mima3 03.06.05, 18:57 Czy wiecie jaki jest prawidlowy wynik wolnej bety hCG i papp-a w 12tc?moj lekarz wyjechal ,odebralam wynik i nie ma tam interpretacji, bede wdzieczna za fachowa wiedze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 18:59 ja w 12 tc i 1 dniu mialam 16.5 mIU/ml lekarz uznal to za bardzo dobry wynik. norma nie znam, ale z tego co pamietam nizsze wartosci sa lepsze od wysokich. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 18:59 zapomnialam pappa napisac 5.92 mIU/ml ) Odpowiedz Link Zgłoś
mima3 Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:03 dzieki za odpowiedz (: ale czy przy papp-a tez im nizszy wynik tym lepiej? szkoda ze nie znasz normy bo beta hcg mam 44,80IU/l nie wiem czy to jeszcze norma? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:04 z tego co wiem normy w wolnym hcg sa szerokie, zatem te 40 moze byc niziutka wartoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:06 jeśli to co napisałaś to ma być 44, to jak na wynik bety jest raczej beznadziejnie niski Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: jaki jest prawidlowy wynik wolnej BhCG w 12tc 03.06.05, 19:07 nicol.lublin napisała: > jeśli to co napisałaś to ma być 44, to jak na wynik bety jest raczej > beznadziejnie niski nicol, spokojnie, to badanie prenatalne WOLNE hcg a nie zwykla beta. to co innego! Odpowiedz Link Zgłoś
mima3 Re: cos znalazlam:) 03.06.05, 19:20 przeziernosc karkowa mialam w 12tc 1,3mm, kosc nosowa + to dobry wynik,ale nie moge znalesc w internecie tych norm dla wolnej bety hcg i bialka papp-a,ale dzieki za uspokajajace odpowiedzi pimek((: pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: cos znalazlam:) 03.06.05, 19:23 mima3 napisała: > przeziernosc karkowa mialam w 12tc 1,3mm, kosc nosowa + to dobry wynik,ale nie > moge znalesc w internecie tych norm dla wolnej bety hcg i bialka papp-a,ale > dzieki za uspokajajace odpowiedzi pimek((: pozdrawiam! usmiechnij sie! kosc nosowa i karczek super, zatem nie spodziewaj sie niczego zlego! ja norm tez nie znalazlam niestety. po prostu dzwonilam do lekarza, on interpretowal. wejdz na forum www.nasz-bocian.pl tam jest forum , na ktorym odpowiadaja eksperci, co prawda forum glownie o nieplodnosci, ale moze powiedza cos o pappa. bedzie dobrze!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mima3 wynik mam super!!! 04.06.05, 12:31 Dzieki Pimpek za wczorajsze dodanie mi otuchy!dodzwonilam sie do lekarza i wynik mam bardzo dobry! wiec juz jestem uspokojona!Serdecznie pozdrawiam! Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: wynik mam super!!! 04.06.05, 12:32 swietne wiesci! spokojnej ciazy! Odpowiedz Link Zgłoś