Dodaj do ulubionych

Śląski SKOK do prokuratury

27.07.06, 07:46
Ciekawe jaka kasa SKOKczyla do PiS? Sprawa bedzie ukrecona. Moze sedzia lub
prokurator awansuje za to. Jak sedzia Kruże za zamkniecie oczu na udzial
Kaczynskich w kasie FOZZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: zydzinski [...] IP: 87.105.154.* 27.07.06, 10:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Atos Zydziński to pracownik Kasy Krajowej lub SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:51
        Dlatego broni skok.Proste.
      • pe1 Re: GWno robi wodę na młyn łżeelit 27.07.06, 15:25
        > Z czego można się spodziewać po wybiórczej szmacie jak rozgłaszania
        > niepotwierdzonych informacji. Spekulacje, kłamstwa i wymysły. Tfu!

wszystko można sobie sprawdzić w prokuraturze,
        więc poluźnij moherek, bo tlen nie dochodzi
      • kralik111 Re: GWno robi wodę na młyn łżeelit 27.07.06, 15:38
        Gość portalu: zydzinski napisał(a):

> Z czego można się spodziewać po wybiórczej szmacie jak rozgłaszania
        > niepotwierdzonych informacji. Spekulacje, kłamstwa i wymysły. Tfu!

dlatego lepiej zaPiSdz ryjka i nie ublizaj, nie klam, nie spekuluj i nie
        wymyslaj. TFU!
    • Gość: staly czytelnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:27
      panowie z Wyborczej niestety uwzieli sie na SKOKi bo cala sprawa sie
      upolitycznila. Szkoda, jestem stalym czytelnikiem Wyborczej bo lubie ta gazete.
      Ale w wypadku SKOKow gazeta daje sie wmanewrowac politykom. Ten artykul to
      odgrzewanie starego kotleta bo sprawa ta jest dosc stara a ten SKOK juz nie
      istnieje. Ale coz z braku tematu mozna i takie rzeczy pisac. Szkoda ze artykul
      pisany jest w takim tonie jakby to byla sprawa jakiejs nowej afery. Najlepiej
      byloby gdyby plotycy PiS, PO i media odczepili sie w koncu od SKOKow bo
      wyrzadzaja im krzywde. Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje dzialaja
      w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok. U nas spoldzielcze kasy
      niestety musza sie spotykac z barierami. Lepiej byloby gdyby media obiektywniej
      opisywaly sprawe i same wyedukowaly sie w kwestii SKOKow.
      • Gość: Atos stały czytelnik to ta sama osoba czyli zydzński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:54
        Lączenie Spółdzielni lub ich wykreślanie z KRS-u to stały numer Kasy Krajowej
        aby trudniej było dojść prawdy. Dobrze, że prokuratura ten watek ciagnie, może
        w końcu wyjda wszystkie machloje na wierzch i jak ludzie członkowie danych
        spółdzielni zostali oszukani przez Kasę Krajową z Biereckim i Jedlińskim na
        czele.
      • kralik111 Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 15:42
        Gość portalu: staly czytelnik napisał(a):

> panowie z Wyborczej niestety uwzieli sie na SKOKi bo cala sprawa sie
        > upolitycznila. Szkoda, jestem stalym czytelnikiem Wyborczej bo lubie ta
        gazete.
        > Ale w wypadku SKOKow gazeta daje sie wmanewrowac politykom. Ten artykul to
        > odgrzewanie starego kotleta bo sprawa ta jest dosc stara a ten SKOK juz nie
        > istnieje. Ale coz z braku tematu mozna i takie rzeczy pisac. Szkoda ze artykul
        > pisany jest w takim tonie jakby to byla sprawa jakiejs nowej afery. Najlepiej
        > byloby gdyby plotycy PiS, PO i media odczepili sie w koncu od SKOKow bo
        > wyrzadzaja im krzywde. Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje
        dzialaj
        > a
        > w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok. U nas spoldzielcze kasy
        > niestety musza sie spotykac z barierami. Lepiej byloby gdyby media
        obiektywniej
        > opisywaly sprawe i same wyedukowaly sie w kwestii SKOKow.

Nie wiem jak w USA, ale powiedz biedulku gdzie takie instytucje dzialaja w UE?
        W rzeczywistosci SKOKI sa czyms w rodzaju piramidek finansowych ktore sa
        nielegalne w UE i z tego co wiem rowniez w USA, a sprawa nie jest stara lecz
        nowa i faktycznie jest to kolejna afera ktora raczy nas PiS.
        • Gość: kot w butach Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.nycmny83.covad.net 27.07.06, 19:38
          w stanach skok nazywa sie Unia Kredytowa i podlega ona wszelkim kontrolom tak
          jak kazda inna instytucja finansowa. Ich klienci sa ubezpieczeni do $100tys i
          nie ma tam miejsca na przekrety. Oczywiscie ten model nie pasuje pisuarom, wiec
          szlifuja go na wlasne potrzeby.
          • agaj.agaj Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:09
            Unie Kredytowe ktore ja znam sa bankami dzialajacymi w ramach jakiegos
            przedsiebiorstwa - np. na uniwersytecie lub w wiekszym zakladzie przemyslowym.
            Sam do takiego naleze. Dana Unia Kreydtowa jest wylacznie dla osob zwiazanych z
            tym przedsiebiorstwem. Zwiazek ten moze byc dosc luzny, ale nie zmienia to
            faktu, ze ludzie z tzw. ulicy nie moga sie tam zapisac.

Unie Kredytowe maja bardzo dobra opinie. Glowna roznica miedzy nimi, a
            normalnym bankiem jest taka, ze w przeciwienstwie do banku Unia nie dazy do
            zysku tylko do wyjscia na swoje. Tak wiec oplaty sa tam czesto nizsze niz w
            bankach i kredyty mniej opadatkowane. Oczywiscie, tak jak przedmowca
            nadmienil, podlegaja wszelkiej kontroli, a wklady sa ubezbieczone do $100,000,
            tak jak w normalnym banku.
          • Gość: konserwa bez miesa Re: Śląski SKOK do prokuratury... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 27.07.06, 22:11
            I - oczywiscie - wszystkie "unie kredytowe" w USA podlegaja
            standardowemu nadzorowi federalnemu!
        • Gość: seweryn Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:45
          W UE takie kasy działają w Irlandii i to z duzym powodzeniem , chodzi o to żeby
          w Polsce z czasem SKOKi nie zmieniły się w banki >kapitał jest ale nie zarządów
          tylko spółdzielców i nie jest to prywatna Firma prezesów Skoków (przynajmniej
          niketórzy tak myśla i tak sie zachowują)
        • Gość: staly czytelnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 194.146.219.* 01.08.06, 00:32
          hmmm, no coz jestem biedulkiem. Na dodatek niby nie wiedzacym o czym pisze.
          Drogi kralik111 wybacz ale jesli nie masz wiedzy na temat tego o czym sie
          wypowiadasz to staraj sie najpierw cos wiecej dowiedziec zanim anonimowo
          wyglosisz swoja opinie. Poszukaj sobie w googlach na temat credit unions to moze
          nie bedziesz pisal farmazonow. Jesli nie wiesz co to sa piramidy finansowe to
          tez nie zabieraj glosu bo sie osmieszasz.
      • cyntia4 Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 18:29
        Jesteś naiwny jak nowo narodzony baranek. Jak zapisywałam się do SKOKU /na moją
        kasę/, to mi gały wyszły na wierzch. Płaciłam m.in. na jakieś Towarzystwo
        Ekonomiczne, które niby miało krzewić wiedzę ekonomiczną.Niby gdzie? Bo chyba
        nie wsród członków Kasy. A to była poprostu jedna z córek wrzodów na d..pie
        Kasy, w której urządziły się rodzinki panów z wierchuszki "Solidarności", a oni
        sami darli kasę będąc w Zarządzie. Kiedyś wzięłam pożyczkę 2500 zł. to mi dali
        2000 zł, bo 500 zł potrącili sobie na koszty manipulacyjne.Koszmarna lichwa. W
        końcu wzięłam pożyczkę w innym banku, bo było taniej i spłaciłam tę ze Skoku, bo
        nie dość, że odsetki były lichwairskie to jeszcze co miesiąc musiałam wpłacać 15
        zł, co daje rocznie 180 zł od 1 członka. Przemnóżcie to sobie przez ilość
        członków i będziecie mieli kwotę, jaką obracają nie dając za to żadnych
        procentów. Na dodatek nie płacą podatku dochodowego jak inne banki. Złota żyła,
        do której się chce podłączyć PIS , a wraz nim p.Artur Zawisza - ponoć wielki
        wróg "układów" - oczywiście nie tych, w których on jest.
        Naiwnych jak ty nie sieją, sami się rodzą. Swoją drogą naiwne widzenie świata to
        obecnie jakiś ratunek dla embrionów pozwalające im przetrwać niejedno.
      • Gość: el_dvpa Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.06, 18:39
        "Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje dzialaja
        w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok."

Zgadzam się. Idea fajna, tyle że w Polsce jak zwykle rzeczywistość znacznie
        odbiega od szczytnej idei.
        • Gość: anula Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 20:01
          Zgadzam się że idea nie ma nic wspólnego z rzeczywistością a to dlatego że brak
          rzetelnej kontroli ze strony kasu krajowej >sami robią co chcą i zarządom kas
          pozwalaja na smowolkę a przecierz członkowie zarządów zgodnie z Ust.o Skokach
          (powołani oczywiście przez Kasę krajową )oprócz wymaganych kwalifikacji dają
          rękojmę prowadzenia działalności kasy z zachowaniem bezpieczeństwa środków i
          wkładów zgromadzonych.
      • Gość: mochair.jasny Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:06
        najlepiej by by realizowala sie konstytucjonalna rownosc podmiotow
        - a nie zasada rownych (bankow) i rowniejszych (SKOK-ow)
    • Gość: Wars Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:49
      Nie tylko - w warzsszawie też chcą ukręcić łeb sprawie. Maja nakaz z góry.
    • Gość: Gość Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:12
      SKOK im św. jana z Kęt w Rumii - prokuratura broni się przed podjęciem działań,
      a ludzie płacą nie swoje pozyczki (komornicy ściagaja na wniosek zarzadu SKOK z
      Rumii.
      SKOK Warszawa taka sama sprawa - prokuratura broni się przed podjeciem działań,
      a ludzie płaczą i mają ściagane z pensji przez komornika pieniadze,
      SKOK Rodzina z Gdyni - takie same sprawy kredyty dane przez prezesa na prawie
      68 mln. zł. w nagrodę przeszedł do SKOK Stefczyka i jest teraz tam
      wiceprezesem - wszyscy mówią, że nic się nie stało,został specjalnie z
      likwidowany poprzez połączenie ze SKOK Stefczka, aby ukryć te numery świata,
      SKOK Stefczyka takie same sprawy opisane w artykule "Dzienniek Bałtyckiego" pt.
      Poręczenie mimo woli gdzie pisze błąd systemu czy handel danymi ? - każdy
      wręcz boi się ruszyć tego SKOK-u przecież jest w Gdańsku i przewodniczacym j
      Rady nadzorczej jest Grzegorz Bierecki prezes Kasy Krajowej i siedzi tam jego
      cała rodzina brat, żona może, kogoś pominięto Panie Bierecki to proszę dopisać.
      Można wyliczać pełno jeszcze SKOK-ów, o takim działaniu lecz one były chronione
      i są przez Kasę Krajową bo wszyscy są w tym precederze umaczani.
      Natomiast SKOK-i działąjace zgodnie z prawem były niszczone. Panie Bierecki
      proszę zaprzeczyć lub od razu wystosować akt oskarżenia o pomówienia to
      przecież Pański styl ściagnięty ze Stanów Zjednoczponych i tych już upadłych
      S&L ( czyli SKOK-ów inaczej w Polsce).
      • Gość: Irena Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pieniedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:26
        Mam pieniadze w skok wpłacam co miesiąc mam ich około 6 tys. zł., jak ostatnio
        byłam to pani mi powiedziała ze skoku, że na razie muszę złożyć wniosek o
        wypłatę moich pieniędzy i za wycofanie sie z członkostwa zostaną potracone mi
        wkłady. Dowiadywałam się i żadnych potraceń zgodnie ze statutem i prawem
        spółdzielczym nie może być, lecz oni powoływali się na jakieś uchwały zarzadu
        czy walnego zgromadzenia. Jednak prawnik mi powiedział, że nie mogą mi potrącić
        żadnych pieniędzy. To jak to w końcu jest.
        • Gość: Witek Re: Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:28
          Już zobaczysz te pieniądze jak indyk co czekał niedzieli, a w sobotę mu łeb
          ucieli.
        • Gość: seweryn Re: Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pie IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:50
          prosze zarządać Statutu tego skoku i kwestie wypisania się ze skoku są zawarte w
          cześci o ustaniu członkostwa i rozliczeniu z byłym członkiem kasy
      • Gość: SKOKMAn Re: Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: 194.126.221.* 27.07.06, 16:14
        zapomniałeś o byłym SKOK "Południe" największym z wymienionych... wałki rzędu i
        wielkości tych ze SKOKu Ziemi Śląskiej albo większe. Toczą się jakieś
        postępowania karne, niemniej głównie prowadzone są przez "wybitnych"
        specjalistów w zakresie przestępczości gospodarczej.;)
      • Gość: KOSIAX Re: Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: *.chello.pl 28.07.06, 00:33
        Wiesz co , może i masz rację. Pan Bierecki nie robi dobrego wrażenia, zarówno
        jako w-ce prezes Stefczyka , jak i takim, jak widac go ostatnio w zwiążku z
        medialnym szumem. Dziwne jest to, że :

* SKOKi maja tak wspaniały prezent jak zwolnienie z opodatkowania dochodowego,
        bo miałoby to jakieś uzasadnienie, gdyby z idei "non profit" pozostało coś
        wiecej niż te 2 wyrazy. Tymczasem koszta kredytów oraz profity z lokat dla
        przeciętnego obywatela są bardzo niewiele różne od komercyjnych bankowych.
        Innymi słowy parabanki SKOK różnią się od banków tylko public relations wśród
        emerytów oraz wiekszą łatwością uzyskania kredytów, niż w bankach . Oczywiscie
        działa Biuro Informacji Kredytowej, czarna lista kredytobiorców oraz jakaś
        weryfikacja zatrudnienia i uposazenia kredytobiorcy, ale z pewnością nie tak
        skrupulatnie jak system bankowy ( co ma swoje plusy ). Można się z resztą nie
        zgodzić z twierdzeniem jakoby w bankach (szczególnie McBankach jak Eurobank itd
        ) było trudniej o kredyt.

*Pan Bierecki nie zachowuje się wiarygodnie nawet mówiąc o SKOKach , o pracy w
        SKOKach, opisując sens działań tych instytucji .

*Pracownicy SKOK są szkoleni profesjonalnie, ale przemilczane są ( jak wszędzie)
        niuanse etyczno ekonomiczne ponad to, co widnieje w statutach . Pytania
        kursantów , gdy mają bardziej konkretny charakter są omijane , zbywane, bądź
        traktowane ze zniecierpliwieniem. Pytania np. o finansowanie SKEF -
        Stowarzyszenia Krzewienia Edukacji Finansowej kończy się informacjami
        statutowymi. Być może SKEF działa jako pomoc społeczna w zakresie doradztwa
        prawnego, finansowego dla zadłużonych, badź ludzi wymagających i zgłaszających
        się po taką pomoc, jednak wygląda to raczej jak niepotrzebna instytucja, dająca
        przy okazji ciepłe posady i swoistą "fundacyjną" przykrywkę.

*Zyski z nieopodatkowanych przychodów muszą być niesamowite. I mimo, iż są
        inwestowane w rozwój strukturalny, naturalny dla prężnego rozrastania się SKOKów
        w Polsce ( sam Stefczyk ok. 300 placówek w Polsce), z pewnością gdzieś, oprócz
        rezerw gwarancyjnych i innych zabezpieczeń magazynują się wesoło na czyichś
        kontach. Niby "co nie zabronione , to dozwolone" , ale dziwnie to wygląda wobec
        przypisującej SKOKom idei.

Mimo wszystko nie skreślałbym SKOKów całkowicie, jak to robią niektórzy tu
        piszący, nie znając nawet statutu i pisząc o "zabieranych" wkładach, udziałach i
        wpisowych oraz składkach na SKEF. Jest to w jakiś sposób konkurencyjna
        instytucja, a takich ludziom mniej zamożnym w Polsce potrzeba. Nie jest to jakiś
        przekręciarski "system argentyński". Jednak konkurencyjność na
        "niekonkurencyjnych" zasadach przy bezideowości i czystej komercyjności wydaje
        się być czymś niesmacznym, choć w przypadku banków też nigdy nie wiadomo :)

SKOKi są nieźle zabezpieczone, zarówno przez Kontrolę Wewnętrzną, jak i
        gwarancje płynności finansowej, tworzone z aktywów własnych i przez Kasę
        Krajową. Praca w SKOKu, jest całkiem niezła, solidna i daje mnóstwo możliwości
        całej rzeszy młodych ludzi tam zatrudnionych. Nie jest to, bądź co bądź, żaden
        Provident, ale niesmak etyczny gdzieś tu pozostaje. A Pan Bierecki... no
        cóż...Immanuela Kanta to On wielkim fanem raczej nie jest. :)
    • Gość: jolka Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:32
      To przymknie także Temida jedno oko na udział Kaczyńskich w SKOK-ach. Ale
      awasów nam się szykuje PRL -BIS i lata 50 się kłaniają. Ciekawa jestem tylko
      kiedy rozpoczną sie procesy polityczne.Bo już chyba są...
      • Gość: Konrad Politycy pomogą SKOK-owi . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:39
        Prokuratura zaraz umorzy sprawę bo tak trzeba będzie, jedynie i słusznie
        towarzysz partyjny zadwoni i powie, że musicie zrozumieć prokuratorze, że to
        dla dobra ogółu, który jeszcze o tym nie wie, ale się dowie. A aktyw partyjny
        podPiSując wam awans dziekuje. OdPiSzcie ciemnemu ludowi, że to dla jego dobra.
        • Gość: Stefan Re: Politycy pomogą SKOK-owi . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:31
          Czy w końcu wyjaśnią tą aferę czy dalej Kasa Krajowa SKOK bedzie kryta przez
          układ polityczny ?
    • Gość: Weronika A Kasa Krajowa SKOK to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:32
      Tam dopiero są cuda.
    • Gość: Czarna Owca A co tam słychać w b. SKOK "Południe"? IP: 194.126.221.* 27.07.06, 14:53
      ile tam kasy utopiono?
    • Gość: wójek dobra rada tak to działa się bez nadzoru IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 27.07.06, 14:59
      • tles01 SKOK, to struktura mafijna PIS-u! 27.07.06, 15:24
        Zawisza, do aresztu!
    • Gość: prawnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:51
      No wreszcie co!Bank PIS-u.Tylko co zrobi "biedny"prok Kaczmarek,min Ziobro i
      wice Kryże??????Uciszą,no bo to pAńSTWO PRAWA>
    • Gość: krakowianka Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.cyf-kr.edu.pl 27.07.06, 15:52
      A co na to Edgar i jego kumpel Zawisza
    • Gość: he he SKOKI IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.07.06, 16:05
      kasa pisowsko koscielna,dlatego tak Kaczyńscy blokują nadzór nad skokami bo tam
      sa dopiero przewały finansowe.
    • Gość: sca A nadzoru bankowego Brak..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:20
      300 % prawdyy
    • swoboda_t Buahahahaaaaaaaaaaa 27.07.06, 18:21
      A dopiero co pisiorki i spółka gardłowały na forum, że SKOK-i są super, że
      banki to złodzieje, a w SKOK-ach nigdy ani złotówki nie stracił, że trzeba je
      popierać (czyt. umożliwiać nieuczciwą konkurencję). No i co?? Biorąc pod uwagę
      silne powiazania PiS i SKOK-ów nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że w
      sprawię palce maczały jakieś pisiory. Zdziwiłbym się, gdyby sprawa wyszła na
      jaw - wszak nie po to PiS "odzyskał" wymar sprawiedliwości, żeby siebie karać.
    • Gość: robol ręce precz od SKOK. To uczciwa firma IP: *.e-wro.net.pl 27.07.06, 18:28
      i to co się stało to na pewno prowokacja komuchów i diabła Rokity.
      Komisja śledcza która będzie powołana z pewnością ujawni agentów lumpenliberalnych w tej prawej i sprawiedliwej firmie.
    • Gość: ppiotr Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 213.199.198.* 27.07.06, 19:05
      takie przekręty to tylko możliwe w kraju warcholskim jakim jest Polska.Przykład
      idzie z samej Bogobojnrj Góry.
    • Gość: seweryn Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:36
      Jestem za tym żeby skoki objąć rzetelną kotrolą np.NIK i przyjrzeć się dokładnie
      temu co robią zarządy kas na co wydawają pieniądze spółdzielców
    • Gość: justyna Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:44
      nazwa banku zawsze źle mi się kojarzyła, no i chłopcy zrobili skok na kase ale
      swoich klientów.
      • agaj.agaj Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:17
        To racja, jak mozna sie zapisac do banku, ktory nazywa sie SKOK? Nazwa
        zdecydowanie sugeruje przekrety finansowe. Podobnie zreszta jest z Lukas Bank.
        Ta nazwa sugeruje prowincjonalny bank kierowany przez jakiegos Lukasza.
    • pethate Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:03
      Niemozliwe!Ci bankowcy Gosiewskiego i Zawiszy popelniaja przestepstwa?
      Nie do wiary.Pewnie opozycja cos tam kreci.
      Po co tam jakies kontrole SKOKOW.Tam sami swoi , chcialem powiedziec-swieci.
    • Gość: DBR Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.chello.pl 27.07.06, 21:49
      Masz to jak w SKOK-u , nic dodac nic ujac :-)
      Ludzie uwazajcie
      • Gość: Jarek E "robol" SKOK to przekręciarska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:40
        I to jak tylko , kto to sprawdzi PiSiorki ? jak sami "zarabiają" pieniądze za
        glosowania na rzecz kasy Krajowej w sejmie chociazby ostatnich ustaw
        głosowanych w nocy. Oj ciemno to widzę...
        • Gość: CBA Grzegorz Bierecki dostał roztroju nerwowego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:44
          Chłopak tak się przejął, że wszystkie przekrety wyjdą na jaw, że się
          rozchorował !? A to ci nowina! Co PiS tabletki nie podał, co to za koledzy,
          tylko od brania pieniędzy.
          • Gość: Hermes Gdzie jest były poseł AWS Stanisław Grzonkowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:49
            Ten by miał dużo do powiedzenia jak brał pieniadze za to, aby zwolnić Kasę
            Krajową SKOK i SKOK-i z płacenia podatków. To właśnie Stanisław Grzonkowski z
            Przemysławem Gosiewskim doprowadzili do zwolnienia SKOK-ów z płacenia podatków.
            • Gość: igła Stanisław Grzonkowski ukrywa się lub go ukrywają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:52
              Jak był posłem AWS to był jednocześnie członkiem Rady Nadzorczej Kasy Krajowej
              SKOK w Sopocie. Panie Bierecki i Panie Jedliński, gdzie jest kolega ?
              • Gość: Waldek CBA mała robota jest ...tylko uwaga bo fetor ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:57
                Zobaczcie jaki apartament Kasa Krajowa SKOK wynajęła w hotelu w Warszawie, za
                pieniadze członków. Jakie spotkania się tam odbywają i kto przychodzi ? CBA -
                panie Kamiński robótka jest mała, tylko uwaga bo to mogą być sami pana
                koledzy ! Ale numer ...
          • Gość: Ulka Re: Grzegorz Bierecki dostał załamania nerwowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:37
            Biedaczek, co teraz będzie ze spółkami rodzinnymi jeszcze zaczną trzepać i
            wytrzepią pełno kurzu, który całą Polskę okryje.
    • Gość: dd I to jest finał polityki PiSu wobec SKOKów IP: 81.15.151.* 28.07.06, 09:10
      Bez nadzoru GINB i BFG SKOKI to instytucje największego ryzyka. Jak można na cos
      takiego pozwalać w cywilizowanym kraju w Unii Europejskiej.
      • Gość: Alan To nie finał polityki PiSu wobec SKOKów to począte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:34
        Smród dopiero się rozprzestrzenia. Titanic (SKOK) tonie a orkiestra (Pis) gra
        do końca - wszystko jest okey, a wody coraz wiecej ... kto schodzi ostatni ze
        statku Zawisza, Jędrych czy Gosiewski ?
        • Gość: Kaszub Jak długo bedą machloje w Kasie Krajowej SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:42
          To jest przykład jak trzymasz z Biereckim i Jedlińskim to dobrze jak im się
          przeciwstawisz to masz kłopoty.I co Ślązaki wydymali was, trzeba było dać ....
          • Gość: Temida Zawiadomienie na zarząd Kasy Krajowej SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:07
            1. Łamanie praw członków Spółdzielni.
            2 Złamanie ustawy o skok art. 33.1
            3. Złamanie usatwy Prawa Spółdzielczego art. 56 & 3 prawa spółdzielczego
            (Grzegorz Bierecki, Wiktor Kamiński, Lech Lamenta, Jarosława Kazimierski i
            jeszcze kilka osób było we władzach Wielkopolskiego Banku Rolnego w Kaliszu,
            który został doprowadzony do upadłości)
            Złamanie tej ustawy poprzez zakładanie prywatnych firm zajmujących się
            przejmowaniem lokali od SKOK-ów, a nastepnie wynajmowaniem ich SKOK-om
            (bez "przymusu" tylko dobrowolnie) lista jest dłuższa
            a. Adam Jedliński- przewodniczacy rady nadzorczej Kasy Krajowej SKOK
            b. Grzegorz Bierecki - prezes Kasy Krajowej skok
            c. Wiktor Kamiński - wiceprezes Kasy Krajowej SKOK
            d. lech Lamenta - wiceprezes kasy Krajowej SKOK
            e. Jarosław Bierecki (brat Grzegporza Biereckiego) siedzi we władzach
            f.Andrzej Sosnowski - prezes SKOK im. Stefana Stefczyka
            g. Ludwik Sikora - wiceprezes SKOK im. Stefana Stefczyka
            h. Tomasz Bagiński - główny ksiegowy Kasy Krajowej SKOK
            itd można wyliczać
            Lokale we wszystkich SKOK-ach są własnością prywatną i spółdzielcy teraz mogą
            skokczyć im na , na to coś.
            4. Poświadczanie nieprawdy poprzez rozgłaszanie w płatnych reklamach, że
            siedziba przy ul. Władysława IV 22 jest własnością Kasy Krajowej SKOK lub
            systemu SKOK. Siedziba została przekazana na własność Fundacji na Rzecz
            Polskich Zwiazków Kradytowych i nie jest własnością spółdzielców. Tak jest
            zrobione też z pozostałym majątkiem.
            Spółdzielcy mają tylko wielkie ewentualnie do posprzatania wielki smietnik to
            wszystko.
            5. Łamanie ustawy poprzez wprowadzanie zarzadów komisarycznych i łaczenie
            spółdzielni niezgodnie z prawem spółdzielczym
            6. Do jasnej ciasnej niech prokuratura też ruszy swoją szanowną i weźmie się do
            pracy, a nie w biały dzień ludzie są oszukiwani i wszystko jest cacy.
            • Gość: lekarz Czy to prawda że G Bierecki wyrabia żółte papiery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:05
              Podobno Grzegorz Bierecki przechodzi załamanie nerwowe ?
              • Gość: Zygmunt SKOK-i I Kasa Krajowa to wielka afera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:33
                To jest prawda to jest fakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka