anwb 27.07.06, 07:46 Ciekawe jaka kasa SKOKczyla do PiS? Sprawa bedzie ukrecona. Moze sedzia lub prokurator awansuje za to. Jak sedzia Kruże za zamkniecie oczu na udzial Kaczynskich w kasie FOZZ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zydzinski [...] IP: 87.105.154.* 27.07.06, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos Zydziński to pracownik Kasy Krajowej lub SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:51 Dlatego broni skok.Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: GWno robi wodę na młyn łżeelit 27.07.06, 15:25 > Z czego można się spodziewać po wybiórczej szmacie jak rozgłaszania > niepotwierdzonych informacji. Spekulacje, kłamstwa i wymysły. Tfu! wszystko można sobie sprawdzić w prokuraturze, więc poluźnij moherek, bo tlen nie dochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: GWno robi wodę na młyn łżeelit 27.07.06, 15:38 Gość portalu: zydzinski napisał(a): > Z czego można się spodziewać po wybiórczej szmacie jak rozgłaszania > niepotwierdzonych informacji. Spekulacje, kłamstwa i wymysły. Tfu! dlatego lepiej zaPiSdz ryjka i nie ublizaj, nie klam, nie spekuluj i nie wymyslaj. TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staly czytelnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:27 panowie z Wyborczej niestety uwzieli sie na SKOKi bo cala sprawa sie upolitycznila. Szkoda, jestem stalym czytelnikiem Wyborczej bo lubie ta gazete. Ale w wypadku SKOKow gazeta daje sie wmanewrowac politykom. Ten artykul to odgrzewanie starego kotleta bo sprawa ta jest dosc stara a ten SKOK juz nie istnieje. Ale coz z braku tematu mozna i takie rzeczy pisac. Szkoda ze artykul pisany jest w takim tonie jakby to byla sprawa jakiejs nowej afery. Najlepiej byloby gdyby plotycy PiS, PO i media odczepili sie w koncu od SKOKow bo wyrzadzaja im krzywde. Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje dzialaja w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok. U nas spoldzielcze kasy niestety musza sie spotykac z barierami. Lepiej byloby gdyby media obiektywniej opisywaly sprawe i same wyedukowaly sie w kwestii SKOKow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos stały czytelnik to ta sama osoba czyli zydzński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:54 Lączenie Spółdzielni lub ich wykreślanie z KRS-u to stały numer Kasy Krajowej aby trudniej było dojść prawdy. Dobrze, że prokuratura ten watek ciagnie, może w końcu wyjda wszystkie machloje na wierzch i jak ludzie członkowie danych spółdzielni zostali oszukani przez Kasę Krajową z Biereckim i Jedlińskim na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 15:42 Gość portalu: staly czytelnik napisał(a): > panowie z Wyborczej niestety uwzieli sie na SKOKi bo cala sprawa sie > upolitycznila. Szkoda, jestem stalym czytelnikiem Wyborczej bo lubie ta gazete. > Ale w wypadku SKOKow gazeta daje sie wmanewrowac politykom. Ten artykul to > odgrzewanie starego kotleta bo sprawa ta jest dosc stara a ten SKOK juz nie > istnieje. Ale coz z braku tematu mozna i takie rzeczy pisac. Szkoda ze artykul > pisany jest w takim tonie jakby to byla sprawa jakiejs nowej afery. Najlepiej > byloby gdyby plotycy PiS, PO i media odczepili sie w koncu od SKOKow bo > wyrzadzaja im krzywde. Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje dzialaj > a > w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok. U nas spoldzielcze kasy > niestety musza sie spotykac z barierami. Lepiej byloby gdyby media obiektywniej > opisywaly sprawe i same wyedukowaly sie w kwestii SKOKow. Nie wiem jak w USA, ale powiedz biedulku gdzie takie instytucje dzialaja w UE? W rzeczywistosci SKOKI sa czyms w rodzaju piramidek finansowych ktore sa nielegalne w UE i z tego co wiem rowniez w USA, a sprawa nie jest stara lecz nowa i faktycznie jest to kolejna afera ktora raczy nas PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot w butach Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.nycmny83.covad.net 27.07.06, 19:38 w stanach skok nazywa sie Unia Kredytowa i podlega ona wszelkim kontrolom tak jak kazda inna instytucja finansowa. Ich klienci sa ubezpieczeni do $100tys i nie ma tam miejsca na przekrety. Oczywiscie ten model nie pasuje pisuarom, wiec szlifuja go na wlasne potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:09 Unie Kredytowe ktore ja znam sa bankami dzialajacymi w ramach jakiegos przedsiebiorstwa - np. na uniwersytecie lub w wiekszym zakladzie przemyslowym. Sam do takiego naleze. Dana Unia Kreydtowa jest wylacznie dla osob zwiazanych z tym przedsiebiorstwem. Zwiazek ten moze byc dosc luzny, ale nie zmienia to faktu, ze ludzie z tzw. ulicy nie moga sie tam zapisac. Unie Kredytowe maja bardzo dobra opinie. Glowna roznica miedzy nimi, a normalnym bankiem jest taka, ze w przeciwienstwie do banku Unia nie dazy do zysku tylko do wyjscia na swoje. Tak wiec oplaty sa tam czesto nizsze niz w bankach i kredyty mniej opadatkowane. Oczywiscie, tak jak przedmowca nadmienil, podlegaja wszelkiej kontroli, a wklady sa ubezbieczone do $100,000, tak jak w normalnym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwa bez miesa Re: Śląski SKOK do prokuratury... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 27.07.06, 22:11 I - oczywiscie - wszystkie "unie kredytowe" w USA podlegaja standardowemu nadzorowi federalnemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:45 W UE takie kasy działają w Irlandii i to z duzym powodzeniem , chodzi o to żeby w Polsce z czasem SKOKi nie zmieniły się w banki >kapitał jest ale nie zarządów tylko spółdzielców i nie jest to prywatna Firma prezesów Skoków (przynajmniej niketórzy tak myśla i tak sie zachowują) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staly czytelnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 194.146.219.* 01.08.06, 00:32 hmmm, no coz jestem biedulkiem. Na dodatek niby nie wiedzacym o czym pisze. Drogi kralik111 wybacz ale jesli nie masz wiedzy na temat tego o czym sie wypowiadasz to staraj sie najpierw cos wiecej dowiedziec zanim anonimowo wyglosisz swoja opinie. Poszukaj sobie w googlach na temat credit unions to moze nie bedziesz pisal farmazonow. Jesli nie wiesz co to sa piramidy finansowe to tez nie zabieraj glosu bo sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia4 Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 18:29 Jesteś naiwny jak nowo narodzony baranek. Jak zapisywałam się do SKOKU /na moją kasę/, to mi gały wyszły na wierzch. Płaciłam m.in. na jakieś Towarzystwo Ekonomiczne, które niby miało krzewić wiedzę ekonomiczną.Niby gdzie? Bo chyba nie wsród członków Kasy. A to była poprostu jedna z córek wrzodów na d..pie Kasy, w której urządziły się rodzinki panów z wierchuszki "Solidarności", a oni sami darli kasę będąc w Zarządzie. Kiedyś wzięłam pożyczkę 2500 zł. to mi dali 2000 zł, bo 500 zł potrącili sobie na koszty manipulacyjne.Koszmarna lichwa. W końcu wzięłam pożyczkę w innym banku, bo było taniej i spłaciłam tę ze Skoku, bo nie dość, że odsetki były lichwairskie to jeszcze co miesiąc musiałam wpłacać 15 zł, co daje rocznie 180 zł od 1 członka. Przemnóżcie to sobie przez ilość członków i będziecie mieli kwotę, jaką obracają nie dając za to żadnych procentów. Na dodatek nie płacą podatku dochodowego jak inne banki. Złota żyła, do której się chce podłączyć PIS , a wraz nim p.Artur Zawisza - ponoć wielki wróg "układów" - oczywiście nie tych, w których on jest. Naiwnych jak ty nie sieją, sami się rodzą. Swoją drogą naiwne widzenie świata to obecnie jakiś ratunek dla embrionów pozwalające im przetrwać niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_dvpa Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.gdynia.mm.pl 27.07.06, 18:39 "Idea SKOKow jest calkiem fajna. Takie isntutucje dzialaja w UE i w Sta nach Zjednoczonych i wszystko jest ok." Zgadzam się. Idea fajna, tyle że w Polsce jak zwykle rzeczywistość znacznie odbiega od szczytnej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 20:01 Zgadzam się że idea nie ma nic wspólnego z rzeczywistością a to dlatego że brak rzetelnej kontroli ze strony kasu krajowej >sami robią co chcą i zarządom kas pozwalaja na smowolkę a przecierz członkowie zarządów zgodnie z Ust.o Skokach (powołani oczywiście przez Kasę krajową )oprócz wymaganych kwalifikacji dają rękojmę prowadzenia działalności kasy z zachowaniem bezpieczeństwa środków i wkładów zgromadzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mochair.jasny Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:06 najlepiej by by realizowala sie konstytucjonalna rownosc podmiotow - a nie zasada rownych (bankow) i rowniejszych (SKOK-ow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:49 Nie tylko - w warzsszawie też chcą ukręcić łeb sprawie. Maja nakaz z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:12 SKOK im św. jana z Kęt w Rumii - prokuratura broni się przed podjęciem działań, a ludzie płacą nie swoje pozyczki (komornicy ściagaja na wniosek zarzadu SKOK z Rumii. SKOK Warszawa taka sama sprawa - prokuratura broni się przed podjeciem działań, a ludzie płaczą i mają ściagane z pensji przez komornika pieniadze, SKOK Rodzina z Gdyni - takie same sprawy kredyty dane przez prezesa na prawie 68 mln. zł. w nagrodę przeszedł do SKOK Stefczyka i jest teraz tam wiceprezesem - wszyscy mówią, że nic się nie stało,został specjalnie z likwidowany poprzez połączenie ze SKOK Stefczka, aby ukryć te numery świata, SKOK Stefczyka takie same sprawy opisane w artykule "Dzienniek Bałtyckiego" pt. Poręczenie mimo woli gdzie pisze błąd systemu czy handel danymi ? - każdy wręcz boi się ruszyć tego SKOK-u przecież jest w Gdańsku i przewodniczacym j Rady nadzorczej jest Grzegorz Bierecki prezes Kasy Krajowej i siedzi tam jego cała rodzina brat, żona może, kogoś pominięto Panie Bierecki to proszę dopisać. Można wyliczać pełno jeszcze SKOK-ów, o takim działaniu lecz one były chronione i są przez Kasę Krajową bo wszyscy są w tym precederze umaczani. Natomiast SKOK-i działąjace zgodnie z prawem były niszczone. Panie Bierecki proszę zaprzeczyć lub od razu wystosować akt oskarżenia o pomówienia to przecież Pański styl ściagnięty ze Stanów Zjednoczponych i tych już upadłych S&L ( czyli SKOK-ów inaczej w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pieniedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:26 Mam pieniadze w skok wpłacam co miesiąc mam ich około 6 tys. zł., jak ostatnio byłam to pani mi powiedziała ze skoku, że na razie muszę złożyć wniosek o wypłatę moich pieniędzy i za wycofanie sie z członkostwa zostaną potracone mi wkłady. Dowiadywałam się i żadnych potraceń zgodnie ze statutem i prawem spółdzielczym nie może być, lecz oni powoływali się na jakieś uchwały zarzadu czy walnego zgromadzenia. Jednak prawnik mi powiedział, że nie mogą mi potrącić żadnych pieniędzy. To jak to w końcu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:28 Już zobaczysz te pieniądze jak indyk co czekał niedzieli, a w sobotę mu łeb ucieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: Czy skoki maja pieniądze na zwrot naszych pie IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:50 prosze zarządać Statutu tego skoku i kwestie wypisania się ze skoku są zawarte w cześci o ustaniu członkostwa i rozliczeniu z byłym członkiem kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKOKMAn Re: Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: 194.126.221.* 27.07.06, 16:14 zapomniałeś o byłym SKOK "Południe" największym z wymienionych... wałki rzędu i wielkości tych ze SKOKu Ziemi Śląskiej albo większe. Toczą się jakieś postępowania karne, niemniej głównie prowadzone są przez "wybitnych" specjalistów w zakresie przestępczości gospodarczej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSIAX Re: Takie same przekrety są w innych SKOK-ach IP: *.chello.pl 28.07.06, 00:33 Wiesz co , może i masz rację. Pan Bierecki nie robi dobrego wrażenia, zarówno jako w-ce prezes Stefczyka , jak i takim, jak widac go ostatnio w zwiążku z medialnym szumem. Dziwne jest to, że : * SKOKi maja tak wspaniały prezent jak zwolnienie z opodatkowania dochodowego, bo miałoby to jakieś uzasadnienie, gdyby z idei "non profit" pozostało coś wiecej niż te 2 wyrazy. Tymczasem koszta kredytów oraz profity z lokat dla przeciętnego obywatela są bardzo niewiele różne od komercyjnych bankowych. Innymi słowy parabanki SKOK różnią się od banków tylko public relations wśród emerytów oraz wiekszą łatwością uzyskania kredytów, niż w bankach . Oczywiscie działa Biuro Informacji Kredytowej, czarna lista kredytobiorców oraz jakaś weryfikacja zatrudnienia i uposazenia kredytobiorcy, ale z pewnością nie tak skrupulatnie jak system bankowy ( co ma swoje plusy ). Można się z resztą nie zgodzić z twierdzeniem jakoby w bankach (szczególnie McBankach jak Eurobank itd ) było trudniej o kredyt. *Pan Bierecki nie zachowuje się wiarygodnie nawet mówiąc o SKOKach , o pracy w SKOKach, opisując sens działań tych instytucji . *Pracownicy SKOK są szkoleni profesjonalnie, ale przemilczane są ( jak wszędzie) niuanse etyczno ekonomiczne ponad to, co widnieje w statutach . Pytania kursantów , gdy mają bardziej konkretny charakter są omijane , zbywane, bądź traktowane ze zniecierpliwieniem. Pytania np. o finansowanie SKEF - Stowarzyszenia Krzewienia Edukacji Finansowej kończy się informacjami statutowymi. Być może SKEF działa jako pomoc społeczna w zakresie doradztwa prawnego, finansowego dla zadłużonych, badź ludzi wymagających i zgłaszających się po taką pomoc, jednak wygląda to raczej jak niepotrzebna instytucja, dająca przy okazji ciepłe posady i swoistą "fundacyjną" przykrywkę. *Zyski z nieopodatkowanych przychodów muszą być niesamowite. I mimo, iż są inwestowane w rozwój strukturalny, naturalny dla prężnego rozrastania się SKOKów w Polsce ( sam Stefczyk ok. 300 placówek w Polsce), z pewnością gdzieś, oprócz rezerw gwarancyjnych i innych zabezpieczeń magazynują się wesoło na czyichś kontach. Niby "co nie zabronione , to dozwolone" , ale dziwnie to wygląda wobec przypisującej SKOKom idei. Mimo wszystko nie skreślałbym SKOKów całkowicie, jak to robią niektórzy tu piszący, nie znając nawet statutu i pisząc o "zabieranych" wkładach, udziałach i wpisowych oraz składkach na SKEF. Jest to w jakiś sposób konkurencyjna instytucja, a takich ludziom mniej zamożnym w Polsce potrzeba. Nie jest to jakiś przekręciarski "system argentyński". Jednak konkurencyjność na "niekonkurencyjnych" zasadach przy bezideowości i czystej komercyjności wydaje się być czymś niesmacznym, choć w przypadku banków też nigdy nie wiadomo :) SKOKi są nieźle zabezpieczone, zarówno przez Kontrolę Wewnętrzną, jak i gwarancje płynności finansowej, tworzone z aktywów własnych i przez Kasę Krajową. Praca w SKOKu, jest całkiem niezła, solidna i daje mnóstwo możliwości całej rzeszy młodych ludzi tam zatrudnionych. Nie jest to, bądź co bądź, żaden Provident, ale niesmak etyczny gdzieś tu pozostaje. A Pan Bierecki... no cóż...Immanuela Kanta to On wielkim fanem raczej nie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:32 To przymknie także Temida jedno oko na udział Kaczyńskich w SKOK-ach. Ale awasów nam się szykuje PRL -BIS i lata 50 się kłaniają. Ciekawa jestem tylko kiedy rozpoczną sie procesy polityczne.Bo już chyba są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Politycy pomogą SKOK-owi . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:39 Prokuratura zaraz umorzy sprawę bo tak trzeba będzie, jedynie i słusznie towarzysz partyjny zadwoni i powie, że musicie zrozumieć prokuratorze, że to dla dobra ogółu, który jeszcze o tym nie wie, ale się dowie. A aktyw partyjny podPiSując wam awans dziekuje. OdPiSzcie ciemnemu ludowi, że to dla jego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Politycy pomogą SKOK-owi . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:31 Czy w końcu wyjaśnią tą aferę czy dalej Kasa Krajowa SKOK bedzie kryta przez układ polityczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika A Kasa Krajowa SKOK to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:32 Tam dopiero są cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Owca A co tam słychać w b. SKOK "Południe"? IP: 194.126.221.* 27.07.06, 14:53 ile tam kasy utopiono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada tak to działa się bez nadzoru IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 27.07.06, 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:51 No wreszcie co!Bank PIS-u.Tylko co zrobi "biedny"prok Kaczmarek,min Ziobro i wice Kryże??????Uciszą,no bo to pAńSTWO PRAWA> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.cyf-kr.edu.pl 27.07.06, 15:52 A co na to Edgar i jego kumpel Zawisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he SKOKI IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.07.06, 16:05 kasa pisowsko koscielna,dlatego tak Kaczyńscy blokują nadzór nad skokami bo tam sa dopiero przewały finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sca A nadzoru bankowego Brak..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:20 300 % prawdyy Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Buahahahaaaaaaaaaaa 27.07.06, 18:21 A dopiero co pisiorki i spółka gardłowały na forum, że SKOK-i są super, że banki to złodzieje, a w SKOK-ach nigdy ani złotówki nie stracił, że trzeba je popierać (czyt. umożliwiać nieuczciwą konkurencję). No i co?? Biorąc pod uwagę silne powiazania PiS i SKOK-ów nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że w sprawię palce maczały jakieś pisiory. Zdziwiłbym się, gdyby sprawa wyszła na jaw - wszak nie po to PiS "odzyskał" wymar sprawiedliwości, żeby siebie karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ręce precz od SKOK. To uczciwa firma IP: *.e-wro.net.pl 27.07.06, 18:28 i to co się stało to na pewno prowokacja komuchów i diabła Rokity. Komisja śledcza która będzie powołana z pewnością ujawni agentów lumpenliberalnych w tej prawej i sprawiedliwej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiotr Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 213.199.198.* 27.07.06, 19:05 takie przekręty to tylko możliwe w kraju warcholskim jakim jest Polska.Przykład idzie z samej Bogobojnrj Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seweryn Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: 85.198.201.* 27.07.06, 19:36 Jestem za tym żeby skoki objąć rzetelną kotrolą np.NIK i przyjrzeć się dokładnie temu co robią zarządy kas na co wydawają pieniądze spółdzielców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:44 nazwa banku zawsze źle mi się kojarzyła, no i chłopcy zrobili skok na kase ale swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:17 To racja, jak mozna sie zapisac do banku, ktory nazywa sie SKOK? Nazwa zdecydowanie sugeruje przekrety finansowe. Podobnie zreszta jest z Lukas Bank. Ta nazwa sugeruje prowincjonalny bank kierowany przez jakiegos Lukasza. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Śląski SKOK do prokuratury 27.07.06, 21:03 Niemozliwe!Ci bankowcy Gosiewskiego i Zawiszy popelniaja przestepstwa? Nie do wiary.Pewnie opozycja cos tam kreci. Po co tam jakies kontrole SKOKOW.Tam sami swoi , chcialem powiedziec-swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DBR Re: Śląski SKOK do prokuratury IP: *.chello.pl 27.07.06, 21:49 Masz to jak w SKOK-u , nic dodac nic ujac :-) Ludzie uwazajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek E "robol" SKOK to przekręciarska firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:40 I to jak tylko , kto to sprawdzi PiSiorki ? jak sami "zarabiają" pieniądze za glosowania na rzecz kasy Krajowej w sejmie chociazby ostatnich ustaw głosowanych w nocy. Oj ciemno to widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Grzegorz Bierecki dostał roztroju nerwowego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:44 Chłopak tak się przejął, że wszystkie przekrety wyjdą na jaw, że się rozchorował !? A to ci nowina! Co PiS tabletki nie podał, co to za koledzy, tylko od brania pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Gdzie jest były poseł AWS Stanisław Grzonkowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:49 Ten by miał dużo do powiedzenia jak brał pieniadze za to, aby zwolnić Kasę Krajową SKOK i SKOK-i z płacenia podatków. To właśnie Stanisław Grzonkowski z Przemysławem Gosiewskim doprowadzili do zwolnienia SKOK-ów z płacenia podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła Stanisław Grzonkowski ukrywa się lub go ukrywają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:52 Jak był posłem AWS to był jednocześnie członkiem Rady Nadzorczej Kasy Krajowej SKOK w Sopocie. Panie Bierecki i Panie Jedliński, gdzie jest kolega ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek CBA mała robota jest ...tylko uwaga bo fetor ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:57 Zobaczcie jaki apartament Kasa Krajowa SKOK wynajęła w hotelu w Warszawie, za pieniadze członków. Jakie spotkania się tam odbywają i kto przychodzi ? CBA - panie Kamiński robótka jest mała, tylko uwaga bo to mogą być sami pana koledzy ! Ale numer ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Grzegorz Bierecki dostał załamania nerwowego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:37 Biedaczek, co teraz będzie ze spółkami rodzinnymi jeszcze zaczną trzepać i wytrzepią pełno kurzu, który całą Polskę okryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd I to jest finał polityki PiSu wobec SKOKów IP: 81.15.151.* 28.07.06, 09:10 Bez nadzoru GINB i BFG SKOKI to instytucje największego ryzyka. Jak można na cos takiego pozwalać w cywilizowanym kraju w Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan To nie finał polityki PiSu wobec SKOKów to począte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:34 Smród dopiero się rozprzestrzenia. Titanic (SKOK) tonie a orkiestra (Pis) gra do końca - wszystko jest okey, a wody coraz wiecej ... kto schodzi ostatni ze statku Zawisza, Jędrych czy Gosiewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Jak długo bedą machloje w Kasie Krajowej SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:42 To jest przykład jak trzymasz z Biereckim i Jedlińskim to dobrze jak im się przeciwstawisz to masz kłopoty.I co Ślązaki wydymali was, trzeba było dać .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Zawiadomienie na zarząd Kasy Krajowej SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:07 1. Łamanie praw członków Spółdzielni. 2 Złamanie ustawy o skok art. 33.1 3. Złamanie usatwy Prawa Spółdzielczego art. 56 & 3 prawa spółdzielczego (Grzegorz Bierecki, Wiktor Kamiński, Lech Lamenta, Jarosława Kazimierski i jeszcze kilka osób było we władzach Wielkopolskiego Banku Rolnego w Kaliszu, który został doprowadzony do upadłości) Złamanie tej ustawy poprzez zakładanie prywatnych firm zajmujących się przejmowaniem lokali od SKOK-ów, a nastepnie wynajmowaniem ich SKOK-om (bez "przymusu" tylko dobrowolnie) lista jest dłuższa a. Adam Jedliński- przewodniczacy rady nadzorczej Kasy Krajowej SKOK b. Grzegorz Bierecki - prezes Kasy Krajowej skok c. Wiktor Kamiński - wiceprezes Kasy Krajowej SKOK d. lech Lamenta - wiceprezes kasy Krajowej SKOK e. Jarosław Bierecki (brat Grzegporza Biereckiego) siedzi we władzach f.Andrzej Sosnowski - prezes SKOK im. Stefana Stefczyka g. Ludwik Sikora - wiceprezes SKOK im. Stefana Stefczyka h. Tomasz Bagiński - główny ksiegowy Kasy Krajowej SKOK itd można wyliczać Lokale we wszystkich SKOK-ach są własnością prywatną i spółdzielcy teraz mogą skokczyć im na , na to coś. 4. Poświadczanie nieprawdy poprzez rozgłaszanie w płatnych reklamach, że siedziba przy ul. Władysława IV 22 jest własnością Kasy Krajowej SKOK lub systemu SKOK. Siedziba została przekazana na własność Fundacji na Rzecz Polskich Zwiazków Kradytowych i nie jest własnością spółdzielców. Tak jest zrobione też z pozostałym majątkiem. Spółdzielcy mają tylko wielkie ewentualnie do posprzatania wielki smietnik to wszystko. 5. Łamanie ustawy poprzez wprowadzanie zarzadów komisarycznych i łaczenie spółdzielni niezgodnie z prawem spółdzielczym 6. Do jasnej ciasnej niech prokuratura też ruszy swoją szanowną i weźmie się do pracy, a nie w biały dzień ludzie są oszukiwani i wszystko jest cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Czy to prawda że G Bierecki wyrabia żółte papiery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:05 Podobno Grzegorz Bierecki przechodzi załamanie nerwowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt SKOK-i I Kasa Krajowa to wielka afera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:33 To jest prawda to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś