vit27 06.03.05, 10:13 Jestem w 6 miesiącu ciąży, od kilku dni bardzo bolą mnie pachwiny. W szczegolnosci przy chodzeniu odczuwam dyskomfort. Czy ktoraś z Was też tak miała, nie wiem co robic!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aronka1 Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 06.03.05, 11:30 Obawiam się, że już Ci tak zostanie. Mam to samo od dawna. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, a teraz zaczęły się bardzo wcześnie. Mówiłam o tym mojej pani doktor ginekolog, byłam też u ortopedy. Niestety, nie da się z tym nic zrobić. Trzeba się przemęczyć do końca. Ja już się przestałam przejmować tymi pachwinami, bo później doszły jeszcze gorsze dolegliwości... (( Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vit27 Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 06.03.05, 11:38 Dzięki bardzo za odpowiedz!! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 06.03.05, 11:30 Ja wylądowałam w 13tc z bólem pachwin na Izbie Ptzyjęc. Po badaniu lekarz stwierdził, że to wiązadła się rozciągają i nie ma powodów do obaw. Teraz jestm w 20tc i też czasem mi się to zdarza. Myślę, że tak samo jest w Twoim przypadku, ale jeśli bardzo się niepokoisz skonsultuj to z lekarzem. pozdrawiam Agata 20tc Odpowiedz Link Zgłoś
vit27 Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 06.03.05, 11:38 Dzięki, troche mnie uspokoiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
elmika Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 07.03.05, 14:21 Witaj, W poprzedniej ciąży miałam bóle pachwin (przy wchodzeniu po schodach, szybszym chodzeniu itp) i okazało się, że mi się szyjka skraca ((((((( Na ogół takie dolegliwości są związane z rozciąganiem więzadeł, ale jak widać nie zawsze tak jest. Może lepiej idź na kontrolę i powiedz o tym lekarzowi. Czasem lepiej podejść do takich spraw bardziej asekurancko. Pozdrawiam Ciebie, mam nadzieję, że jest ok, Elmika Odpowiedz Link Zgłoś
vit27 Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 18.03.05, 12:12 Dzięki za odpowiedz. Słyszałam również, ze jak się skraca szyjka macicy to też mogą boleć pachwiny. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.74s Re: Pomocy !!Bóle w pachwinach!! 18.03.05, 12:45 Ja mam takie bóle od kilku dni. Szczególnie, gdy wstanę rono. Do spania składam dużą kołdę i podkładam pod kolano - śpię na boku. Rano ból jest wtedy znacznie mniejszy. Z szyjką wszystko ok, bo byłam u gina. Odpowiedz Link Zgłoś