Dodaj do ulubionych

częste ruchy

23.04.05, 12:12
Witam,
może moje pytanie jest dziwne, ale mnie trochę to niepokoi. Chodzi o to, że
moja dzidzia ciągle się rusza, czasami bardzo gwałtownie (trochę to boli).
Jest to moja druga ciąża i z tego co pamiętam to przy pierwszym dziecku nie
miałam tego typu dylematów. Może mojemu dziecku jest źle w brzuchu, albo coś
je boli? Nie wiem czy to normalne? Czy jeżeli tak jest to tak być musi?
34 tc
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: częste ruchy 23.04.05, 12:18
      U mnie dopiero 31 tydzień i sie dzieciak ma prawo chyba bez przerwy wiercić ale
      wierci sie na prawde bez przerwy, wcale nie śpi czy jak? No ale nic... to też
      jest moja druga ciąża, przy Adzie nie pamiętam takich rewolucji. Te ruchy mnie
      bardzo bolą, dzieciak noge wystawia a ja mam wrażenie, że mi skórę rozrywa.
      Może sie próbuje przekręcić głową na dół?
      Dzis mi sie sniło, że tak mocno ręke wystawił, że złapałam go za dłoń.
    • pomarancza81 Re: częste ruchy 23.04.05, 13:52
      cześć. Ja też jestem w 34 tc. i ma podobne obawy!!! od kilku dni mały szaleje w brzuszku. Mam wrażenie, że mi zaraz wyskoczy tak sie kręci. Wizyte mam w środe i mam nadzieje,że wszystko będzie z nim ok. Powiem jeszcze, że na ostatniej wizycie mały miał głowe u góry ,wiec może powoli się przekręcasmile)Tylko,że te jego ruchy są takie gwałtowne!!!! Życze nam wszystkim szybkiego rozwiązania wątpliwości
    • bafilek Re: częste ruchy 23.04.05, 16:03
      Oj! Moja niunia też szaleje! I to niemal od początku, od kiedy poczułam ruchy.
      Nie mam żadnego porównania, bo to pierwsza ciąża. Czasem też odnoszę wrażenie,
      że w ogóle nie śpi, ale podobno dzieci ruszają się również podczas swojego snu.
      Dzisiaj w nocy śniło mi się, że się tak przeciągała, że czułam jej stopy nad
      piersiami. Podobno w końcówce mają mało miejsca. Może i mało, ale mojej dzidzi
      wcale to nie przeszkadza, żeby się jeszcze bardziej porozpychać. Na szczęście
      już niedługo zobaczę tę "wielką" wybrzuszającą sie pupcię i nóżki - kończy się
      38 tc.
    • odojoachim Re: częste ruchy 23.04.05, 16:28
      witaj. moja dzidzia ruszała się w brzuszku jak szalona. smile non stop kop w
      brzuszek, kop brzuszek. nie martw sie. wszystko zalezy od charakteru malenstwa.
      w brzuszku był taki ruchliwy i teraz tez jest taki ruchodupek smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka