Dodaj do ulubionych

pomyłka na USG

14.02.05, 08:36
Czy ktoś z Was słyszał, że lekarz pomylił się co do płci płodu - powiedział,
ze chłopak, a była to dziewczynka? (bo wiem, że w drugą stronę zdarzają się
pomyłki, ale o takiej nie słyszałam)
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: pomyłka na USG 14.02.05, 08:38
      jakies 3 lata temu moja sasiadka miala tak. dwa razy mowili jejze to chlopak a
      urodzila corke, bala sie ze jej dziecko podmienili, bo na usg mial byc synsmile
      • fasolka31 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 08:40
        I w jedną i w drugą stronę zdarzają się pomyłki.
        Na tym forum było kilka takich już wątków...i różnie to wyglądało.
        Ja miałam mieć dziewczynkę a urodziłam synka smile))
    • jopowa pimpek 14.02.05, 08:43
      naprawdę? Ale chyba nie ma co wiązać z tym wielkich nadziei...
      • pimpek_sadelko Re: pimpek 14.02.05, 08:47
        jopowa napisała:

> naprawdę? Ale chyba nie ma co wiązać z tym wielkich nadziei...
        fakt faktem, ze lekarza najlepszego nie miala, kilka lat temu tez sprzet byl
        gorszy, ale pamietam jej szok po porodzie, moze dlatego tak przezywala, bo
        jedna core juz miala i syn mial byc do "pary".
    • klubiale1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:10
      W ubiegłym roku lekarz pomylił się co do płci u żon 2 moich kolegów z pracy.
      Sprzęt był bardzo dobry, lekarz też, badania robione prywatnie w Warszawie usg
      3D z bajerami. Lekarz twierdził,że będą chłopcy, a urodziły się dziewczynki.
      Kolega potem opowiadał nam wrażenia po porodzie i swoje zaskoczenie, gdy
      odcinał pępowinę. Pewnie gdyby sam nie był obecny przy porodzie, to
      podejrzewałby zamianę noworodków.
      pozdr
      • podym1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:39
        U mnie osobiście w pierwszej ciąży lekarz poiedział, że będzie chłopiec.
        Urodziła się dziewczynka. teraz jestem w drugiej ciąży- dla odmiany ma byc
        dziewczynka. zobaczymy już niedługo.
        Asia
      • jopowa Re: pomyłka na USG 14.02.05, 12:06
        własnie mój lekazr ma dosyć dobre USG i duże doświadczenie
    • pastoris1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:44
      A ja opowiem wam jeszcze ciekawsza historie, prawdziwa bo rodzinna!!!
      Mianowicie jakies 19 lat tem na swiat przyszło dziecko! Lekarz krzyknol ma Pani
      chlopca a ze szpitala wyszla z moja kuzynka, która serdecznie pozdrawiam wink
      • agnieszkamr Re: pomyłka na USG 14.02.05, 10:54
        Ze mną było podobnie. Położna powiedziała mamie: "Śliczny chłopczyk, proszę
        pani", a lekarz szybciutko: "Ależ siostro, przecież to dziewczyka". Położna
        potem stwierdziła, że przez tzydzieści lat praktyki zawodowej taki błąd jej się
        nie zdarzyłsmile)))

A poważnie, w poprzedniej ciąży za każdym razem wychodziła dziewczynka (trzem
        różnym lekarzom na czterech różnych sprzętach) i rzeczywiście, moja córcia
        niebawem skończy 5 lat. Teraz ma być chłopiec, badania były robione przez dwóch
        różnych lekarzy, ale ciągle na tym samym sprzęcie. Więc chyba będzie Tadziosmile))
        Pozdrawiam
        Agnieszka, mama Marianny (5 lat) i Tadzia (33 tc.)
        • bartolina2 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 12:38
          .........a ja mialam miec córcie i mam-teraz mam miec Bartusia a czy bede okaze
          sie w kwietniu!!!!!!!!!!!

POzdrawiam Kwietniowe przyszle mamy
    • cruk Re: pomyłka na USG 14.02.05, 14:04
      smieje sie ze "celowalismy" na chlopaka smile, do zaplodnienia doszlo tuz po owu
      i wewnetrzne przekonanie ze bedzie chlopak, potwierdzilo 3 roznych lekarzy (w
      tym 2 dr obecne podczas USG) na roznym sprzecie - myslicie ze mogli sie wszyscy
      pomylic? smile)

bede przeszczesliwa mama bez wzgledu na plec Malenstwa smile i tak zartuje, ze
      pewna to bede jak juz sie urodzi wink
      • adag Re: pomyłka na USG 14.02.05, 14:29
        Mam nadzieję,że mój gin się nie myli, za każdym razem od 12t widać chłopca, a
        jestem w 33t, mam nawet zdjęcie, niby, jego jąderek, które już zeszły do
        woreczka, ale jak ten lekarz to widzi to ja nie wiem. W każdym razie gdyby się
        pomylił to byłby szok, to pierwsze dziecko w mojej rodzinie najbliższej od 23
        lat, pierwszy wnuk i wszyscy się już nastawili na Wiktorka.
    • jopowa Re: pomyłka na USG 14.02.05, 19:12
      może ktoś jeszcze?
      • e_stella Re: pomyłka na USG 14.02.05, 19:17
        Ja. Koleżanka przekonana, ze będzie synek (USG co miesiąc bo praktykująca
        położna) urodziła dziewuszkę.
        • jopowa Re: pomyłka na USG 15.02.05, 12:11
          Ooo, ale fajniesmile
    • fasolka31 do jopowa 15.02.05, 12:15
      Widzę że bardzo zależy Ci na takiej pomyłce smile)))
      Ale lepiej nastaw się na chłopca, najwyżej mile się zdziwisz, niż jakbyś miała
      się rozczarować (wiem to z własnego doświadczenia). Kto wie.....
    • ola_la_la Re: pomyłka na USG 15.02.05, 12:22
      Koleżanka urodziła w zeszłym tygodniu.
      Lekarz mówił, że będzie dziewczynka, urodziła SYNA smile))
      Zdarza się wink
    • bonkreta Re: pomyłka na USG 15.02.05, 15:08
      Siostra mojego TŻ - w pierwszej ciąży lekarz nie był pewien podczas USG,
      stawiał raczej na dziewczynkę i urodziła się dziewczynka.
      W drugiej ciąży podczas 3 badań USG był granitowo pewny, że chłopak ("rzadko aż
      tak wyraźnie widać" hehehe). Efekt był taki, że ja urodziła drugą córkę, to
      mała przez prawie dwa tygodnie nie miała imienia, bo nikt takiej ewentulaności
      nie brał pod uwagę smile
      • jopowa Re: pomyłka na USG 16.02.05, 14:28
        no to rzeczywiście "wyraźnie" było widaćsmile)
        • grochalcia Re: pomyłka na USG 16.02.05, 16:05
          mi w 20 tygodniu lekarz powiedzial, ze chlopiec...mam nawet siusiaka nagranego
          na kasete, wiec chyba nie moze byc pomylki??No bo siusiak to siusiak, nie???
          • jopowa Re: pomyłka na USG 17.02.05, 14:16
            właśnie dlatego pytałam i okazuje się, ze nie w 100% siusiak to siusiaksmile
            • grochalcia Re:do jopowa 17.02.05, 14:44
              no i po wczorajszym usg, robionym przez innego lekarza, nadal siusiak....siusiak
              to siusiak, problem tylko z jajczetami!!!No bo siusiaka to chyba z niczym innym
              nie mozna pomylic, zwlaszcza jak pieknie wystaje spomiedzy nozek!!!!Pozdawiam.
              Kasia 34tc
              • jopowa Re:do jopowa 19.02.05, 11:20
                ale jaki problem z "jajczętami"???
    • pela83 Re: pomyłka na USG 17.02.05, 14:22
      Tak. Przez dwa miesiące myśleliśmy,że urodzę córeczkę, trzy tygodnie przed
      porodem dowiedzieliśmy się,że to chłopaksmile Mój synek do domu przyjechał w
      różowej wyprawce...smile
      • jopowa Re: pomyłka na USG 18.02.05, 12:39
        tez ładnie, taki różowiutkismile)
    • katarzynka25 Re: pomyłka na USG 19.02.05, 15:10
      A u mnie gin na każdym usg powtarzał że małe się skrzętnie ukrywa. Dopiero w
      szpitalu (w 8 m) powiedziano miże to dziewusia. Jak Już byłam u gina w 9m to
      potwierdził płeć. Piszę to bo myślę że nie mówił tego specjalnie poprostu nie
      chciał się pomylić (tak myślę)
    • mama75 Re: pomyłka na USG 19.02.05, 15:47
      kolezanka rodzila jakies dwa lata temu i na kazdym USG byla mowa, ze na 100%
      bedzie facet, a tu buch - dziewucha. Kumpela byla wyraznie zawiedziona.
      U mnie tez widac siusiaka jak sie patrzy, ale wole miec przygotowane imiona i
      dla chlopca i dla dziewczynki. Ubranka kupuje w zolym kolorze i tak tez chce
      wymalowac pokoik jak juz wyladuje u meza. Pomimo siusiaka nagranego na kasecie
      cos mi mowi, ze to bedzie dziewczynka, a moje przeczucia niezwykle czesto sie
      sprawdzaja. Hahaha - ostatnio przyjaciolka przyslala mi smsa, zebym sprawdzila
      swoja poczte, a ja juz wiedzialam ze w mailu mnie poinformuje, ze jest w
      ciazy smile
    • m.arcy Re: pomyłka na USG 19.02.05, 16:15
      Kiedy urodziłam córkę, moja sąsiadka ze szpitalnego łóża poszła rodzic syna, a
      wróciła z porodówki z córkąsmile Nie była zmartwiona, bo powiedziała, że
      dziewczynki sa fajniejsze. Lekarz (jej prowadzący, a pracujacy w szpitalu),
      troszke się zmieszał, ale powiedział, że najważniejsze, żeby zdrowa byłasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka