku Białej. Porody zarówno naturalne (znieczulenie to norma) oraz cesarskie odbywaja się na kase chorych. Wczoraj tam była i sie umówiła)))) W razie pytań służę pomocą Odpowiedz Link
cykady Re: co zrobić aby mieć CC 03.04.07, 07:03 Basiu! Jest takie cudowne miejsce, w którym nie robia problemu, kiedy kobieta chce mieć cesarkę. W którym pracuja fantastyczni lekarze, którzy taka decyzje rozumieją! To klinika Eskulap, w Bielsku Białej. Porody zarówno naturalne (znieczulenie to norma) oraz cesarskie odbywaja się na kase chorych. Wczoraj tam byłam i sie umówiłam)))) W razie pytań służę pomocą Odpowiedz Link
sensiblue Basiu!!!! linki :) 04.04.07, 17:09 Basiu... ja też chcę mieć TYLKO cc... panicznie boję się porodu sn... ale - gdzieś na forum widziałam info o klinice w Schwedt i podany był także link: noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=23382&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=schwedt i sama klinika: www.klinikum-uckermark.de/index1.htm Odpowiedz Link
basia731204 Re: co zrobić aby mieć CC 04.04.07, 18:27 masz już na myśłi konkretną klinikę? Jeśli tak proszę o namiary. Odpowiedz Link
klaudynka5 Re: co zrobić aby mieć CC 03.04.07, 10:41 W prywatnym szpitalu, płacisz 3500zł i masz cesarkę na życzenie. Wystarczy zapłacić a i mąż może być przy cc. Odpowiedz Link
judyta50 Re: co zrobić aby mieć CC 03.04.07, 11:53 Basiu, napisz skąd jesteś i na kiedy masz termin. Może coś się wymyśli. Odpowiedz Link
basia731204 Re: co zrobić aby mieć CC 04.04.07, 18:30 Termin mam na drugą połowę czerwca a jestem z Warszawy. Wczoraj byłam u lekarza (kolejnego)... Kobieta popukała się w czoło i powiedziała, że najpierw to ja muszę się wyleczyć psychicznie a potem myśleć o porodzie. Skończyło się na przepłakaniu połowy dnia Odpowiedz Link
basia731204 Re: Basiu, odbierz pocztę n/t 04.04.07, 23:12 Judytko, nie mam nowej wiadomości Odpowiedz Link
judyta50 Ups, teraz sprawdź 05.04.07, 11:31 Poza tym któraś z dziewczyn zebrała kiedyś kliniki z całego kraju. 1500 zł w takim Białymstoku czy innej pipidówie, to i tak darmocha. Ja byłam skłonna jechać nawet kilkaset km, żeby nie bulić 5500 w Latrosie, gdzie w razie problemów lekarza ściągają telefonicznie. Podaje tamte namiary: www.damian.com.pl/ www.securex.cc/iatros/index.html www.klinika-ginekologiczna.pl/ www.femina.lubin.pl/ www.ujastek.pl/ www.narodziny.com.pl/# www.ginekologiczna.pl/index.php www.klinika-eskulap.pl/pl/main.html spes.pl/ www.swissmed.com.pl/ Odpowiedz Link
azille Re: Ups, teraz sprawdź 05.04.07, 12:03 www.ujastek.pl jest juz nieaktualny nie maja cesarki na zyczenie mieli ale juz nie maja Odpowiedz Link
yola13 Re: co zrobić aby mieć CC 04.04.07, 21:25 W Prywatnym szpitalu w Katowicach Ochojcu płacisz 3500zł, to chyba zdecydowanie mniej niz Centrum Damiana(8200zł), czy Iatros(5000zł), jak nie dasz rady tam u siebie to moze tutaj, tu masz linka: www.narodziny.com.pl/# Jeżeli miałabys wskazania to robia cesarke zadarmo w ramach kontraktu z NFZ Odpowiedz Link