Dodaj do ulubionych

Przepuklina a cc??

07.11.04, 19:33
Witajcie przyszłe i obecne mamusie. Jestem obecnie w 24tc i chirurg stwierdził u mnie przepuklinę udową. Nie muszę Wam chyba
tłumaczyć jaki ból sprawia mi chodzenie i wykonywanie podstawowych czynnośći. W normalnych warunkach od razu powinnam zostac
skierowana na zabieg chirurgiczny mający na celu zlikwidowanie schorzenia, ale żaden z lekarzy nie podejmnie sie tego w moim
przypadku-chodzi oczywiście o ciążę. Mam w związku z tym pytanie: czy przy przepuklinie będe w stanie urodzić sama, czy wskazane
jest cesarskie cięcie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, a w szczególności marcóweczki 2005
smile))
ULA i chyba Natalka smile)
Obserwuj wątek
    • bobofrutt Re: Przepuklina a cc?? 08.11.04, 08:36
      Cześć, ja również mam przepuklinę, sama nie wiem czy "udowa" to to samo
      co "pachwinowa", w każdym bądź razie boli okrutnie i mam podobne problemy co
      Ty. po pierwsze: to po porodzie może się samoistnie cofnąć, ale musisz
      wiedzieć, że z każdym tygodniem dzidzia rośnie, a Twoja przepulkina będzie się
      powiększać, tak przynajmniej było u mnie, więc będzie Cię mocniej bolałosad.
      jeżeli chodzi o poród, to ja na pewno będę miała cc, ale nie ze względu na
      przepuklinę, ale na położenie mojej córeczki. lekarka nie stwierdziła, że
      przepuklina ma jakikolwiek związek z planowanym cc. idę do niej w środę na
      ustalenie daty cc, na pewno spytam o tą przepuklinę, więc dam Ci znać, jeżeli
      byś chciała, ja za około 2 tygodnie będę miała swoją ukochaną córcię już w
      domku. pozdrawiam Cię serdecznie i nie martw się, ja cała ciążę myślałam:
      poboli, poboli i w końcu przestanie, prawda?trzymam kciuki-bobofrutt i mała Ola
    • ullaaa1 Re: Przepuklina a cc?? 09.11.04, 11:30
      Dziękuję Ci bobofrut za informacje, jakbys mogła to zapytaj swojego ginekologa odnośnie tej przepukliny a ewentualnego cc, bo ja kolejna wizytę mam za 2 tygodnie a cały czas o tym myślę. Życzę duzo zdrówka dla Ciebie i Twojej Olusi smile))
      Ula i Natalka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka