Dodaj do ulubionych

czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie!

10.12.04, 12:46
nie wiem, czy to normalne i troszke sie niepokoje. W pierwszym trymestrze
ciagle chce sie siusiu i ja tez tak mialam, nic dziwnego. Potem przeszlo, a
teraz od jakis dwoch tygodni znow mi wrocilo (to moj 21tc). I to tak dziwnie -
bo czuje, ze mi sie chce siusiu, biegne to toalety, a tam prawie nic. I tak
prawie zawsze. A uczucie jak pelen pecherz. No i strasznie czesto mam takie
uczucie. Czy to moze tak byc tylko ucisk dziecka na pecherz i przez to? Nie
towarzyszy temu zaden bol, tylko to dosc meczace... co o tym sadziecie?
Obserwuj wątek
    • mviks Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 12:49
      Nie martw sie napewno Malenstwo naciska ci na pecherz. ja tez czesto latalam do
      toalety z niczymsmile
      Pozdrawiam Magda 41+1
      • marva Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 12:51
        nie przejmuj się, moja szwagierka miała dokładnie to samo, a okazało się, ze
        mały siedział sobie na pęcherzu zadowolony i jeszcze dodatkowo kopał ją po
        wnętrznościach bo tak mu było poprostu najwygodniej!
        • majalatkowska dziekuje za posciki! 10.12.04, 12:54
          dziekuje za szybkie odpowiedzi,mam nadzieje,ze rzeczywiscie malenstwo sobie
          tylko siedzi na pecherzu... smile niech sobie siedzi jak mu wygodnie zreszta,zeby
          tylko wszystko bylo dobrze smile) ja jakos przezyje te kursy do wc jesli to nic
          zlegosmile) pozdrawiam serdecznie!
    • iwka901 Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 13:15
      Hej
      A nie nabawiłaś się czasem przeziębienia pęcherza? objawy też są takie: uczucie
      parcia na mocz , a tu nic...
      • magdalena_27 Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 14:05
        moim zdaniem to zapalenie pęcherza, jak malowane! wiem, bo przechodziłam, z
        identycznymi objawami sad
        polecam - zgłosić to lekarzowi, który pewnie zleci Ci badanie moczu, a do tego
        czasu urosept co dwie godziny i hektolitry wody!!!!!
    • mazuba Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 13:55

tez tak mam, jestem w 24 tcsmile,a to po prostu dzidka ci naciska na pecherzsmile,
      takze nie martw sie i jesli nie masz zadnego pieczenia, swedzenia i dobre
      wyniki moczu to nie jest to przeziebieniesmile
      pozdr
      magda
      • suzette3 Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 14:24
        ja jestem w 25 tc i mam dokladnie to samo, w nocy robie rundki do toalety 8-10
        razy, jest to meczace, ale juz sie przyzwyczailam. Sprawca tego jest oczywiscie
        malutka, która w nocy upodobala sobie wlasnie to miejsce i nieraz jak mnie
        skopie, to naprawde boli.Z poczatku tez spanikowalam, jako,ze mialam kiedys
        problemy z pecherzem i nerkami, ale po badaniach, które wypadly dobrze lekarz
        stwierdzil, ze to czesta dolegliwosc u kobiet w ciazy.Tak wiec próbuje udawac,
        ze po prostu lubie spacerowac po nocysmile)
        • katka8 Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 14:57
          Nic się nie martw. Ja jestem w 21tc i mam tak samo. Na początku chodziłam
          bardzo często, potem na krótko mi przeszło i teraz znowu. Wstaje 1, 2 razy w
          nocy, a jak wypiję szklankę mleka to nawet 4 razy. Często wydaje mi się, że
          bardzo siusiu mi się chce, idę to toalety a tu tyci tyci. Także absolutnie nie
          przejmuj się.
          Pozdrawiam
          Kasia
    • qcharzowa całkiem normalne, a tu potwierdzenie 10.12.04, 14:35
      Zobacz co piszą na stronie Pampersa smile Znowu biegiem. Potrzeba ciągłego
      korzystania z toalety może okazać się jednym z najbardziej męczących objawów
      ciąży. Gdy tylko wrócisz z toalety i wygodnie usiądziesz, już czujesz, że
      musisz pójść jeszcze raz! Chociaż jest to czasem bardzo niedogodne, powinnaś
      opróżniać pęcherz moczowy, gdy tylko czujesz potrzebę. Infekcje dróg moczowych
      są bardzo częstą przypadłością w czasie ciąży i mogą się zaostrzyć, jeśli
      pęcherz nie jest opróżniany na czas lub nie całkowicie.

Znamienne symptomy. Potrzeba częstego oddawania moczu jest jednym z objawów
      zapalenia dróg moczowych. Innym symptomem jest uczucie palącej potrzeby –
      jakbyś już naprawdę nie mogła wytrzymać – która nie przynosi żadnych skutków.
      Możesz odczuwać pieczenie lub ból przy oddawaniu moczu, albo też mocz może mieć
      bardzo nieprzyjemny zapach. Jeśli rozpoznajesz u siebie te symptomy, jak
      najszybciej powiedz o tym lekarzowi. Zapalenie dróg moczowych leczy się łatwo,
      ale jeśli w czasie ciąży pozostawi się je bez leczenia, może powodować bardzo
      poważne powikłania.

Aneta 24 tc
      • majalatkowska no to jeszcze pytanko co do zapalenia drog mocz. 10.12.04, 16:10
        dziekuje za kolejne porady! nie odczuwam zadnego bolu, tylko non stop biegam do
        kibelka... chociaz raz tu po przez jakie kilka minut poczulam intensywnybol z
        tylu w plecacach,tak jakby nerki,ale glowy nie dam. trwalo kilka minut i minelo
        i to bylo tylko raz. poza tym zadnych boli,zapacho specjalnych itp...
        pozdrawiam serdecznie!
    • monia1973 Re: czy to nie dziwne w II trym,prosze doradzcie! 10.12.04, 17:14
      Nic się nie martw, ja mam to samo. Wrażenie jakby miał mi zaraz trzasnąć
      pęcherz a w ubikacji kroplusia. Najbardziej denerwujące jest to przed snem,
      kiedy po wielu wysiłkach w koncu udaje mi się zasypiać a tu nagle pęcherz
      wzywa, a w toalecie 3 krople i tak ze 3-4 razy. Ostatnio zasypiam koło 2 w nocy:
      (((
      Monia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka