Dodaj do ulubionych

jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc

03.06.05, 18:57
Czy wiecie jaki jest prawidlowy wynik wolnej bety hCG i papp-a w 12tc?moj
lekarz wyjechal ,odebralam wynik i nie ma tam interpretacji, bede wdzieczna
za fachowa wiedze!
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 18:59
      ja w 12 tc i 1 dniu mialam 16.5 mIU/ml
      lekarz uznal to za bardzo dobry wynik.
      norma nie znam, ale z tego co pamietam nizsze wartosci sa lepsze od wysokich.
    • pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 18:59
      zapomnialam pappa napisacsmile
      5.92 mIU/ml
      smile)
      • mima3 Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:03
        dzieki za odpowiedz (: ale czy przy papp-a tez im nizszy wynik tym lepiej?
        szkoda ze nie znasz normy bo beta hcg mam 44,80IU/l nie wiem czy to jeszcze
        norma?
        • pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:04
          z tego co wiem normy w wolnym hcg sa szerokie, zatem te 40 moze byc niziutka
          wartoscia.
        • nicol.lublin Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:06
          jeśli to co napisałaś to ma być 44, to jak na wynik bety jest raczej
          beznadziejnie niski
          • pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:07
            nicol.lublin napisała:

> jeśli to co napisałaś to ma być 44, to jak na wynik bety jest raczej
            > beznadziejnie niski
            nicol, spokojnie, to badanie prenatalne WOLNE hcg a nie zwykla beta. to co
            innego!smile
          • pimpek_sadelko cos znalazlam:) 03.06.05, 19:08
            wklejam, moze sie uspokoiszsmile
            • mima3 Re: cos znalazlam:) 03.06.05, 19:20
              przeziernosc karkowa mialam w 12tc 1,3mm, kosc nosowa + to dobry wynik,ale nie
              moge znalesc w internecie tych norm dla wolnej bety hcg i bialka papp-a,ale
              dzieki za uspokajajace odpowiedzi pimek((: pozdrawiam!
              • pimpek_sadelko Re: cos znalazlam:) 03.06.05, 19:23
                mima3 napisała:

> przeziernosc karkowa mialam w 12tc 1,3mm, kosc nosowa + to dobry wynik,ale
                nie
                > moge znalesc w internecie tych norm dla wolnej bety hcg i bialka papp-a,ale
                > dzieki za uspokajajace odpowiedzi pimek((: pozdrawiam!

usmiechnij sie!
                kosc nosowa i karczek super, zatem nie spodziewaj sie niczego zlego!
                ja norm tez nie znalazlam niestety. po prostu dzwonilam do lekarza, on
                interpretowal.
                wejdz na forum www.nasz-bocian.pl
                tam jest forum , na ktorym odpowiadaja eksperci, co prawda forum glownie o
                nieplodnosci, ale moze powiedza cos o pappa.
                bedzie dobrze!!!!!!!!!!
                • mima3 wynik mam super!!! 04.06.05, 12:31
                  Dzieki Pimpek za wczorajsze dodanie mi otuchy!dodzwonilam sie do lekarza i
                  wynik mam bardzo dobry! wiec juz jestem uspokojona!Serdecznie pozdrawiam!
                  Buziaki!
                  • pimpek_sadelko Re: wynik mam super!!! 04.06.05, 12:32
                    swietne wiesci!wink
                    spokojnej ciazy!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka