Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem...

21.07.05, 14:26
Chciała bym sie dowiedzieć kiedy lekarz może stwierdzić ciążę przez badanie
USG.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:30
      Przez dopochwowe usg lekarz może stwierdzić już 5 tyg.ciążę,niektórzy
      ginekolodzy mający b.dobry sprzęt i wprawę nawet 4 tyg. ciążę mogą stwierdzić.
      Pozdrawiam Gosia
      • wussap Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:33
        Dzieki za odpowiedź. Ja byłam u lekarza ale on mi nieudzielił żadnych
        informacji. Sam jeszcze nic nie wie.Przepisał mi tabletki Luteine i jeśli po 7
        dniach nie dostanę okresu to kazał powturzyć test ciążowy( robiłam 15 lipca
        wyszedł negatywny, a ostatnia miesiączka była 2 czerwca) Nie wykupiłam tych
        tabletek bo sie bałam
        • tweety_bird Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:37
          wussap napisała:

> Dzieki za odpowiedź. Ja byłam u lekarza ale on mi nieudzielił żadnych
          > informacji. Sam jeszcze nic nie wie.Przepisał mi tabletki Luteine i jeśli po 7
          > dniach nie dostanę okresu to kazał powturzyć test ciążowy( robiłam 15 lipca
          > wyszedł negatywny, a ostatnia miesiączka była 2 czerwca) Nie wykupiłam tych
          > tabletek bo sie bałam<

Luteina to progesteron! Podtrzymuje wczesną ciążę. Wykup je i zażywaj, tak jak
          kazał lekarz! Jeśli nie ma ciąży, to przyjdzie okres, a jeśli jest to luteina
          tylko pomoże!
        • malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:40
          Nie musisz się bać tych tabletek nawet we wczesnej ciąży nie zaszkodzą,a wręcz
          przeciwnie podtrzymują ciążę.
          To nic innego jak progesteron-hormon.
          Jesli nie jesteś w ciąży,a weźmiesz progesteron może choć nie musi wywołać
          miesiączkę.
          Pozdrawiam Gosia
      • pimpek_sadelko Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:45
        malgosiek2 napisała:

> Przez dopochwowe usg lekarz może stwierdzić już 5 tyg.ciążę,niektórzy
        > ginekolodzy mający b.dobry sprzęt i wprawę nawet 4 tyg. ciążę mogą stwierdzić.
        > Pozdrawiam Gosia

znie do konca. zalezy kiedy byla owulacja. to, ktory to tydzien od ostatniej
        miesiaczki jest drugorzedny. mozna zajsc i kilka dni przed okresem a wtedy i
        satelita szpiegowskim sie nie zobaczy NIC.
        • malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:52
          Może i masz rację tak też może być tym bardziej,że autorka faktycznie nie
          napisała konkretów typu: co ile ma @ i jak długie i który to był dzień cyklu.
          Pozdrawiam Gosia
          • malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:53
            Pimpek napisała w drugim wątku.
            Gosia
    • grandet ciaza 21.07.05, 14:32
      Napewno juz od 5 tygodnia, a byc moze nawet od 4.
      • tweety_bird Re: ciaza 21.07.05, 14:35
        W 4/5 tyg. od ostatniej miesiączki lekarz może zobaczyć pęcherzyk ciążowy, a
        około 6/7 tyg. może już być widoczne bijące serduszko. Jednak należy pamiętać,
        że wszystko to zależne jest od jakości sprzętu USG i organizmu kobiety. U każdej
        nieco inaczej może się ciąża rozwijać.

Pozdrawiam!
    • danan7 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:40
      U mnie lekarz stwierdził ciąże juz w 3 tyg.

Pozdrawiam Dana
    • wussap Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 14:54
      miesiączkuje regularnie co 33 dni zawsze wszystko było jak w zegarku
      • malgosiek2 Re: Pomocy!!! Jestem tu nowa... Mam problem... 21.07.05, 15:11
        No cóż kobiece organizmy mają to do siebie,że nieraz coś się przedłuży czy
        skróci.Nasza gospodarka hormonalna jest raczej delikatnej struktury i czasami
        byle co może spowodować różne przesunięcia czy opóźnienia.
        Zrób jeszcze raz test ciążowy,ale ranny mocz,albo też beta hcg czyli test z
        krwi.
        Czasami przedłuża się druga faza cyklu i stąd takie opóźnienie.
        Pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka