annovi 08.05.05, 22:59 Napiszcie jakie imiona chcecie nadac swoim synkom lub jakie Wam sie podobają. annovi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yo_oo Re: Imię dla chłopczyka 08.05.05, 23:07 dla naszego synka Imie wybrala córcia. Bedzie Partyk. Patryk to mojej cory najlepszy przyjaciel w przedszkolu. A ona jest taka wazna ze to ona wybrala Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 00:35 Moj maluszek to Krzysio( a jak nie chlopiec to nie wiem) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 02:12 Cześć!!!!!!!!! A mój synek będzie miał na imię Szymonek pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 07:33 bedzie kajtus a mial byc leon. Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 07:50 Kajtus ladniej )) Gratuluje. U nas jest chlopiec - Joshua, dziewczynka - Chenille, no i teraz czekamy na kolejna corke - Ashley. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 08:01 niepytana napisała: > Kajtus ladniej )) Gratuluje. > U nas jest chlopiec - Joshua, dziewczynka - Chenille, no i teraz czekamy na > kolejna corke - Ashley. ale chyba w polsce nie mieszkacie? ladne imiona... Joshua bardzo mi sie podoba. bardzo cieple. Odpowiedz Link Zgłoś
agusdtm Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 10:31 a nasz synek bedzie miał na imię Borys, a dziewczynka Marysia pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 10:43 A nasz synuś bedzie miał na imię Ernest chyba, że okaże się Michaliną Pozdrawiamy Andzia i Erneścik 25tc Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 10:49 A ja będę mieć Fabbiana-Patryka. Odpowiedz Link Zgłoś
ola226 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 18:04 nasz synek będzie miał na imię Borys Odpowiedz Link Zgłoś
annovi Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 10:48 moj ma byc Jasio tylko obawiam sie, ze w tym roku Jaśków będzie mnóstwo! annovi Odpowiedz Link Zgłoś
ajtb Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 11:00 a mój maluszek będzie Mikołajkiem...malutkim Mikuniem. ))))))))))))))) już niedługo ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 12:07 U mnie będzie na 99 % Kacper ,1 % Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 12:15 Antoni albo Franciszek (Antoś lub Franuś) Odpowiedz Link Zgłoś
ally5 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 12:43 nasz synek ma na imię Dawid zaczęliśmy 6 miesiąc p.s. Joshua śliczne imię Odpowiedz Link Zgłoś
barbara79 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 13:35 ja bardzo chcę mieć Antosia ale mąż się opiera, jak go przekonać? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 14:05 barbara79 napisała: > ja bardzo chcę mieć Antosia ale mąż się opiera, jak go przekonać? powiedz, ze antki to fajne chlopaki! moj tesc jest antoni i naprawde .... czlowiek instytucja. ciagle mu sie chce cos robic, ciagle sie doksztalca, wszystko umie zrobic, cieply, wesoly, bardzo uczciwy. ideal chodzacy Odpowiedz Link Zgłoś
p_kol1 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 13:56 U nas będzie Olivier tylko jeszcze nie wiem czy przez v czy przez w Odpowiedz Link Zgłoś
tymkamama Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 14:00 U nas bedzie Tymon i uż nie możemy się na niego doczekac Konczymy wlasnie 36 tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
ne_monek Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 14:04 p_kol1 : ) stanowczo polecam olivierka)))))) jesli u mnie bedzie synulek tak bedzie miał na imiępozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika52 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 16:09 A u nas będzie Michał albo Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 17:15 No właśnie my też wymyślilismy Antosia (jedyne męskie imie z jakim doszliśmy do porozumienia)...Mi się jeszcze podoba Dominik, ale mąż kręci nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
evasmok7 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 18:06 U mnie chyba bedzie Olivia ale jeśli nie... to Konrad lub Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 18:29 A ja mam synka o imieniu Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
agutek76 Re: Imię dla chłopczyka 09.05.05, 20:22 ja bede miala Mikusia tzn Mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr2 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 09:02 W domu już jest Jeremiaszek, a teraz będzie Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala00 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 10:25 Nasz synek będzie mial na imię Bruno i mam nadzieje że mąż nie zmieni zdania,bo bardzo mi się to imię podoba i świetnie pasuje do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
auusis Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 11:00 U nas też będzie Antoni, ale ostatnio mąż gdziesz uslyszal że to jest bardzo popularne imie, ponoć mnóstwo dzieci tak się teraz będzie nazywalo... i jak czytam wasze posty to faktycznie kilka Antośów będzie. Czy też slyszalyście, że to takie popularne imie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja popularność Antoniego 12.05.05, 19:45 auusis napisała: > U nas też będzie Antoni, ale ostatnio mąż gdziesz uslyszal że to jest bardzo > popularne imie, ponoć mnóstwo dzieci tak się teraz będzie nazywalo... i jak > czytam wasze posty to faktycznie kilka Antośów będzie. Czy też slyszalyście, że > > to takie popularne imie? Nie jest aż tak strasznie popularne; w Warszawie (tylko z Warszawy są szacunkowe dane) jest w okolicach 12-14 miejsca, ale ze sporym dystansem do imion z początku listy (Jakubów jest czterokrotnie więcej). Liste ppularności imion z zeszłego roku znajdziesz tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=20149481&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 11:07 My bedziemy mieli małego Franka, ja zastanawiałam sie nad Tymoteusezm, ale mężowi sie nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
annovi Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 11:54 Z tym imieniem dla chlopczyka to trudna sprawa. Dla dziwczynek jest wiecej ladnych imion. Dla chlopcow to albo za powazne dla malucha (np. Bruno - piekne imie dla doroslego mezczyzny a jak nazywac maluszka?), albo najladniejsze imiona sa juz zajete przez najblizsza rodznke: Krzyso, Pawelek, albo zupelnie nie pasuje do nazwiska. Dajcie znac czy tez sie sugerujecie tym, aby imie Waszego synka nie bylo takie same jak kogos z najblizszej rodziny i dobrze gralo z nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9926 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 12:01 My wybraliśmy imię po naszych pradziadkach. Będzie Franek. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 23:52 Tak, dokladnie jest to samo u mnie. Ja chcialam dac naszemu synkowi na imie Kamil, a maz sie uparl , ze juz w jego najblizeszej rodzinie to imie u chlopca wystepuje i on nie bedzie sie powtarzal.Dlatego juz sobie wybilam z glowy Kamila i oboje doszlismy do porozumienia, ze bedzie albo Damian albo Olivier (w obu rodzinach nie ma takich imion, na szczescie) Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 13:05 My zdecydowaliśmy się na Lecha Michała, ale ciężko było.....rzeczywiście dla dziewczynki jakoś łatwiej. Mąż chciał koniecznie imię słowiańskie, ja lubię imiona krótkie, ostatecznie będzie Lesio, a na drugie Michał, bo mam sentyment do tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 13:06 I jescze jedno, zwracajcie uwagę, czy imię pasuje do nazwiska, czasami wychodzą komiczne zestawy, ja na studiach miałam Afrodytę Baran Odpowiedz Link Zgłoś
mika791 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 14:12 U nas będzie. Igor. Jak Wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 19:36 nasza corka chciala Jezusa, ale chyba odpada Odpowiedz Link Zgłoś
olik128 Re: Imię dla chłopczyka 10.05.05, 19:49 Nasza też chciała i trzeba było jej tłumaczyć. I w końcu wybrala Dominik- mnie się źle kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Imię dla chłopczyka 13.05.05, 13:35 Ja i mój mąż mamy imiona na J i tak wymyśliłam, żeby może nasze dziecko tez mialo na J i wymyśliłam Jędrzej. Ale mój maż nie jest zachwycony. Ostatnio czytałam Braci Karamazow - nie jest to ptymistyczna lektura i strasznie mi się spodobał Borys. tTeraz czytam drugi tom i boję się, że to właśnie Borys zabił ojca. Ciężka sprawa. Co myślicie o Jędrzeju? Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Imię dla chłopczyka 13.05.05, 13:41 a ja mam Remigiusza..mały to Remiś,Remiczek, a duży to poważny Remigiusz...jak prof.Sobański Odpowiedz Link Zgłoś
pola801 Re: Imię dla chłopczyka 13.05.05, 13:50 U nas będzie Jan (choć faktycznie dosyć chyba popularne) albo Pola lub Olga Jeszcze nie wiemy. Wszystkie imiona są krótkie i idealnie pasują do tatusiowego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Imię dla chłopczyka Remigiusz 13.05.05, 15:01 No skojarzenie imienia Remigiusz z nazwiskiem Sobański - znam, znam jest taki mądry i wykształcony Odpowiedz Link Zgłoś
syllka1 Re: Imię dla chłopczyka 13.05.05, 14:53 u nas bedzie Wiktor....no chyba, ze Matylda. Pozdarwiam Was dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś