wussap 21.07.05, 14:26 Chciała bym sie dowiedzieć kiedy lekarz może stwierdzić ciążę przez badanie USG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:30 Przez dopochwowe usg lekarz może stwierdzić już 5 tyg.ciążę,niektórzy ginekolodzy mający b.dobry sprzęt i wprawę nawet 4 tyg. ciążę mogą stwierdzić. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
wussap Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:33 Dzieki za odpowiedź. Ja byłam u lekarza ale on mi nieudzielił żadnych informacji. Sam jeszcze nic nie wie.Przepisał mi tabletki Luteine i jeśli po 7 dniach nie dostanę okresu to kazał powturzyć test ciążowy( robiłam 15 lipca wyszedł negatywny, a ostatnia miesiączka była 2 czerwca) Nie wykupiłam tych tabletek bo sie bałam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_bird Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:37 wussap napisała: > Dzieki za odpowiedź. Ja byłam u lekarza ale on mi nieudzielił żadnych > informacji. Sam jeszcze nic nie wie.Przepisał mi tabletki Luteine i jeśli po 7 > dniach nie dostanę okresu to kazał powturzyć test ciążowy( robiłam 15 lipca > wyszedł negatywny, a ostatnia miesiączka była 2 czerwca) Nie wykupiłam tych > tabletek bo sie bałam< Luteina to progesteron! Podtrzymuje wczesną ciążę. Wykup je i zażywaj, tak jak kazał lekarz! Jeśli nie ma ciąży, to przyjdzie okres, a jeśli jest to luteina tylko pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:40 Nie musisz się bać tych tabletek nawet we wczesnej ciąży nie zaszkodzą,a wręcz przeciwnie podtrzymują ciążę. To nic innego jak progesteron-hormon. Jesli nie jesteś w ciąży,a weźmiesz progesteron może choć nie musi wywołać miesiączkę. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:45 malgosiek2 napisała: > Przez dopochwowe usg lekarz może stwierdzić już 5 tyg.ciążę,niektórzy > ginekolodzy mający b.dobry sprzęt i wprawę nawet 4 tyg. ciążę mogą stwierdzić. > Pozdrawiam Gosia znie do konca. zalezy kiedy byla owulacja. to, ktory to tydzien od ostatniej miesiaczki jest drugorzedny. mozna zajsc i kilka dni przed okresem a wtedy i satelita szpiegowskim sie nie zobaczy NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:52 Może i masz rację tak też może być tym bardziej,że autorka faktycznie nie napisała konkretów typu: co ile ma @ i jak długie i który to był dzień cyklu. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:53 Pimpek napisała w drugim wątku. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_bird Re: ciaza 21.07.05, 14:35 W 4/5 tyg. od ostatniej miesiączki lekarz może zobaczyć pęcherzyk ciążowy, a około 6/7 tyg. może już być widoczne bijące serduszko. Jednak należy pamiętać, że wszystko to zależne jest od jakości sprzętu USG i organizmu kobiety. U każdej nieco inaczej może się ciąża rozwijać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
danan7 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:40 U mnie lekarz stwierdził ciąże juz w 3 tyg. Pozdrawiam Dana Odpowiedz Link Zgłoś
wussap Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:54 miesiączkuje regularnie co 33 dni zawsze wszystko było jak w zegarku Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 15:11 No cóż kobiece organizmy mają to do siebie,że nieraz coś się przedłuży czy skróci.Nasza gospodarka hormonalna jest raczej delikatnej struktury i czasami byle co może spowodować różne przesunięcia czy opóźnienia. Zrób jeszcze raz test ciążowy,ale ranny mocz,albo też beta hcg czyli test z krwi. Czasami przedłuża się druga faza cyklu i stąd takie opóźnienie. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś