Dodaj do ulubionych

olejek migdałowy

16.05.05, 14:54
Witam! Czy któraś z stosowała przed porodem olejek migdałowy? Podobno olejkiem
masuje sie krocze od 36 tc w celu przygotowania na rozciagniecie podczas
porodu i ochrony przed ew. nacinaniem. Taki sposob polecala nawet położna w
szkole rodzenia do ktorej uczęszczałam. Ja kupilam taki olejek w sklepie
zielarskim, dodatkowo rozcienczylam pare kropli ze zwykla oliwka dla dzieci i
mimo tego...myslalam ze mi skore "tam" wypalismile Nie bylo to zbyt przyjemne
(delikatnie mówiąc). Zrobilam tak tylko raz i wiecej nie powtarzalam. Czy
zrobilam cos źle? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: olejek migdałowy 16.05.05, 15:05
      a nie posmarowałaś się olejkiem do aromaterapii? może ten do nacierania krocza
      to czysty olejek migdałowy a ten do aromaterapii jest z innymi dodatkami. Sama
      nie wiem smile
    • magdulka26 Re: olejek migdałowy 16.05.05, 15:25
      Taki "przepis" wyczytałam od dziewczyn z forum majowego so masazu krocza.

1/4 olejku z kielkow pszenicy do masażu krocza.
      3/4 olejku migdalowego
      2 kapsulki wit E
      • koph Re: olejek migdałowy 16.05.05, 16:29
        A czy wiesz jaki to ma byc olejek i gdzie kupowany? Do aromaterapii zakupiony w
        sklepie zielarskim? Bo taki wlasnie kupilam i wspomnienia mam niezbyt milesmile
        • magdulka26 Re: olejek migdałowy 16.05.05, 17:10
          Jejku ,nie wiem czy to ma być do aromaterapii czy inny.Nic na ten temat
          dziewczyny nie pisały.Może zapytaj panią w sklepie ,czy jest inny olejek niz
          ten do aromaterapii.Sama jestem ciekawa.
    • lenag Re: olejek migdałowy 16.05.05, 17:47
      Witaj. Ja stosuję olejek migdałowy i nie mam nieprzyjemnych objawów smile Kupiłam
      go w aptece, nazywa się OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW , w zastosowaniu ma : olej
      bazowy do sporządzanie kompozycji z olejków eterycznych. Wogóle nie pachnie.
      Najprawdopodobniej kupiłaś olejek eteryczny do aromatoterapii. Podaję
      producenta: PROFARM Lębork.
      Pozdrawiam.
      Magda i Mateusz

src="lilypie.com/days/050619/4/0/1/+10" alt="Lilypie Baby Ticker"
      border="0" /></a>
      • maciopek1 Re: olejek migdałowy 17.05.05, 12:12
        a czy którejś z was udało się kupić olej z pszenicy? bo ja byłam i w aptekach i
        w sklepie zielarskim i ze zdrowa żywnością... stosuję oliwę z oliwek i dodałąm
        witaminę E w kroplach bo chyba to podstawowa zaleta oleju z pszenicy , że
        osiada dużo wit. E, ale nie jestem pewna czy to to samo. Pozdrawiam wszystkie
        przyszłe mamusie
        • agawa5 Re: olejek z pszenicy 17.05.05, 14:13
          najszybciej dostaniesz olejek z kiełków pszenicy w kapsułkach. Są dosc duze. Ja
          najpierw masuje sie olejkiem migdałowym, a potem rozgryzam delikatnie 2 kapsułki
          tego z pszenicy i wyciskam olej na palce. Masz racje, zawiera on duzo witaminy
          E. Ale ten ze słodkich migdałów który kupiłam tez jest wzbogacony witaminą E.
          Jestem ciekawa czy to masowanie cos da.
          • maciopek1 Re: olejek z pszenicy 18.05.05, 10:16
            Wielkie dzięki - na to, że można dostać olejek z kiełków pszenicy w kapsułkach
            w aptece nie wpadłam. smile) Ja tam wierzę, ze zadziała i nacinanie nie bedzie
            potrzebne - agawa5 trzymam kciuki, a jak już będzie po wsyztskim to daj znać
            czy masaże zdłay egzamin. Pozdrawiam serdecznie
            • agawa5 Re: olejek z pszenicy 18.05.05, 10:21
              Napewno zamieszcze szczegóły na forum z calego porodu smile Obiecuję.
    • agawa5 do Koph 17.05.05, 14:17
      Myśle ze niepotrzebnie dodałaś tę oliwke dla dzieci. Olejki do masazu powinno
      sie stosowac naturalne, a oliwka dla niemowlat jest syntetyczna. Moze jestes
      uczulona na jakis składnik.
      Pozatym jeśli chodzi o uczucie palenia. Ja na początku tez takie miałam ale z
      biegiem czasu jak ciało sie uelastycznia to to uczucie mija.
      Mnie najbardziej piekło jak po takim intensywnym masazu robiłam siusiusmile
      Zostało mi 3 tygodnie do terminu. Moj synek zapowiada sie spory, nie wiem czy
      ten masaz uchroni mnie przed nacięciem. Zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka