Dodaj do ulubionych

Ach, czemu???????

03.08.05, 15:51
No niech mi któraj wyjaśni dlaczego kobiety w ciąży CIĄGLE mają jakąś infekcję albo grzybicę
pochwy??? Wiem, że nie wszystkie tak mają ale z tego co się orientuje to większość.
Ja się czuję jak pięciogwiazdkowy hotel dla grzybów, bakterii i zarazków. Bardzo im u mnie dobrze.
Wręcz luksusowe warunki mają. Wzięłam już drugą serię globulek antygrzybicznych i
antybakteryjnych i CHOLERA JASNA znowu mam jakieś upławy! Już mam tego dosyć!
Wcześniej nigdy nie miałam grzybicy! Owszem, jakieś upławy spowodowane bakteriami miałam, ale
wystarczyła jedna seria leków i na wiele miesięcy lub lat miałam spokój!
Dbam bardzo o higienę intymną i guzik to daje!
Tak jakbym miała przed pochwą wycieraczkę z napisem "Witamy"!
Obserwuj wątek
    • amelia42 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 15:59
      Zmienia się Ph w pochwie podczas ciąży i stąd te cholerne grzyby. Ja mam to
      samo, wcześniej nawet nie wiedziałam o istnieniu czegos takiego, teraz biorę
      już drugie opakowanie globulek ale widzę znaczna poprawę więc mam nadzieję, że
      już niedługo się ode mnie wyprowadząuncertain
    • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:02
      Nie mam żadnych infekcji. Dbam o to, żeby była zachowana naturalna flora
      bakteryjna pochwy i dzięki temu nic mi się nie przyplątuje. Może po braniu
      globulek nie bierzesz Laktovaginalu? Wtedy nie ma co się dziwić nawracającym
      infekcjom.
      Btw. Jako płynu do higieny intymnej polecam Laktacyd.
      I jedno drugie kosztuje, ale w sumie jest to tańsze niż leczenie nawracających
      infekcji.
      pozdrawiam
      • pimpusia77 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:12
        Nie biorę Laktovaginalu, bo moja pani ginekolog nawet nie wspomniała o jego istnieniu. Płynu do higieny
        używam Ziaja lub AA, ale może wypróbuję ten Laktacyd.

Dzięki i pozdrawiam
        • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:19
          Aaa- no widzisz i to jest Twój problem. Po lekach antybakteryjnych należy
          odnowić florę bakteryjną pochwy- leki które brałaś ją zaburzają, zabijając
          pałeczki kwasu mlekowego utrzymujące naturalne pH i chroniące pochwę przed
          innymi bakteriami. Laktovaginal to są właśnie te bakterie, liofilizowane, jak
          najbardziej nieszkodliwe w ciąży. Laktacyd natomiast zawiera kwas mlekowy(
          wytwarzany przez pałeczki normalnie bytujące w pochwie) i trzymuje
          fizjologiczne pH.
          No to sprawa się wyjaśniłasmile
          A następnym razem jak będziesz miała jakąs infekcję- zrób posiew z
          antybiogramem jeżeli tym razem nie robiłaś- będzie wiadomo jakie są bakterie(
          grzyby), na co są wrażliwe i łatwiej będzie leczyć( w innym wypadku można tylko
          liczyć na to, że dobrze się trafiło, a jak źle się trafi- infekcja wraca i
          znowu leki..)
          Pozdrawiam
          • pimpusia77 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:27
            A Lactovaginal jest bez recepty? To jest jakaś maść, czy globulki?
            • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:29
              Bez recepty, globulki dopochwowe- koszt ok 20zł.
              Pozdr
              • kokons Re: Ach, czemu??????? 04.08.05, 09:49
                Laktowaginal (22 zl.) koniecznie trzymaj w lodowce to zalecenie,a malo kto o
                nim pamieta. W czasie kuracji i wiekszych dyskomfortow polecam do mycia
                Laktacyd ale w wersji plynu ginekologicznego ( w aptece 22 zl.). Stosuje sie go
                dwa tygodnie a potem do codziennej pielegnacji podstawowa wersje Laktacydu ( 7
                zl.).
                Ach i jeszcze jedno w czasie kuracji antybiotykami dobrze jest odstawic
                slodycze i zajadac sie produktami bogatymi w witamine B - to sposob babuni ale
                rowniez polecam.
                Pozdrawiam,zwlaszczawszystkie zdyskomfortowane.
            • amhali Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:31
              bez recepty jest, i sa to globulki dopochwowe. U mnie sie sprawdzily smile

pozdrawiam
              amh
          • amelia42 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:32
            A to dziwne... Po zużyciu opakowania globulek, zbadałam sobie wydzielinę z
            pochwy i okazało się, że mam pałeczki kwasu mlekowego a nie stosowałam ani
            lactovaginalu ani lactacydu...
            • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:35
              Bo skoro jak piszesz miałaś grzyby leczono Cię przeciwgrzybicznymi, a nie
              antybakteryjnymi- trudno, żeby leki przeciwgrzybiczne zabiły Ci bakterie,
              prawda???
              Pozdr
    • figaroo Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:05
      A ja wręcz przeciwnie. Przed ciążą non stop miałam jakieś infekcje. A teraz jak
      ręką odjął. No zdarzyło mi się raz ale teraz jak sobie myślę to chyba trochę na
      własne życzenie. A poza tym cytologię mam teraz że hej a wcześniej
      niekoniecznie.
      Pozdrawiam
      • paka25_k polecam lactacyd 03.08.05, 16:07
        ale koniecznie płyn zakupiony w aptece a nie emulsje!!!!!!!!!!!!!!
    • anek2004 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:18
      mam pewna teorie, jako, ze przed ciaza w koncu sobie z calym bagnem poradzilam.
      do dzis spokoj.

> Dbam bardzo o higienę intymną i guzik to daje!
      to po pierwsze.. moze ZA bardzo?
      dwa, porzucilam wszelkie specyfiki do higieny intymnej, i raczej staram sie nie
      katowac mydlem, zbyt dlugo, za to po ablucjach kwas borny taki z apteki, chyba
      2%, na wacik i przemyc, zakwasic. w czasie najgorszych nawrotow delikatne
      irygacje z tegoz kwasu. zaden grzybek nie wytrzyma kwasnego ph, co wiecej
      zawsze mamy jakies grzybki swoje wlasne endemiczne, ze tak ujme smile rzadko sie
      zdarzaja infekcje zewnetrzne, wiec czesto to tylko nadmierny rozwoj naszych
      lokatorow wynikajacy z odpowiedniego dla nich srodowiska.
      • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:25
        W ciąży nie można robić irygacji, tym bardziej z kwasu borowego. Zakwaszanie
        sprawdza się przy grzybkach( nie działa jednak grzybobójczo ale fungistatycznie-
        spowalnia rozwój)-a do tego trzeba wiedzieć że to są grzybki a nie bakterie.
        To zależy jakie płyny do higieny intymnej- działające antybakteryjne nie są
        dobrym rozwiązaniem, Laktacyd- świetnie się sprawdza.
        Pozdr
        • anek2004 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:35
          nie pisalam , zeby robic irygacje w ciazy, tylko opisam jak sobie poradzilam
          przed. ale dobrze, ze wspominasz, ze sie takowych robic w ciazy nie powinno.

czy grzybki czy bakterie latwo rozroznic - bakteryjne zakazenia zwykle maja
          nieprzyjemny zapach i sluz obfity ale dosc rzadki, grzybice zwykle bezwonne i
          serkowaty sluz.

a zakwaszanie wlasnie na tym polega, zeby trzymac grzybki w ryzach smile jak
          pisalam malo jest zakazen, zwykle to nadmierny rozwoj, naszych wlasnych
          lokatorow.

laktacyd - zgadzam sie dobrze go wspominam smile
    • dwa_kotki Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 16:30
      Ojjj tak ja przez cala ciaze mialam z 7 i pol miesiaca infekjci, kaiele w
      rumianku wkladki itd. nie pomagaly . przerobilam chyba z 5 zestawów leków
      niedawno natamycyna mi sie skonczyla, jak nie urok to flora
    • bonnie75 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:17
      Przepraszam, jesli zadam glupie pytanie, ale czym objawiaja sie takie grzyby w
      pochwowym srodowisku? Swedzeniem, zaczerwienieniem? Ja przed ciaza miewalam
      uplawy, ale takie umiarkowane. Teraz tez musze chodzic z wkladkami, bo inaczej
      cala jestem mokra. Czy to znaczy, ze tez jakies grzybisko mi sie przyplatalo?
      Mowilam o tym ginowi, ale uspokajal mnie, ze w ciazy takie bazbarwne tudziez
      bialawe uplawy to rzecz normalna. Wiec jak to jest? Dzieki za odpowiedz.
      • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:23
        Grzybica charakteryzuje się zazwyczaj niezbyt obfitymi, białymi, serowatymi
        upławami( serek bieluch hehehe jesli to w czymś pomoże), czasem połączone jest
        to( nie zawsze) ze swędzeniem( aż po krocze), pieczeniem etc
        To co Ty opisujesz to raczej normalne objawy ciążowe. A skoro lekarz mówi, że
        nie masz czym się martwić( a bada Cię co miesiąc), nie masz żadnych dodatkowych
        objawów, to nie ma czym się pewnie przejmować.
        Pozdrawiam
    • dwa_kotki Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:24
      u mnie pojawialy sie za kazym razem zólte badz tez zielonkawe uplawy
      ,do tego swedzialo mnie strasznie.czulam jak moja pochwa jest scisnieta
      • amwaw Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:28
        Aaaa, ale Ty miałaś/masz bakterie..Stąd nawracające infekcje...Zrób posiew.
        Grzyby nie dają żółtych, ani żółtozielonych upławów...
        Pozdrawiam
        • amwaw Btw-stąd natamycyna( przeciwgrzybiczna) nie działa 03.08.05, 17:28
          j/w
          • amwaw Re: Btw-stąd natamycyna( przeciwgrzybiczna) nie d 03.08.05, 17:30
            Ewentualnie masz infekcje mieszaną, ale na pewno -bakterie..
            smile
            Za szybko wciskam enter- zmiesciłabym się w jednym pościeconfused
            Pozdrawiam
    • dwa_kotki Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:34
      jestem wlasnie w trakcie posiewania sie smile zobaczymy . naszczescie to juz
      koncówka
      • nicol.lublin Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 22:43
        hej, a może zrób wymaz na TV? bo u nas nie robią rutynowo, trzeba mieć na
        skierowaniu
    • zumaminka Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 17:43
      Pimpusia jakbyś mi to z ust wyjęła.Sama jednak tak "pieknie" bym tego nie
      ujęłasmile)Najlepsza była ta wycieraczka przed pochwąsmilenieźle się usmiałam.
    • bonnie75 Re: Ach, czemu??????? 03.08.05, 18:41
      Uff,.... no to chwala Bogu. A juz myslalam, ze te moje mokrosci w tamtych
      okolicach to jakies grzybisko!
    • pimpusia77 koniec wakacji! Skończył się dzień dziecka! 04.08.05, 12:39
      Wywołuje wojnę paskudnym zarazkom! "Hotel" idzie do remontu smile Zakupiłam właśnie Lactovaginal i
      Lactacyd. Już ja przepedzę raz na zawsze te wstretne choróbska!
      Dzięki dziewczyny za pomoc smile
    • kathy.25 Re: Ach, czemu??????? 13.10.05, 15:50
      Witam. Ja wlasnie skonczylam kuracje i nic. Dzis musze dzwonic do lekarki z
      pytaniem co dalej? Ciekawa jestem co wymysli, bo nie moze mi przepisac extra
      silnego srodka - mozliwe, ze ktos sie mi zagniezdzil pod serduszkiem i trzeba
      bardzo uwazac. Pozdrawiam i zycze sukcesow w walce.
      P.S. Nie cierpie tych infekcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka