Dodaj do ulubionych

co ze zgaga?

19.05.05, 15:01
hej kiedy konczy sie ta przekleta zgaga? czy to tak cala ciaze bedzie?
ja juz mam dosc... co na nia pomaga nie szkodzac dzidzi? i co na roztepy z
tanszych srodkow? kiedy wam pojawily sie rozstepy? ja jestem w piatym i juz
mi sie robia..:"(
Obserwuj wątek
    • kajtanka Re: co ze zgaga? 19.05.05, 15:03
      w poprzedniej ciąży miałam ją do końca sad . jedymym lekarstwem było mleko , ja
      piłam je litrami łaciate uht 2%. Straszyli mnie znajomi że dziecko bedzie miało
      skaze białkową ale to jakas bzdura bo nic takiego nas nie spodkało a ja miałam
      choc chwile ulgi. Pozdrawiam i mam nadzieje że sposób pomoże smile
      • mm79 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 15:12
        U mnie tez działało mleko...i spanie na kilku poduszkach. Możesz jeśc też
        suszone morele albo parzyć sobie mielone siemię lniane i jeść je z musli i
        mlekiem albo z jogurtem. Rozstępy...niestety raczej nic nie pomaga na 100% jak
        masz tendencje to zostaje smarowanie aby nie zrobiły sie większe.
      • gabi67 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 18:34
        Ja popijam mleczko na zgagę jest nie drogie i bardzo skutecznesmile
    • uli79 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 18:08
      ja dostawałam zgagi zawsze na wieczór. Przeszło mi jak przestałam jeść kolację.
      Od razu lepiej mi sie spi
    • yellow1 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 18:20
      Oj, zgaga to byl problem do konca ciazy, ulge przynosilo jedynie lezenie na
      jednym boku (ale nie pamietam na ktorym?? na lewym chyba... ), bo zaden,
      absolutnie zaden specyfik nie pomagal.
    • monislodz Re: co ze zgaga? 19.05.05, 18:42
      Cześć, mnie na zgagę pomagały migdały, ale też nie zawsze i nie na długo. Od
      czasu do czasu też ssałam Rennie, też pomagało, ale z tym raczej ostrożnie,
      lepiej stosować naturalne środki. A co do rozstępów to mi się wogóle nie
      zrobiły, jestem już pół roku po porodzie. Stosowałam Penatena, raz na początku
      kupiłam Mustelę, ale jest droga i później z niej zrezygnowałam.
      Pozdrawiam
      Monika i Oliwka (4.11.2004)
    • asia06 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 21:01
      Żadne sposoby mi nie pomagają, ale mój lekarz polecił "Reni" (nie wiem, jak to
      się pisze). Mówił, że jest to lek, który nie wchłania sie z przewodu
      pokarmowego, dlatego nie szkodzi dzidziusiowi. Jego żona brała to ponoć przez
      całą ciązę.
      • koleandra Re: co ze zgaga? 19.05.05, 21:08
        Tak, ja też biorę Renie i bardzo je polecam. Na pewno nie szkodzi dziecku.
        Mleko też niby działa ale tylko wtedy jak piję a jak przestaję to zgaga znów
        wraca. Trzeba też jeść mniejsze posiłki a częściej no i unikać ciężkostrawnych
        i smażonych potraw. Ja akurat nie zawsze sobie potrafię czegos odmówic więc tą
        zgagę mam często smile No a jak zgłodnieję to mam jeszcze większą zgagę.
        • afryka13 Re: co ze zgaga? 19.05.05, 23:25
          świetne skutki przynosi woda Zuber, ale ma wstrętny smak brrrr smile
    • pimpek_sadelko Re: co ze zgaga? 20.05.05, 07:23
      mleko na zgage, penaten na rozstepy.
    • agnese79 Re: co ze zgaga? 20.05.05, 09:46
      mi sie zgaga zaczela w pozniejszym etapie ciazy, a pomaga na nia i mleko i
      migdaly. Ale migdaly duzo bardziej
      • okruszek100 Re: co ze zgaga? 20.05.05, 12:10
        tak, zgaga też była moja zmorą. Brałam wciąż reni albo manti- zależy co było
        pod ręka a także mleczko alugastrin.Też zauważyłam,że mleczko działa
        natychmiast a potem przestaje, ale zawsze to coś. Na pocieszenie Wam powiem,że
        sama się dowiedziałam,że zgaga świadczy o tym,że dzidzia będzie mieć
        włosy.Smieszyło mnie to trochę jak większość tego typu
        przepowiedni.Ale...urodziła sie faktycznie z włoskami i ma je do dziś, na razie
        nie wypadajasmile No to zawsze jakieś pocieszenie dla zgagowiczek.Ale faktycznie-
        męczyłam się do samego końca ze zgagą. Za to..po porodzie przechodzi.Naprawdęsmile
    • magdulka26 mit na temat włosków u dziecka :) 20.05.05, 13:10
      Podczas ciąży wysokie stężenie progesteronu wywołuje zwiotczenie mięśni ścian
      przewodu pokarmowego, co powoduje "cofanie się" treści żołądkowej do dolnych
      części przełyku.
      Co zrobić? Przede wszystkim trzeba wyłączyć z jadłospisu pikantne potrawy,
      przyjmować posiłki częściej niż normalnie i nie spożywać dużego posiłku na
      krótko przed udaniem się do łóżka. Zgaga może się także pojawić w przypadku
      nadmiernego przyrostu wagi lub spożycia dużych ilości słodyczy.
    • gusiek666 Re: co ze zgaga? 20.05.05, 17:27
      na zgagę doskonałe sa migdały, takie zwykłe z paczki ze sklepu, smacznego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka