kasssiiia 08.08.05, 16:52 czy wasze dzidzie tez mają swój ulubiony boczek na którym mama powinna odpoczywać według nich? bo moja dzidzia zdecydowanie upodobała sobie ten lewy i tylko w takiej pozycji jestesmy w stanie razem zasnac. Nie jest lekko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiadove Re: na którym boku... 08.08.05, 16:56 U mnie też lewy. Jak się położę na prawym to go gniotę i zaraz mi o tym przypomina Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: na którym boku... 08.08.05, 16:58 ja mysle ze moj maluch lubi kazda pozycje, ale staram sie spac na lewym boku bo ta pozycja jest najlepsza dla matki i dziecka. GDy maluszek nie spi a leze na prawym boku kopie mnie pod zebrami, nie jest nic przyjemnego wiec zmianiam pozycje na lewy bok lub na plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
hebbe Re: na którym boku... 08.08.05, 17:00 może maluszek instynktowni daje znaki, na którym boku powinna leżeć jego mama? lekarze zalecają pozycję na lewym boku, bo gdy kobieta leży na prawym, dziecko swoim ciężarem naciska na główną żyłę, która doprowadza do łożyska krew, a więc i tlen, i pokarm gdy byłam w zaawansowanej ciąży, też leżałam na lewym boku i marzyłam o chwili, kiedy w końcu będę mogła spać na brzuchu) Odpowiedz Link Zgłoś