emma4 03.05.05, 09:20 Czy któraś z Was miala szybkie tętno. Wczoraj bardzo bolała mnie głowa ciśnienie było lekko wyższe, ale puls miałam 100, potem spadł do 89. Dziś glowa mnie nie boli ale puls mam ciągle podwyższony. O czym to swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szept_ciszy Re: szybkie tętno 03.05.05, 09:24 podwyższone tętno może świadczyć o tym że przeżywasz jakiś stres. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina761 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:04 Emma, kontroluj ciśnienie krwi. Skutkiem podwyższonego ciśnienia może być właśnie ból głowy. Proponuje notować wyniki pomiarów i pokazać je lekarzowi. Jeżeli rzeczywiście jest podwyższone, musisz zgłosić to swojemu lekarzowi. Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
tea77 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:36 Ja też się martwiłam,szybkim tętnem od kiedy jestem w ciązy nie schodzi mi poniżej 110.Lekarz uspokoił mnie mówiąc,że jest to związane ze zwiększającą się iloścą krwi do przepompowania no i dlatego serdeuszko musi pracować szybciej...w końcu pracuje za dwóch ))To samo tyczy się kołatania serca.To oksytocyna powoduje,że bije szybciutko i czasem nie regularnie.Jeśli ciśnienie jest faktycznie wysokie,podniesione bardziej niż zazwyczaj a do tego są obrzęki to może to świadczyć o zatruciu ciążowym.Nic więcej nie mówił,więc ja chyba nie martwiłabym się za bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: szybkie tętno 03.05.05, 11:38 Ja prowadze notesik i codziennie robie pomiar tetna,takie zalecenie nakazał mi lekarz.Narazie jest wszysko oki ale warto porozmawiać na ten temat z ginekologiem a swoja droga to zawsze jak ide na badanie mam podwyszone cisnienie to jest poprostu stres bo wiadomo ze to do przyjemnosci nie nalezy Pozdrawiam Gabi 23tc Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: szybkie tętno 03.05.05, 17:14 Ja nawet bez ciazy mam 100 najmniej. Teraz to nawet do 120 - jak noworodek )) Wysokie tetno to nic nie szkodzi. Co innego wysokie cisnienie... Ale ja na razie mam dosc niskie. Tak na marginesie to szybkie tetno oznacza slaba kondycje i to ze sie szybko meczysz. Sportowcy o dobrej kondycji potrafia miec 40 a moze nawet i mniej. Pomaga polepszyc sobie kondycje przez nawet spacery, plywanie w ogole ruch, ale to poza ciaza. Ciaza wiadomo ze wszystko przekrzywia hehehehe. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś