monisia_24 24.03.05, 10:49 czy któraś z was również nie rzyjmuje tabletek z witaminami a mimo to ma świetne wyniki i samooczucie?? monika-i dzidzia 23tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma_euro_emma Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 11:37 Ja przyjmowałam tylko w 2 i 3 m-cu ciąży, a póżniej je odstawiłam, ponieważ było mi niedobrze po nich i wymiotowałam. Nie brałam nic, lekarz powiedział, że jeśli źle się czułam, to dobrze zrobiłam odstawiając je. Wyniki są w miarę ok, jak na 30 tc. Porównując z innymi, to są super; oczywiście chyba nigdy nie będą idealne i wszystkie nie będą w super normach, ale ogólnie jest ok. A samopoczucie to jest rewelacyjne (psychiczne), a fizyczne to wiadomo - to w końcu ciąża... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 11:48 Ja mimo tego że przez pierwsze 3 miesiące non stop wymiotowałam i schudłam 4 kilo wyniki mam dobre. Nie ma anemii, wszystko w porządku. Nie biorę więc żadnych witamin prócz kwasu foliowego. Lekarz mój powiedział że jeśli poprawi mi samopoczucie to że będę brać witaminy to moge brac, ale on osobiście uważa że nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 12:12 Witam! Ja nie brałam witamin w ciąży ( bliźniaczej).Wyniki miałam rewelacyjne!Dopiero po porodzie spadły i w czasie karmienia już biore witaminki . Pozdrawiam Sula i synkowie Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 12:19 ja również nie brałam żadnych witamin przez całą ciąże (bliźniaczą) a moje dzieciaczki są całe i zdrowe :] Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 13:35 ja nie przyjmowalam do 5 miesiaca bo wymiotowalam i nie mialam checi lykania tebletek wielkich jak stodola hehheeh teraz staram sie brac ale czasem mi sie zapomni wyniki mam super a pozatym jem duzo owocow warzyw i gotowane miesko i sadze ze na tyle o ile witamin mam do 3 miesiaca bralam tylkoi kwas foliowy maluskie tableteczki pozdrawiam asia i 26 tyg brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.k13 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 12:22 w pierwszym trymestrze brałam tylko folik, a w II lekarz powiedział że jeśli dam radę to moge brać. Wyniki mam dobre więc biorę tylko raz na 2, 3 lub 4 dni i to dzielę na porcję i dodatkowo folik już bez witamin Odpowiedz Link Zgłoś
mchan Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 20:15 Ja tez musialam w 3 m-cu odstawic witaminki, bo po kazdym zazyciu i tak je zwracalam. Od tamtej pory (a juz finiszujemy) zjadlam moze 12 tabletek. Wyniki mam lepsze niz przed ciaza. M&M Odpowiedz Link Zgłoś
mifka Re: ciąża bez witamin w tabletkach 24.03.05, 22:40 tak, ale staram sie o urozmaicona diete Odpowiedz Link Zgłoś
malgocha6 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 25.03.05, 18:11 Ja również nie łykam żadnych witaminek ponieważ miałam straszne wymioty po nich. Jestem obecnie w 23 tygodniu i mam świetne wyniki badań, mój lekarz jest badzo zadowolony i nie każe mi nic brać. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: nie lykam juz tabletek 25.03.05, 18:52 prawie cala ciaze lykalam feminatal...mialam hemoglobinke na poziomie 11.6, czyli zadna rewelacja. w 8 miesiacu ciazy odstawilam tabletki, nie lkalam nic przez kilka tygodni i w 38 tygo zrobilam badania krwi..hemoglobinka 13.0, reszta tez rewelacyjna...Licho wie, czy te witaminki wogole sa potrzebne..moj lekarz byl pod wrazeniem wynikow. Zapytal, czy lykam feminatal, sklamalam, ze tak. Bo glupio bylo sie przyznac, ze nie..ale po co mi przy takich wynikach, prawda???Kasia 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 15:18 monisia_24 napisała: > czy któraś z was również nie rzyjmuje tabletek z witaminami a mimo to ma świetn > e wyniki i samooczucie?? > monika-i dzidzia 23tc bralam witaminki od poczatku ciazy, bo cale zycie mialam morfologie na granicy anemii. niestety podczas mdlosci nie bylam w stanie ich brac. efekt? po miesiacu morfologia jeszcze zjechala w dol, zatem teraz na sile polykam jedna materne dziennie. ja musze brac witaminy bo nie mam w ciazy w ogole apetytu Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 17:22 Ja bym nie ryzykowala bez witamin. Ilez sie je tych warzyw czy owocow, zeby malemu dostarczych potrzebych witamin. Odpowiedz Link Zgłoś
malgocha6 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 23:02 No właśnie, lekarz powiedział żeby nadrabiać zdrowo się odżywiając. ale Powiedział też że kobiety które nie łykają witamin w ciąży rodzą dzieci o niższej wadze niż te które które te witaminy biorą. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 23:13 To chyba nie do końca prawda. Ja łykałam witaminy, a moja córeczka przy urodzeniu ważyła 2800 (początek 38 tyg.). Odpowiedz Link Zgłoś
malgocha6 Re: ciąża bez witamin w tabletkach 26.03.05, 23:22 No śliczna ta Twoja córcia!!! Mi lekarz prorokuje chłopca ok. 2900 Odpowiedz Link Zgłoś