Dodaj do ulubionych

pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku?

16.02.05, 13:24
Hej dziewczyny!
Mam pytanie wlasciwie do tych ktore chodza tam do szkoly rodzenia? Prozba-
glupio mi samej isc zobaczyc oddzial wiec prozba jest taka, że jak bedziecie
szly go zobaczyc prosze dajcie mi znac! Ja mialam chodzic do szkoly ale lekarz
w ostatnim momecie zabronil mi (bo grozi nam wczesny porod.)Moje GG 4007733
prosze okontakt.
Agata
Obserwuj wątek
    • fasolka31 Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 16.02.05, 13:26
      No ja już oglądałam z mężem i położną w styczniu porodówkęsmile)))
      Fajnie wygląda smile
    • ola_la_la Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 16.02.05, 14:19
      hej Agata
      Tez będę rodzić na Zaspie. Termin mam na maj.
      Zaczęłam Szkołę Rodzenia na Zaspie w zeszły poniedziałek smile
      Dam znać jak będziemy miały wycieczkę na porodówkę
      Pozdrawiam
      • jagodasoft2 Ja tez. 16.02.05, 14:42
        To moze i ja bym sie dolaczyla, jak zdaze. Mam termin na 15 marca. Dajcie znac.
        Moj nr.gg 9442019.
    • kolowrotek3 Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 16.02.05, 14:53
      dziewczyna napiszcie dlaczego wybralyscie wlasnie Zaspe? ja mam plan dojechac do pucka a jak nie to do wojewodzkiego.
      • ola_la_la Do Kołowrotek 17.02.05, 11:41
        Nie ryzykowałabym w Pucku...
        Nie ma tam oddziału OIOM dla Noworodków. Jakby tfu, tfu cos działo sie z
        dzidzią to wiozą Ci ją/go własnie na Zaspę- tam jest najlepszy taki oddział.
        Ja mam na Zaspe blisko i słyszałam jak najlepsze opinie o tym szpitalu smile
      • sabina74 Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 17.02.05, 12:11
        Ja rodziłam 1,5 roku temu na Zaspie. Trafiłam tam przez przypadek, bo całą
        ciążę planowałam rodzić w Wojewódzkim, ale gdy trafiłam na izbę przyjęć
        powiedzieli mi, że mają komplet i muszę jechać gdzieś indziej, no i tak
        trafiłam na Zaspę. I Bogu dzięki, że tak się stało. Podczas porodu pojawiły się
        komplikacje i bardzo szybko lekarze zdecydowali na cesarkę, natomiast
        słyszałam, że w podobnych przypadkach w wojewódzkim, czekają bardzo długo, aż
        dziecko urodzi się naturalnie nie bacząc na stan rodzącej. Może porodówka nie
        jest tak ładna i komfortowa jak w wojewódzkim, ale jednak słyszałam, że lekarze
        i położne są dużo solidniejsi. Na położnictwie jest różnież super, nie mogę
        powiedzieć nic złego. To właśnie tam nauczyłam się karmić synka pomimo
        wcześniejszych problemów - jest laktatorka. Położne są życzliwe i pomocne. A
        byłam naprawdę bardzo zagubiona.
        Teraz jestem w ciąży i choć chodzę do przychodni przy szpitalu wojewódzkim (bo
        tu mam blisko) rodzić będę na Zaspie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
    • kafreen Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 16.02.05, 15:34
      Hej Agato,
      taka sugestia: poproś kogoś, kto chodzi do ww szkoły rodzenia, by dopytał się,
      czy będzie taka możliwość, żeby oglądać przyszedł ktoś spoza szkoły. W ubiegłym
      roku w marcu, jak ja chodziłam do tej szkoły, na porodówkę (1 wejście, które
      organizowane było raz na cały kurs w SR), załapały się podczas naszego kursu,
      tylko dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży (z mojej grupy - około
      połowa), bo tak dużo było grup w szkole a na porodówkę mogła wejść ograniczona
      liczba.
      • magdyb Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 16.02.05, 15:37
        zwiedzanie traktatu porodowego ze szkoły rodzenia jest 7 marca wink))) ale
        jeszcze nie wiadomo na która godzinę ale będzie to 16 lub 17
    • kolowrotek3 Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 17.02.05, 12:20
      no tak! slyszalam, ze w wojewodzkim rodzi sie naturalnie do upadlego, ze w na zaspie jest super OIOM, ze w jakby co to dzidzie wioza i tak na zaspe, ale w Pucku jest tak fajnie i spokojnie rodzic (wiem z opowiesci) i mozna nie byc nacietym i w ogole. Juz mam taki metlik w glowie, ze sama nie wiem co zrobie?
      • dziubaskowa Re: pytanie,do rodzących na Zaspie w Gdańsku? 18.02.05, 21:53
        hej!!
        ciesze sie ze dacie znac, czekam na informacje moje GG 4007733, jestem w 34
        tygodniu ciazy i zamierzam wlasnie rodzic na Zaspie!!!
        pozdrawiam Agata
        • kaja816 Zaspa super szpital 19.02.05, 18:04
          Ja rodzilam w grudniu na zaspie super szpital. Położne bardzo życzliwe!! Polecam
          • andzia7777 Re: Zaspa super szpital 19.02.05, 19:13
            a ja właśnie nie mogę się zdecydowac czy rodzic na zaspie czy w wojewódzkim.
            mam pytanko czy szkoła rodzenia na zaspie jest płatna, czy trzeba mieć
            skierowanie i od kiedy mozn achodizć ja termin mam na początek maja. pozdrawiam.
            • magdyb Re: Zaspa super szpital 19.02.05, 19:58
              szkoła rodzenia na zaspie jest bezpłatna, trzeba mieć skierowanie od lekarza,
              zapisać się trzeba wcześniej bo są duże kolejki.... proponuję miedzy 25 a 30
              tyg ciązy (kurs trwa 20 godzin w ciągu 1,5miesiąca) Zapisać się trzeba
              osobiście od poniedziałku do piątku od 15 do 15:50
              pozdrawiam
              • dziubaskowa Re: Zaspa super szpital 20.02.05, 15:58
                Hej!
                to co napisala Magda to swieta prawda, ja niestety nie zdazylam sie zapisac a
                teraz jest juz za pozno, bo lekarz zabronil mi cwiczyc. Ale mam prozbe do Magdy
                daj znac jak bedziecie szli ogladac oddzial, bardzo prosze!!!
                Agata
                • magdyb Re: Zaspa super szpital 21.02.05, 10:28
                  oglądanie porodówki w poniedziałek 7 marca o 16 lub 17
                  pozdrawiam
                  • dziubaskowa do magdyb 22.02.05, 10:13
                    dzieki ale w tym czasie to ja chyba porodowke obejze sama osobiscie juz rodzacsmile
                    Myslalam ze ktos wczesniej idzie? Jak ktos ma ochote a nie chce isc sam tomoze
                    zemna sie przejdzie zwiedzic oddzial, co wy na to?
                    Agata
              • fasolka31 Re: Zaspa super szpital 21.02.05, 10:33
                A czy to skierowanie od gina na szkołę rodzenia może być od gina prywatnego czy
                tylko takiego co ma umowę z NFZ???
              • nikus1 Re: Zaspa super szpital 21.02.05, 11:40
                A czy zapisać się do szkoły można telefonicznie, czy trzeba pojawić sie w
                szpitalu osobiście? Może ktoś ma nr telefonu do szkoły rodzenia? Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka