malga1605 03.06.05, 12:01 Właśnie odebrałam wyniki posiewu z szyjki macicy. Niestety,wykazały,żę mam bakterie streptococcus agalactiae.Do porodu zostały mi dwa tygodnie.Czy zdążę się wyleczyć?Jak mogą zagrożić dzidziusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwaw Re: Wstrętne bakterie 03.06.05, 22:41 Koniecznie musisz wyleczyć!!!Sa to paciorkowce hemolizujace z gr b i nie wyleczone przed porodem moga powodować ciężkie zakażenia noworodka( szcz niebezpieczne oun) i tzw goraczke położnic. Koniecznie wylecz!!!Jak najszybciej poinformuj lekarza o wynikach badania( w szpitalu też powiedz przy porodzie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Wstrętne bakterie 04.06.05, 03:23 Ty sie nie musisz leczyc, ale przy porodzie dostaniesz antybiotyk w kroplowce. Moj syn mial strep B i nie ma z tym zartow. Na Twoim miejscu wolalabym nawet cc, zeby uniknac ryzyka. To takie moje skrzywienie bo wiem co przeszlam, ale rutynowo sie nie robi przez to cc i dzieci sie rodza zdrowe. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś