sabina74 08.05.05, 16:57 Dziewczyny czy to prawda, że drugi poród jest łatwiejszy, krótszy i mniej bolesny. Tak bardzo się boję, bo pierwszy po iluś tam godzinach skurczy zakończył się CC i teraz boję się powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: kolejny poród 08.05.05, 17:04 Jeżeli pierwszy poród zakończył sie cc ze względu na brak postępu porodu (tak zrozumiałam) to nie bardzo można liczyć na łatwiejszy poród, bo "dołem" będzie on pierwszy. Ale w tej materii nie ma reguł i nie jest powiedziane, że nie urodzisz szybko i bezproblemowo mimo to. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina74 Re: kolejny poród 08.05.05, 17:09 To może sprostuję: zrobiono mi CC już przy rozwarciu 10 cm i skurczach partych, bo okazało się, że główka źle się wstawia w kanał rodny. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: kolejny poród 08.05.05, 17:19 To trochę co innego. Prawie na pewno do całkowitego rozwarcia dojdzie dużo szybciej i masz szanse duże na urodzenie siłami natury bez komplikacji, czego ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś