Dodaj do ulubionych

szybkie tętno

03.05.05, 09:20
Czy któraś z Was miala szybkie tętno. Wczoraj bardzo bolała mnie głowa
ciśnienie było lekko wyższe, ale puls miałam 100, potem spadł do 89. Dziś
glowa mnie nie boli ale puls mam ciągle podwyższony. O czym to swiadczy?
Obserwuj wątek
    • szept_ciszy Re: szybkie tętno 03.05.05, 09:24
      podwyższone tętno może świadczyć o tym że przeżywasz jakiś stres.
    • michalina761 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:04
      Emma, kontroluj ciśnienie krwi. Skutkiem podwyższonego ciśnienia może być
      właśnie ból głowy. Proponuje notować wyniki pomiarów i pokazać je lekarzowi.
      Jeżeli rzeczywiście jest podwyższone, musisz zgłosić to swojemu lekarzowi.
      Wszystkiego dobrego.
      • tea77 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:36
        Ja też się martwiłam,szybkim tętnem od kiedy jestem w ciązy nie schodzi mi
        poniżej 110.Lekarz uspokoił mnie mówiąc,że jest to związane ze zwiększającą się
        iloścą krwi do przepompowania no i dlatego serdeuszko musi pracować
        szybciej...w końcu pracuje za dwóch smile))To samo tyczy się kołatania serca.To
        oksytocyna powoduje,że bije szybciutko i czasem nie regularnie.Jeśli ciśnienie
        jest faktycznie wysokie,podniesione bardziej niż zazwyczaj a do tego są obrzęki
        to może to świadczyć o zatruciu ciążowym.Nic więcej nie mówił,więc ja chyba nie
        martwiłabym się za bardzo.
        Pozdrawiam
      • gabi67 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:38
        Ja prowadze notesik i codziennie robie pomiar tetna,takie zalecenie nakazał mi
        lekarz.Narazie jest wszysko oki ale warto porozmawiać na ten temat z
        ginekologiem a swoja droga to zawsze jak ide na badanie mam podwyszone
        cisnienie to jest poprostu stres bo wiadomo ze to do przyjemnosci nie nalezysad
        Pozdrawiam Gabi 23tc
    • niepytana Re: szybkie tętno 03.05.05, 17:14
      Ja nawet bez ciazy mam 100 najmniej. Teraz to nawet do 120 - jak noworodek smile))
      Wysokie tetno to nic nie szkodzi. Co innego wysokie cisnienie... Ale ja na
      razie mam dosc niskie. Tak na marginesie to szybkie tetno oznacza slaba
      kondycje i to ze sie szybko meczysz. Sportowcy o dobrej kondycji potrafia miec
      40 a moze nawet i mniej. Pomaga polepszyc sobie kondycje przez nawet spacery,
      plywanie w ogole ruch, ale to poza ciaza. Ciaza wiadomo ze wszystko przekrzywia
      hehehehe. Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka