Dodaj do ulubionych

MARCOWECZKI CO U WAS

03.11.04, 00:43
chciaslabym sie dowiedziec,jak sie czujecie dziewczyny majace porod w marcu
ile przytylyscie(ja 3+kg,jestem w 20tc).Jak u Was bylo na poczatku w trakcie
i teraz.Moja ciaza byla zaplanowana,udalo sie za pierwszym,pierwszym
doslownie razem,od samego poczatku czuje sie bardzo dobrze,nie mialam
wymiotow ,zawrotow itp.moze tylko hormony bardziej szalaly i bylam bardzo
placzliwa i wrazliwa na to co ktos do mnie mowi.Caly czas pracuje
zawodowo,mieszkam w Kanadzie i to jest moje jedyne zrodlo informacji(internet)
na temat ciazy,bo nikt z moich znajomych nie ma dzieci,ani nie
planuje,dlatego sledze codziennie to forum.I jeszcze jedna ciekawa
rzecz,chcialabym sie Wam pochwalic,ze dzisiaj bylam na USG,pokazalo
dziewczynke,ja tez zreszto tak czuje,choc to sie okaze za kilka
miesiecy.Zrobmy mala statystyke komu urodzi sie chlopczyk,a komu dziewczynka
w marcu.Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze malenstwa.
Ania i Dzidzius
Obserwuj wątek
    • hannamay Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 01:02
      witaj anna:

ja mam termin na 16 marca i tez spodziewam sie dziewczynki smile)))) czuje sie
      doskonale i pieknie i marze aby taki czas byl zawssze tzn. radosny, pogodny i
      bezproblemowy. Bardzo mi sprzyja bycie w ciazy smile i wiele czasu spedzam na
      rozpieszczaniu siebie, korzystam z cudnej pogody tutaj w Kalifornii gdzie
      mieszkam, codziennie planuje sobie pewne wyjscia a to do ulubionej kafejki, do
      kina, nad ocean, to znowu pisze pamietnik "stworzenia naszej malej" kiedys kiedy
      bedzie duza to jej podaruje, aby wiedziala jak to bylo od samego poczatku i jak
      bardzo ja mocno kochamysmile, czytam wiele i slucham ulubionej muzyki i spedzam
      czas w jak najbardziej cudowny dla mnie sposob.

Moja coreczka jest bardzo duza jak na swoj czas - w 19 tygodniu wazyla juz
      niemal 400 gr i jest tez bardzo duza - wowczas miala prawie 18 cm. Jest silna,
      bardzo czesto daje mi o sobie znac w postaci czulych kopniaczkow smile i co
      najwazniejsze zdrowiutenkawink Ja jestem wegetarianka i tym bardziej sie ciesze ze
      malenstwo tak szybko rosnie i tak doskonale sie rozwija.

Pozdrawiam cie bardzo bardzo serdecznie i caluski sle dla malenstwa smile

_hannamay_
      • qcharzowa Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 09:35
        Cześć Marcóweczki. Ja termin mam na 25 marca (przesunął się o 4 dni od
        ostatniego usg). Dzidzia ma się dobrze, jeszcze nie kopie, czasem tylko
        zabulgocze mi coś w brzuszku. Przytyłam około 1,5 kg, brzuszek lekko widoczny.
        Wyniki badań bardzo dobre, czuję że to dziewczynka, mimo że nie chciało się
        Dzieciątko pokazać na ostatnim usg smile Na początku ciąży krwawiłam, leżałam w
        domu plackiem przez 2 tygodnie, ale teraz jest wszystko w porządku. Na dzień
        dzisiejszy na 95% wybiorę cesarskie cięcie, szybko, bez niespodzianek i
        niepotrzebnych komplikacji kiedyś. Tata będzie przy porodzie. Ciuszków jeszcze
        nie kupujemy, ale zaczniemy w 7-8 miesiącu. Trzymajcie się cieplutko.
        Aneta 19 tc
      • 75monik Re: Karowa - Warszawa 16.02.05, 13:29
        Hej kobietki smile
        chciałam się dowiedzieć na kiedy macie termin i czy planujecie poród na
        Karowej?
        pozdrawiam
        • magdaaa26 Re: Karowa - Warszawa 20.02.05, 22:02
          cześć! ja mam termin na 7.03 i będę rodzić na Solcu!
    • gonja Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 11:16
      Hej dziewczyny, ja mam termin na 29.03. Czuje sie rowniez b.dobrze. Na razie
      przybyly mi 3kg, brzuszek mam lekko widzoczny. Dzidzia juz zaczela kopac, ale
      na razie to sa b. leciutkie kopniaki i "bulgoty" w brzuchu smile Chociaz 2 razy
      tak kopnela ze bylo widac na brzuchu golym okiem.
      Ostatnie usg mialam w 14 tc i nie moge sie doczekac nastepnego (za 2 tyg.). Mam
      nadzieje ze dowiemy sie wtedy kogo nosze w brzuszku, intuicja podpowiada mi ze
      bedzie to chlopczyk, zreszta prawie kazdy mi to moi (ze niby wyladnialam w
      ciazy) smile
      Ciuszkow tez nie kupje jeszcze (jestem z tych przesadnych), uwazam ze jeszcze
      bedzie na to czas. Na razie sporo sobie czytam - o ciazy i o pielegnacji
      malucha...
      Pozadrawiam Marcoweczki i ich dzidzie!
      • badrak Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 11:26
        Wiatm Wsszystkie marcóweczki!
        Ja mam termin na 29 marca, oprócz pewnych problemów które mnie nękaja czuje sie
        świetnie. Przytyłam 7 kg, a brzuszek juz mam widoczny od dawna, a teraz to juz
        wogóle. Ruchów nie czuje -niestety. Od paru dni mam dziwny ucisk na dole
        brzucha, czy tez moze tak macie? Czuje jakbym tam jekies kamienie miała. Bardzo
        dziwne uczucie.
        Pozdrawiam
        agata
        • qcharzowa do Badrak 03.11.04, 12:21
          też właśnie tak dziwnie uciska mnie w dole brzucha, z lewej strony, szczególnie
          jak dłużej posiedzę i się podniosę. O tym samym myślałam, czy to tak ma być. Z
          tego co czytałam na forum, tak w pewnym momencie się dzieje. Moja pani doktor
          zaleciła mi codziennie przyjmować nospę, ale nie wiem czy to dobre dla
          Maleństwa. Termin na 25 marca, ale chcę cc, więc będzie wcześniej.

Qcharzowa 19 tc
          • badrak Re: do Anety 03.11.04, 13:08
            Wiesz co, ja biorę no spe tylko jak juz naprawdę czuję sie dziwnie. Z tego co
            wiem to lekarze każą ja brać nie patrząc na skutki uboczne. Do tej pory wzięłam
            jedną tabletkę. Ja tez będę pewnie miała cc, ale u mnie to konieczność.Niepokoi
            mnie dzisiejsze uciskanie, ale mam nadzieję, ze to może symptom pierwszych
            ruchów.
            Pozdrawiam
            Agata
        • suzette3 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 08.11.04, 14:37
          Chcialam zapytac,czy któras z Was ma klopoty z tarczyca. Ja jestem w 21
          tygodniu i choruje na nadczynnosc. Jestem pod stala opieka lekarza, ale sie
          mimo wszystko denerwuje. Pozdrawiam goraco. Suzette
    • anielka25 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 11:59
      Witaj! Ja mam termin na 8 marca! Jestem teraz prawie w 23 tygodniu ciąży.
      Przytyłam niecałe 3 kilo! Samopoczucie super też od samego początku. Nie licząc
      oczywiście huśtawek nastroju na samym początku, płaczu na zawołanie i lekkiej
      depresji ale na szczęście już minęło... Teraz zero wymiotów, zawrotów głowy -
      nawet w nalepszych snach nie myślałam ze tak będzie! Na USG nasze maleństwo
      wygląda super - widok wzruszający. Brzuszek zaczyna powolutku rosnąć a
      maleństwo kopie wieczorami jak najętę , dlatego mąż mówi, że to napewno
      chłopak. Ja z resztą też tak czuję ale to się okaże - lekarz na razie nie
      chciał nic powiedziec... ćzekamy cierplie! Powolutku zaczynam się przyzwyczajać
      do nowego wyglądu, do zmiany figury i wogóle choć na początku nie było mi
      łatwo... Wszystko się we mnie buntowało a ja na nic nie miałam wpływu... Teraz
      to mija i nawet mnie cieszy to wszystko co jest inne.
      Na szczście zawsze można się z kimś podzielić takimi troskami choćby na forum.
      Ostatnio coraz częście przeraża mnie myśl o porodzie - a jak jest u ciebie???
      Jeśli masz ochote możemy pisać na mailu... Podaję adres:
      ania.kisala@wp.pl
      Pozdrawiam!
      Też Ania i maleństwo!
    • iwonaw.1970 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 13:08
      Witajcie.
      Mam termin na 26 marca. Wiemy już, że będzie to nasza druga córeczka. Przytyłam
      juz 5 kilo, brzuszek bardzo widoczny, a samopoczucie od początku znakomite.
      Pracuję, zajmuję się domem i tylko wieczorami mam troche czasu, aby pogłaskać
      mój brzuszek.
      Pozdrawiam
      IW
    • nika23 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 14:29
      ja mam termin na 2 marca, dzidzia kopie juz od 3 tygodni, ostatnio bardzo
      czesto, np. jak za dlugo siedze w jednej pozycji, moze jej niewygodniesmile
      Na ostatnim usg lekarz podejrzewal chlopca ale nie daje 100% pewnosci,
      zobaczymy za tydzien na nastepnej wizyciesmile
      brzuszek mam juz widoczny, na szczescie kupilam sobie 3 pary spodni ciazowych
      bo nie mialabym w czym chodzic. Przytylam 4 kg, czuje sie swietnie, podobno nie
      zmienilam sie wcale, a to nastepna wskazowka, ze moze byc chlopiecsmile
      Ale przeciez i tak najwazniejsze zeby dzidzia urodzila sie zdrowasmile
      Pozdrawiam
      • aklim11 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 17:03
        A ja mam termin na 24 marca i jeszcze nie wiem,kto we mnie "mieszka".Na USG
        ide za tydzien, wiec moze maluszek sie ujawnismilePrzytylam 4 kg.Zamierzam urodzic
        naturalnie,ale czy mi sie uda?Zobaczymy...Mnie tez twardnial brzuch,zwlaszcza
        jak sie wysilalam.A klucia w brzuchu oznaczaja,ze wiezadla macicy sie
        rozciagaja.Niestety ruchow jeszcze nie czuje.Pozdrawiam.
        Majka23
    • ivetka1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 15:23
      Witam serdecznie!
      Termin mam na 13.03, bede miala cesarke. Od samego poczatku ciazy czuje sie
      rewelacyjnie , zadnych dolegliwosci, oprocz jednego malego dyskomfortu, ktory
      wiaze sie z czestym odwiedzniem toalety, siusiam na potęge.
      Obecnie jestem w 22 tc, przytylam 3 kg, a od wczoraj czuje ruchy dzidzi,
      wczesniej czulam tylko bulgotanie i to tylko wieczorem jak sie kladlam spac, a
      wlasnie wczoraj w ciagu dnia poczulam delikatne kopniaczki, wyczekiwalam ich
      strasznie, bo sporo marcowek pisalo , ze juz czuja ruchy dzidzi, a ja ciagle
      czekalam , no ale w koncu sie doczekalam, jestem bardzooooooo szczesliwa. Za
      tydzien mam USG, i mam nadzieje ze poznam plec malenstwa.
      Pozdrawiam
      • b-e-a-t-k-a Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 16:24
        Witajcie,
        Ja mam termin na 12.03.2005, leci sobie teraz 22 tydzień. To będzie mój drugi
        dzidziuś i ponoć chłopczyk (1-wsza córeczka). teraz czuję się już dobrze
        aczkolwiek cały czas miałam ciążę zagrożoną, niesamowite nudności i ogólne
        ołabienie. Pierwszą ciąże znosiłam cudownie a teraz jest jakby wszystko na
        odwrót (może to faktycznie chłopczyk?).Niestety cały czas jestem na prochach
        choć już samopoczucie rewelacyjne. Przytyłam do tej pory 4-5kg, w zależności od
        wagi na której się ważę. Dostałam niesamowitej werwy, cały czas bym coś robiła
        związanego z domem (tzw, wicie gniazdka?smile. Dzidziuś kopie od jakiegoś czasu i
        to strasznie mocno, aż się boję że za bardzo aktywny i nerwowy styl życia
        prowadzę. No i mam straszną chęć już na jakieś zakupki dla dzidziusia
        wyskoczyć, ale faktycznie tak do końca nie wiem czy to synek, choć przez dwóch
        różnych lekarzy powiedziane, może podświadomie chciałabym mieć drugą dziewunię?
        Najważniejsze żeby było zdrowe a sklepy poczekająwink
        Pozdrawiam cieplutko z coraz to bardziej zimnych okolic Warszawy
        Beata
    • kiniak2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 16:36
      Witajcie!!!
      Ja mam termin na 3 marca i jutro zaczynam 24 tc. Przytyłam już 4 kg i brzuszek
      staje się coraz bardziej widoczny. W ubiegłym tygodniu dowiedziałam się, że
      zostanę mamą chłopczyka. Już wcześniej to przeczuwałam bo wszyscy mi wmawiali
      jak to robię się ładniejsza z dnia na dzień (choć z tą urodą to chyba grubo
      przesadzali). Maleństwo kopie mnie od 4 tygodni i czasami daje mi nieźle
      popalić. Dzisiaj uśmialiśmy sie z moim mężem bo maleństwo się tak kręciło, że
      aż z jednej strony brzuch zrobił się bardziej wypukły i wydaje nam się że to
      była główka - wyglądało to przekomicznie. Ja wprawdzie czuję sie dobrze, ale
      podchodze do drugiej próby zwalczenia paciorkowca. Juz brałam na to paskudztwo
      antybiotyk, ale nie zadziałał i dziś wyniki posiewu kontrolnego znów pokazały
      jego obecność w pochwie. Jestem tym trochę podłamana bo nie wiem czy uda mi się
      go zwalczyć i jakie to może mieć skutki dla naszego synka. Trzymajcie za mnie
      kciuki. Jutro pędzę z wynikami do mojego ginka.
      Pozdrawiam was wszystkie!!!
      Kinga i Szymon
      • grochalcia Re: do Kingi 07.11.04, 11:02
        hej, u nas w zeszlym tygodniu tez brzuszek wypuklil sie z lewej strony i tez
        sie usmialismy...i u nas tez bedzie Szymon, tyle ze 28 marca!!!
    • muuunia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 03.11.04, 16:48
      witamy !
      my się poznamy dopiero 30 marca, choc ja mam przeczucie, że jednak trochę
      wcześniej. zauważyłam, że większość marcówek nosi facecików więc i my z
      Krzysiem dołączamy do tej listy.
      mielismy szczeście poznać płeć dzidziusia już jakiś czas temu - taki z niego
      bezwstydnik (może po tacie???) czujemy się dobrze a nawet bardzo dobrze poza
      tymi chwilami kiedy mały sportowiec (to chyba też po tacie)czuje się znacznie
      lepiej od mamusi i wali (jak nie w brzuch to w żołądek) z całych sił, których
      mu jak na razie nie barkuje.
      przytyłam sporo bo aż 8,5 kg. ale już jakoś się z tym faktem pogodziłam mam
      nadzieję szybko te kg stracić. pracuję, buduję dom, kupuję wyprawke i czasem
      tylko wieczorem padam na łóżko i zasypiam w ubraniu
    • lily23 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 00:49
      hej,mam termin na 20 marca.jutro ide na usg,i mam nadzieje,ze bedzie
      chlopak.mieszkam z mezem w anglii i podobnie jak ty spedzam czas na roznych
      forach,zeby dowiedziec sie czegos o ciazy i porodzie.maly kopie mnie tak,ze
      czasami zaczynam go nie lubiec,bo mnie to strasznie boli.
      pozdrawiam ,za oknem mzawka,a ja juz 2 godzine siedze na tym forum i wczytuje
      sie w posty.
    • alice1 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 10:03
      Witamy!!
      Ja mam termin na 27 marca. Dziś kończę 20tc. i już od ponad tygodnia czuję
      słabe pojedyńcze kopniaczki. A wczoraj moja dzidzia przeszła samą
      siebie.....tak zaczęła szaleć w brzuszku, że był to istny grad kopniaczków, aż
      uśmiech nie schodził mi z twarzy przez cały dzieńsmile))))
      Płci jeszcze nie znamy, ale może za tydzień na następnym usg zdradzi kim
      jestsmile))
    • grochalcia Re: u mnie synek 07.11.04, 10:54
      Hej, koncze wlasnie 20 tydzien i bede miala chlopca. Na usg siusiak stal mu jak
      zloto, wiec nie moze byc mowy o pomylce!!!Przytylam 4 kilo, wiec musze zaczac
      sie pilnowac. Tylko jakos tak ciezko zrezygnowac ze slodyczy. Powoli zaczynamy
      kupowac naszemu Szymkowi ubranka, moj meżus siedzi tez na internecie w
      poszukiwaniu fotelikow samochodowych. Fajny okres ta ciaza. Ja niestety mialam
      i mdlosci i wymioty i niedawno potworne bole brzucha, ale wszystko przeszlam
      dzielnie. Trzymajcie sie. Kasia
    • iw82 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 10:58
      Witam wszystkie mamusie smile ja mam termin na 11 marca , takze to 22/23 tydzien
      ciazy . brzuszek mam juz wielgachny , ale reszta ciala prawie w ogole nie
      przytyla. wazylam przed ciaza 50 kg teraz waze 53 . do konca 4 miesiaca czulam
      sie swietnie , ale caly piaty mam problemy , bardzo boli mnie w okolicy pachwin
      i w podbrzuszu . ostatni tydzien spedzilam w szpitalu , ale badania wykazaly ze
      wszystko jest w jak najlepszym porzadku. lekarz mowi ze po prostu chyba jestem
      tak szczupla , a dziecko rosnie , wiazadla sie rozciagaja i bedzie mnie to
      bolalo. sad ogolnie nie moge juz sie doczekac porodu , ciaza coraz bardziej mnie
      meczy , nawet sni mi sie dzidzius , ze juz go trzymam na rekach.
      ubranek mam 2 szfki , poniewaz moja siostra urodzila rok temu i teraz wszystko
      dziedzicze po jej malymsuspicious
      a tak w ogole to jestem ze swinoujscia a rodzic bede w szczecinie na
      pomorzanach. moze jest ktos jeszcze kto wtedy bedzie tam rodzil??
      POZDRAWIAM
      • iw82 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 10:58
        acha plci jeszcze nie znam sad marzy mi sie chlopiec
    • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 11:49
      A ja jestem "przewidziana" na 30 marca i na razie nie wiem kto tam mieszka,
      może za tydzień się dowiem na usg, zobaczymy, wszyscy twierdzą że chłopak, bo
      podobno lepiej wyglądam niż przed ciążą (jak miło he he), chociaż ja uważam, że
      tak nie jest. Kilka dni temu czułam wyraźnie jak szkrab się ruszał ale teraz
      już niewiele czuję i czasem martwię się tym, chociaż wiem że pewnie
      niepotrzebnie. Od początku ciąży przytyłam 4 kilogramy i obawiam się czy to nie
      za mało... tak źle i tak niedobrze... Nic na razie nie kupiłam a teraz może
      popatrzyłabym za czymś, ale walczę wciąż z tym kaszlem i mam zakaz wyłażenia z
      domu...
      • grochalcia Re: MAGDEK!!! 07.11.04, 14:25
        Dalej chorujesz??? Cos mezczyzna slabo dba o Cioebie!!! Ja mam termin porodu na
        29 marca liczac od ostatniej miesiaczki, a wedlug usg u Dudarewicza na 28
        marca. Nawet powiedzial, ze moj synek zostal poczety 3 lipca....W kazdym badz
        razie bedziemy rodzily w podobnym okresie, tylko 200 km od siebie. A swoja
        droga to ta Lodz jest najbardziej zakorkowanym miastem w Polsce. Wyjezdzalismy
        z niej 1.5 godziny, a zeby jakies drogowskazy poumieszczac, to juz za duze
        wymagania!!!OOJJ,!!! ale warto bylo dla samego lekarza i usg. Ja tez przytylam
        4 kilo i sie przerazam, ze tak duzo!!!Moze dlatego, ze przed ciaza wazylam 64 i
        musze robic wszystko, aby niewiele przytyc. No coz, zdrowiej, bo czas wybrac
        sie na zakupy!!!Ja bez przerwy siedze na allegro i cos kupuje Szymkowi.
        Pozdrawiam. Kasia
        • magdek2 do Grochalci 07.11.04, 15:32
          Mężczyzna to niedługo dostanie obłędu smile bo nie śpi ze mną po nocach i jakby
          mógł to chyba też zacząłby kaszleć żebym nie była osamotniona. Kupił mi nowy
          syrop - zobaczymy smile
    • latala Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 13:21
      witam, ja mam termin na 11 marca, tak więc jestem w 23 tc. Już wiem że będzie to chłopak ( już drugi bo mamy już 2 latka). Przytyłam dosć sporo bo 8 kg czyli dużo jak na inne marcóweczki o których tu czytam ale najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe a o sobie później pomyśli się prawda? Mały wierci mi się w brzuszku już od 18tego tygodnia i dość ładnie potrafi kopnąć - czyżby drugi rozrabiaka? pa pa pozdrawiam
    • iguana-marta Re: MARCOWECZKI CO U WAS 07.11.04, 19:43
      Ja mam termin na 31 marca przytylam 3kg brzuszek urósł jakies 18cm, a po
      ostatnim usg wiem już ze to dziewczynka Natasha, coś tylko słabo kopie. Ma 16cm
      i 266g. Moje słodkie maleństwo jak przypomne sobie te malutki nóżki na usg
      hmmmm, czuje do niej tak ogromna milosc....
    • suzette3 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 08.11.04, 14:33
      Ja mam termin na 22 marca 2005.Przytylam 4 kg ajk na razie i wcale sie nie
      martwie, ze bede miala tych kg wiecej, byle malenstwo bylo zdrowe.Na poczatku
      bylo koszmarnie, bo przez 3 m-ce wymiotowalam i wiekszosc czasu spedzalam w
      lazience. Nie moglam nic jesc, a jezeli na cos mialam ochote, to byly to paczki
      albo cos innego z ciasta, ale koniecznie slodkie. W 15-tym tygodniu mialam
      robiona amniopunkcje, wyniki sa OK. i bedziemy mieli dziewczynke.Ja dla odmiany
      mieszkam w Holandii, ale mam pod bokiem wspaniala sasiadke, która jest mama
      3-letniej dziewczynki i 8-miesiecznego chlopczyka( urodzil sie takze w
      marcu).Przezywam bardzo moja ciaze, bo jestem juz w wieku mocno zaawansowanym
      jak na rodzenie dzieci(w tym roku przekroczylam magiczna 40-tke ).Mam 18-letnia
      córke i ogromnie sie ciesze, ze bede mama poraz drugi, chociaz sie zarzekalam,
      ze na jednym sie skonczy.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Suzette i malutka.
    • aga_koszalin Re: MARCOWECZKI CO U WAS 08.11.04, 16:15
      Witam wszystkich, właśnie dołączyłam do forum.Obecnie jestem w 22 tyg, wszystko
      idzie planowo i czuję sie dobrze. Przytyłam 3,5kg, termin mam na 21.03.jeszcze
      nie wiem co noszę w brzuszku.
      Pozdrawiam Wszystkie Ciężaróweczki
      Aga
      • lokal47 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 09.11.04, 12:03
        Witam Dziewczyny , ja mam termin na 8 marca.
        Dziewczynka wczoraj wg USG wazyla juz 689g. Chyba bedzie duza.
        Brzuch zaczal rosnac w szybkim tempie, czuje sie dobrze tylko nogi zaczynaja
        bolec jak za dlugo stoje.
        Nie wytrzymalam. Kupilam wczoraj pierwsze ciuszki.
        Przytylam juz 5 kg wiec chyba sporo, skoro Wy ok. 3- 3,5 kg.
        Pozdrawiam, Ania
        • sylraf Re: MARCOWECZKI CO U WAS 09.11.04, 14:58
          Witam Wszystkie Marcóweczki!
          Fasolka pokopuje regularnie od 18 tygodnia, az się czasami dziwię, że takie
          maleństwo ma tyle energii. Przytyłam niecałe 3 kilo, i to wszystko w ciągu
          ostatniego miesiąca, bo dopiero od 4 tygodni nie wymiotuję prawie wszystkim co
          zjem. Teraz najwyraźniej nadrabiam stratywink Brzuch i piersi urosły mi bardzo,
          nie da sie nijak ukryć ciąży, za to wszędzie indziej schudłam jak po diecie cud.
          Na usg połówkowym Fasolka bardzo uważnie się zasłaniała, tak że nie wiemy, co
          się kryje między jej ruchliwymi nóżkami. Z powodu skurczów i bólów brzucha
          siedzę teraz w domu, i zaczynam odczuwac skutki burzy hormonalnej. Albo się
          denerwuję, jak to będzie, albo popadam w euforię, że jestem w ciąży. Czasami aż
          się dziwię mojemu mężowi, że to wytrzymujewink Ciuszków i akcesoriów dla
          Dzidziusia na razie nie kupujemy, chociaż zaczęliśmy się za nimi rozglądać.
          Myślimy rozpocząć szaleństwo zakupów w grudniu.
          • grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 09.11.04, 15:03
            my skonczylismy 20 tygodni, juz wiemy, ze to chlopczyk. Kopie bardzo delikatnie
            i zazwyczaj wieczorem. powoli kupujemy maluszkowi ciuszki i nie tylko. Bylam na
            usg genetycznym i wszystko jest w porzadku. Oby tak dalej!!!
            • mamul34 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 29.11.04, 22:36
              Cześc! Co oto jest USG genetyczne i gdzie się je robi?
              Pozdrowionka.
    • tubeti Re: MARCOWECZKI CO U WAS 09.11.04, 23:37
      Witajcie! My kończymy właśnie 20 tygodni smile i rośniemy bardzo szybko. Od paru
      tygodni jestem na zwolnieniu bo nie czuję się najlepiej. Lekarz krzywi się na
      moje bardzo wysokie ciśnienie, równocześnie nie pozwala się tym martwić... Na
      USG dzidzia ukrywa dokładnie swą płeć, więc jeszcze nie wiemy czy to on czy
      może ona...

Lubię bardzo czytać Wasze słowa mamuśki kochane, choć sama raczej sie nie
      udzielam. No i tak sobie myślę, że niepotrzebnie tak wszystkie porównujecie a
      to wymiary a to wagę netto, brutto... smile Przecież każda z nas jest inna i inne
      są nasze maleństwa. Jedno porządnie da o sobie znać już w czwartym miesiącu a
      inne ujawni się po dłuższym czasie. Nie ma dwóch takich samych brzusiów! No i
      wiecie co ja już mam dobrych 5 kilo więcej i co z tego? Jestem całkiem
      okrąglutka, przekroczyłam dawno 70 kg. i ach... podobam się sobie.

Jednego staram sie przestrzegać: mieć dobry nastrój, bo wiem, że nic tak dobrze
      nie działa na nasze maleństwo.

Kurczę... jeszcze tylko święta i już marzec, co nie dziewczyny?
      • hannamay Re: MARCOWECZKI CO U WAS 10.11.04, 01:52
        ach .. z tym "jeszcze tylko swieta i juz marzec" to masz calkowita racje .. czas
        tak niesamowicie pedzi kiedy jest sie w ciazy - albo mnie sie tak tylko zdaje.
        wlasnie mowilam do meza, ze ciaza powinna trwac 18 m-cy aby sie nia nacieszyc ..
        niedawno byly pierwsze, teraz juz 23 tydzien a za pare tygodni juz 3 trymester
        sie zacznie, a ja jeszcze nie nacieszylam sie byciem w stanie blogoslawionym smile

staram sie jak moge korzystac z urokow tego stanu ale wciaz mi brak czasu aby
        wszystkiego najmilszego w tym cudnym czasie doswiadczyc smile

ech zycie .. smile

pozdrawiam
        _hannamay_
        • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 10.11.04, 08:29
          oj nie, jakby trwała 18 miesięcy to dla mnie byłoby to stanowczo za dłuuuuugo,
          nie róbcie mi tego wink jestem bardzo niecierpliwa, zawsze cieszę się, że nie
          jestem słoniem.... a wy takie rzeczy mówicie
          • grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 10.11.04, 09:08
            Magdek, tez masz taki szalenczy apetyt jak ja??Niedlugo zaczne jesc wiecej od
            meza, na razie jem tyle samo co on!!!Znow dzis do sklepu po cos ladnego dla
            malego Szymka...
            • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 10.11.04, 09:48
              hej Grochalcia, apetyt mam zmienny tak jak nastrój i apetyt na spanie, dzisiaj
              wstałam o 6 30 i koniec, a mogłam jeszcze pospać, wciąż mam ochotę na jajka pod
              różnymi postaciami, a wczoraj wysłuchałam w tv, że co za dużo to niezdrowo i co
              tu robić ? ale na śniadanko jajka z majonezem, a propos, wcześniej w ogole nie
              jadłam majonezu smile tudzież róznych innych rzeczy typu twarożek z rzodkiewką i
              szczypiorkiem, a teraz to przysmaki, i pierniczki w czekoladzie, jak tak dalej
              pójdzie to przytyję o dużo za dużo.... ponadto mam ochotę na wino białe martini
              z cytryną, i tu już jest problem bo tego na pewno nie wypiję.... hmmmm jeszce
              nic nie kupuję bo na razie mam siedzieć w domku... i tylko na spacerek jak jest
              ładna pogoda... ale powyciągałam jakieś rzeczy po mnie samej i przejrzałam to
              wszystko, ale to maluteńkie jest smile
              • suzette3 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 12.11.04, 15:33
                Wczoraj bylam razem z mezem na kontroli i znów widzielismy nasza malutka(która
                juz jest duzo wieksza). Powiedzieli, ze jak na razie wszystko przebiega jak w
                ksiazce.Oby tak dalej.Udalo nam sie kupic wspanialy wózek, dobrej marki z
                drugiej reki, ale wyglada jak nowy.Wiem, ze to wczesnie, ale watpie, abysmy
                kupili pózniej tak tanio wózek marki Quinny 3 w 1. Zaplacilismy tylko 24 euro(
                mieszkamy w Holandii). Do tego doszla wanienka + akcesoria ( tez jak za darmo)
                i na koniec podczas robienia zakupów zywnosciowych maz zobaczyl cudnego misia i
                od razu wpakowal go do koszyka. Myslalam, ze tylko kobiety tak lubia kupowac
                cos dla dzidziusia, ale on sie cieszy jak dziecko i juz sie nie moze doczekac.
                Nie wiem tylko, kiedy zaczac kupowac ciuszki dla malutkiej. Na razie tylko
                ogladam, dotykam i wszystko jest takie sliczne, malutkie i slodkie.Ona jak by
                wiedziala, ze kupujemy cos dla niej, bo tak sie wiercila i dawala znac o
                sobie,jakby chciala doc znac, ze tez jej sie to wszystko podoba. Pozdrawiam
                wszystkie mamusie i malenstwa.
    • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 13.11.04, 21:54
      hej, dzisiaj byłam na usg (połowa 21 tygodnia) i wszystko ok. smile dzidzia
      nagrana na kasetę więc jest coś i dla dziadków, oby tak dalej smile
    • muuunia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 15.11.04, 12:19
      w piątek rozpoczęliśmy dzielnie gromadzenie tzw. wyprawki. na początek
      skorzystaliśmy z rad forumowych i pojechaliśmy do sklepu w Babicach Starych.
      Przez pierwsze pół godziny dochodziliśmy do siebie i walczyliśmy z oczopląsem.
      Jak przeszło zaczęliśmy polowanie. Wybór duży, ale ceny nie są juz tak
      konkurencyjne jak pisano wcześniej. Łóżeczko, materac i przewijak kupiliśmy w
      Smyku (w Babicach tyle zapłacilibyśmy za samo łóżeczko). Towar owszem jest
      bardzo atrakcyjny ale dobrany raczej pod bardzo zamożnych rodziców, za to
      ciążowe ubranka dla mam sa fajne i całkiem rozsądne cenowo. W Smyku dla odmiany
      oczywiście wybór ogromny, ale jakość tych śpieochów i kafatników jakoś do mnie
      nie przemawiała. mam wrażenie, że (co naturalnie odzwierciedlone jest w cenie)
      większość ciuszków dla niemowalków szyje się z pstrokatych materiałów
      wyglądających jak odpadki. na to chyba wolę wydać więcej pieniędzy i kupić może
      jedną parę śpoichów mniej ale za to mieć dobre gatunkowo, których nie trzeba
      będzie wyrzucić po drugim praniu.
      acha i jeszcze jedno - w każdym sklepie, każdy rozmiar oznacza coś zupełnie
      innego. porównaliśmy śpiochy w rozmiarze 62 z trzech sklepów. żedne nie były
      sobie równe
      • neti87 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 15.11.04, 15:49
        A my z mężem byliśmy w Babicach Starych w sobotę. Ciuszki wyprawkowe już mamy
        prawie wszystkie. Zostały nam jeszcze tzw. grubsze zakupy (wanienka, przewijak,
        wózek itp.). Ten sklep w babicach bardzo mi odpowiadał, przede wszystkim obsługa
        miła i fachowa.
    • vanilia30 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 15.11.04, 21:40
      hej! jestem pierwszy raz na forum! mam termin na 16 marzec, teraz jest 22 tc.
      Byłam dzisiaj na usg lekarz stwierdził dziewczynkę, a my z meżem bardzo
      chcieliśmy chłopca! trochę się łudzę, ze może się pomylił! przytyłam 4kg i
      samopoczucie jest ok! podobne ładnie wyglądam!
      • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 15.11.04, 21:45
        vanillia, ciesz się, że wszystko z dzieckiem ok a nie martw tym, że
        dziewczynka..... dziewczynki sa tak samo słodkie jak chłopcy... smile u mnie też
        chyba dziewczynka, ale jeśli urodzi się chłopczyk to będziemy tak samo się
        cieszyć czego i Tobie życzę smile)))
        • grochalcia Re: MARCOWECZKI CO U WAS 15.11.04, 22:30
          no widzisz, jak to jest. a ja znowu strasznie chcialam dziewczynke, a okazalo
          sie, ze to chlopiec. Przez kilka dni czulam sie nieswojo, ale teraz jestem
          przeszczesliwa. Kopie, dokucza a ja go juz strasznie kocham. wpadlismy z mezem
          w szal zakupow, ja oblegam od rana juz allegro. Ktoras dziewczyna pisala, ze
          jej maz kupil juz misia, a moj kupil juz pampersy a ja jutro zaczynam dopiero
          22 tydzien, hi, hi. Pozdrawiam. Kasia
      • hannamay Re: MARCOWECZKI CO U WAS 16.11.04, 00:08
        to mamy termin na ten sam dzien - 16 marca smile i ja takze spodziewam sie
        wymarzonej dziewczynki smile troche bylismy zaszokowani ta wiadomoscia bo osobiscie
        sadzilam ze bedzie to chlopczyk i wszyscy mi to wmawaiali.

wiesz, uwazam ze powinnas sie cieszyc ze dziecko jest zdrowiutkie i rozwija sie
        cudownie, a na chlopczyka jeszcze bedziecie miec czas!

pozdrawiam
        _hannamay_
        • kaczkadm Re: MARCOWECZKI CO U WAS 20.11.04, 14:26
          WITAM!!!JA TEŻ MAM TERMIN NA 16 MARCAsmileJUŻ NIE MOGĘ SIE DOCZEKAĆ,ALE MUSZĘ
          PRZYZNAĆ,ŻE BARDZO SIĘ BOJĘ.NA 60% BĘDZIE DZIEWCZĄTKO NA 100 BĘDĘ WIEDZIAŁA W
          ŚRODĘ.BARDZO CHCIELIŚMY Z MĘŻEM SYNECZKA NO MOŻE JA BARDZIEJsmileALE NAJWAŻNIEJSZE
          ŻEBY URODZIŁO SIĘ ZDROWE.CUDOWNIE SIĘ CZUJĘ KIEDY KOPIE TAKIE MALEŃSTWO
          KOCHANE.JA CZUJĘ SIĘ SUPER A APETYT ROŚNIE.......POZDRAWIAM DZIDZIĘ...
          • agnieszek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 20.11.04, 14:39
            No to wyglada na to ze 16.03 beda sie rodzily same dziewczynki. Dolaczam do
            waszego grona, 16.03 coreczka. Ja tez sie juz nie moge doczekac. Mala kopie jak
            szalona, wazy 516g i ma 28cm.
            Pozdrawiamy smile
    • anna7777 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 16.11.04, 00:12
      Wiam ponownie!!!
      Rozpoczelam wlasnie 21t.c. i martwie sie ,poniewaz nie czuje jeszcze ruchow
      Dzidzi.Dzisiaj bylam u lekarza,ale ona nic nie powiedziala na ten temat.Czy
      ktoras z Was tez nie czuje jeszcze ruchow?Poza tym wszystko ok.,czuje sie
      znakomicie.Pozdrawiam Was Marcoweczki!!!
      Ania i Olga(chyba,ze bedzie niespodzianka,to Marcinek)
      • kasia.w Re: MARCOWECZKI CO U WAS 16.11.04, 13:38
        Witam, Ja mam termin na 5.03, moja dzidzia skacze już od miesiąca.
        Miała być chłopcem ale okazuje się że jest dziewczynką (jedną córę już mamy),
        mąż na początku trochę był rozczarowany ale po kilku dniach mu przeszło i
        wszyscy jesteśmy bardzo szczęśliwi, czuje się świetnie, trochę niedosypiam po
        nocach, przytyłam 4kg, ale jestem dumna z mojego (rosnącego w zawrotnym tempie)
        brzuszka...
    • kwajkowska Re: MARCOWECZKI CO U WAS 20.11.04, 23:06
      u mnie plus 9 kg - chyba rekord w tym wątku. wink) Termin na 17 marca, będzie
      dziewczynka. Na razie kupiliśmy tylko wózek, resztę odkładam na styczeń. Dzidzia
      kopnęła mnie tylko 2 razy i to w środku nocy, a ja chodzę zazwyczaj spać
      wcześnie, więc się rozmijamy. Czekam aż podrośnie i się bardziej uaktywni. Tylko
      imienia nie możemy znaleźć fajnego...

Czy ktoś zamierza rodzić w Wołominie?
      Kasia i Calineczka (22tc)
    • magdek2 Re: MARCOWECZKI CO U WAS 21.11.04, 10:31
      a ja dzisiaj prawie nie spałam (to już kolejna noc)i teraz jestem nieprzytomna,
      ale nie mam ochoty na kładzenie się, bo i tak po godzinie mam zdretwiałą a to
      jedną a to drugą nogę, obłęd.... w nocy to już horror, wszystkie kostki w
      biodrach mnie bolą jakby kości pękały od środka i tylko pukanie od środka
      małego mieszkańca osładza mi te bóle "rozrostowo-przeobrażeniowe".... marudna
      dzisiaj jestem, ale jak do was pomarudzę to chociaż wiem, że mnie zrozumiecie smile
      • pelea Re: MARCOWECZKI CO U WAS 21.11.04, 10:40
        czesc dziewczynki
        ja mam termin na 24 marca i juz wiem ze bede miala chlopca smile
        pozdrawiam wszystkie mamy bardzo serdecznie
      • kaczkadm Re: MARCOWECZKI CO U WAS 21.11.04, 10:55
        WITAM!!!!!!JA TEŻ MIAŁAM DZISIAJ KIEPSKĄ NOC.CO PRAWDA NIC MNIE NIE BOLAŁO ALE
        TAK JAKOŚ ZEBRAŁO MI SIĘ NA MYŚLENIE.JESZCZE KILKA MIESIĘCY TEMU SPAŁAM TAK
        BEZTROSKO A TERAZ TO JUŻ MARZENIE,A JAK DZIDZIA SIĘ URODZI NO TO WIADOMO...JAK
        WIDZĘ JAK MĄŻ SŁODKO SOBIE ŚPI TO MU ZAZDROSZCZĘ,CZCIAŁABYM ŻEBY CZASAMI POCZUŁ
        TO CO JA.WCZORAJ BYŁAM PEŁNA EUFORII A DZISIAJ STRASZNA MARUDA ZE MNIE.W
        STYCZNIU CZEKA MNIE JESZCZE ZALICZENIE ZIMOWEJ SESJI A WCALE NIE CHCE MI SIĘ
        UCZYĆ.CHCIAŁABYM ZAJĄĆ SIĘ TYLKO MYŚLĄ O DZIECKU A NIE O JAKIŚ BZDURACH.PLANUJĘ
        ZACZĄĆ SEMESTR LETNI ALE NIE WIEM CZY MI SIĘ TO UDA(a dodam że są to studia
        dzienne)BĘDĘ MUSIAŁA RAZ W TYGODNIU ZNIKNĄĆ NA CAŁY DZIEŃ.NAPISZCIE MI CZY BĘDĘ
        MOGŁA SOBIE NA TO POZWOLIĆ.KOGO MAM SIĘ RADZIĆ JAK NIE WAS.JESTEŚCIE MOJĄ
        NADZIEJĄ.CIESZĘ SIĘ,ŻE MOGĘ SIĘ WYŻALIĆ OD RAZU LEPIEJ NA DUSZY.PRZED CHWILĄ
        TEŚCIOWA PRZYNIOSŁA MI KG.MANDARYNEK ZARAZ ZABIERAMY SIĘ Z MAŁĄ ZA ICH
        PAŁASZOWANIE.POZDRAWIAM WSZYSTKIE MARCÓWECZKI I MALEŃSTWA...PROSZĘ O RADĘ!!!!
        • kwajkowska Re: MARCOWECZKI CO U WAS 21.11.04, 20:54
          a ja sypiam jak zabita, na razie - z małymi przerwami na sikanie oczywiście. wink
          Za to mam koszmarne sny i zaczynam bać sie coraz bardziej czy sobie poradzimy z
          maleństwem, czy mój mąż zacznie w końcu traktować poród rodzinny jako rzecz
          normalną i czy po wszystkim w efekcie na mnie spadnie większość obowiązków...
          Do tego dochodzi jeszcze niepewność - proszę moją córcię, żeby mnie już
          konkretnie kopnęła, a ona na razie nic. sad( Czy z nią wszystko ok???...
          Jakieś humory miewam ostatnio i wahania nastrojów... Czasem wydaje mi się, że
          wolałabym nosić tę ciążę jeszcze ze 2 lata i odwlec termin porodu jak sie da...

• grochalcia Re: ja ma tak samo 21.11.04, 22:22
        Wiesz madzia, mi za to w nocy strasznie dretwieja lydki...budze sie a takim
        bolem, ze az skreca. Poza ty robie sie coraz ciezsza, Szymonek kopie
        delikatnie, a ja wpadlam w wir zakupek dla malego. na kiedy masz termin??
        • magdek2 Re: ja ma tak samo 22.11.04, 11:45
          ja mam na 30 marca, ale moj doktorek mówi że może wcześniej rozpęknę....
          dzisiaj jakos spałam, ale za to coś nie kłuje w spojeniu łonowym, w stawach i
          na samym dole brzucha, trochę wycierałam kurze na szafkach i oczywiście teraz
          myślę czy to nie od tego, czy wszystko ok itd,, staram się nie wpadać w
          paranoje, ale nie zawsze mi się to udaje. Czy wam też sie zdarza jakieś
          pobolewanie po robótkach domowych czy to tylko ja taka jestem dziwna ???
          • kwajkowska Re: ja ma tak samo 22.11.04, 17:43
            ja po sprzątaniu zaraz dostałam plamienia. Poleciałam do gina i teraz siedzę na
            zwolnieniu. Teraz sprząta mąż. wink
            • magdek2 Re: ja mam tak samo 22.11.04, 18:10
              a u mnie juz nic nie szczypie smile strach ma wielkie oczy, ale wezmę to pod uwagę
              przy nastepnych porządkach, żeby się potem nie martwić na zapas
              • grochalcia Re: ja mam tak samo 22.11.04, 21:42
                Madzia, mi po sprazataniu w sobote cala noc sie snilo, ze poronilam. ASzymek
                kopal jak nigdy, chyba mu sie to nie podobalo. obiecalam sobie i dzidzi, ze juz
                nigdy tak sie nie przemecze. Zdurnialam do reszty, bo sprzatalam caly dzien.
                Teraz mam inny problem. Poszukuje czegos eleganckiego na swieta. I w jedynym
                sklepie w ostrowcu bida z nedza. I zAgladnelam do sklepu mamadama i znalazlam
                taki ladny garniturek. Dobrze, ze istnieje ten Internet. BardZo mila pani z
                tego sklepu doradzila mi rozmiar. I to przez komputer. Pozdrawiam. kasia. bede
                pamietac magdek, ze rodzimy w podobnym terminie. Wg OM rodze 29 marca a wedlug
                usg w Lodzi'zakorkowanej jak diabli' na 28 marca!!!pozdrawim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka