elyzabeth4 16.12.04, 16:36 Cześć Kobietki!!!!!!!! byłam dzisiaj u lekarza i przepisał mi Ltrinę, gdyż niałam lekkie plamienie z szyjki macicy. Czy któraś z Was przyjmiowała ten lek i jak się po nim czyułyście. Pozdrawiam z 56mm dzidzią!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neti87 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 16:40 Ja w I trymestrze przyjmowałam Luteinę, ale bardziej zapobiegawczo, bo nic złego się u mnie nie działo, nie miałam żadnych plamień. Nie czułam się źle po tym leku, brałam jedną tabletkę rano i jedną wieczorem. Dopiero po jakimś czasie zaczęło mnie mdlić i tabletki przestały mi odpowiadać (brałam podjęzykowo), ale to już był taki czas kiedy w ogóle mdłości mnie dopadały. Troszkę ponarzekałam lekarzowi i on mi tę Luteinę odstawił, bo nie było już podstaw do obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 17:30 Ja brałam przez cały 2 trymestr, bo pobolewał mnie brzuch, skurcze miałam i lekarka zdecydowała aby dać mi luteinę 2 razy dziennie, tą doustną stosowałam dopochwowo.Plamień nie miałam. Czułam się po niej normalnie, nie zauważyłam czegoś niepokojacego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julianna4 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 17:34 ja dostaje, jestem w 7 tyg ciąży nie mam plamien ale pobolewa mnie brzuvh. Mam za soba jedno poronienie (obumarła ciaza) i chuba dostaje to zapobiegawczo. Ja zażywam rano i wieczorem po 2 tabl. Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka74 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 17:42 Witaj Brałam Luteinę do 14 tc.Pierwsza ciąża mi obumarła mniej więcej w 5-6 tygodniu. W drugiej ciąży około 5-6 tyg zaczęłam plamić. Dostałam więc Luteinę tyle, że ją brałam dopochwowo bo smak był nie do zniesienia zwłaszcza przy mdłościach jakie miałam od 8tc. Poza tym miałam po niej upławy ( trzeba było mieć wkładkę). No ale to naprawdę drobiazg. Dziś mamy już 32tc. Życzę powodzenia Tobie i Twojej Fasolce Kluseczka a to mój człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 19:20 Ja brałam do 16 tygodnia ciąży ze względu na torbiel. 2x dziennie dopochwowo. Torbiel wchłonęła się obecnie jestem w 21 tygodniu. Samopoczucie nienajgorsze, bałam sie ,że może nasilić u mnie objawy lękowo-depresyjne (miewałam przed ciążą) - bo tak ulotka mówi, ale nic złego się nie działo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 19:38 Biorę lutinę dopochwowo 3 razy dziennie od 5 tygodnia. Obecnie początek 8, a lekarz zapowiedział, że będę brała do 12. Nic mi nie dolega, oprócz lekkich upławów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mashi Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 20:20 ja się czułam potwornie i fatalnie moja perystaltyka po prostu się zatrzymała, nie wymiotowałam, nie miałam biegunki, tylko koszmarne zatwardzenia - do krwi! czułam się jakbym miała we flakach szkło, zwijałam się z bólu, nie mogłam jeść niczego poza sokami i ewentualnie jogurtem takze bardzo szybko odstawiłam luteinę bo chyba bym umarła z wycieńczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mashi Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 20:23 oczywiście brałam doustnie boze, chce mi się rzygać na sama mysl, mimo ze minęlo juz 7 mies! Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 16.12.04, 20:48 Brałam w obu ciążach doustną dopochwowo do ok. 18 tyg. Powód: plamienia we wczesnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka111 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 17.12.04, 08:47 Ja biorę od 5 tygodniu raz dziennie dopochwowo (na początku 2 x dziennie), ze względu na torbiel.czuje sie po niej dobrze. Nie wiem tylko czy to od tej Luteiny czy po prostu dlatego że jestem w ciąży strasznie obsypało mnie na plecach (syfki) Na całe szczęście ze nie na twarzy. Pozdrawiam. aśka 10tc Odpowiedz Link Zgłoś
badziunia Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 17.12.04, 09:42 Nie mogłam zajść w ciążę, więc brałam raz dziennie od owulacji. W ciążę zaszłam, ale po luteinie miałam problemy z wątrobą - straszne bóle, drętwiała mi ręka i noga. Później brałam juz Duphaston - przy dawce 2 * 1 nic mi nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
amjez Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 17.12.04, 15:00 ja brałam od początku do ok 14-15tc, tzw. profilaktycznie (1 ciąża zakończona poronieniem). Brałam "dowcipnie" więc bez obciążania układu pokarmowego Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 17.12.04, 16:36 Hej, też brałam z powodu plamień w od 7 tc, potem przerwa i znowu od 14-17 tc , też z powodu plamień. Nie czułam żadnych efektów ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 18.12.04, 17:10 hey Ja biorę LUTEINĘ od 1,5 tyg. dopochwowo jedną tabletkę na noc. Mam mdłości, ale to z powodu ciąży a nie leku. Biorę ją zapobiegawczo, bo mam nieprawidłową budowę macicy. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za Was i za Nas Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: CZY KTÓRAŚ Z WAS 0PRZYJMOWAŁA LUTEINE???????? 18.12.04, 19:24 Dzięki dziewczyny z Wasze odpowiedzi Trzymam kciuki z wszystkie maleństwa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś