sdff1 30.08.05, 11:39 ponieważ wciąż jestem na etapie poszukiwania dobrego gabinetu USG, to mam małe pytanie : jeśli w ogłoszeniu jest napisane, że dany gabinet ma USG tzn., że ma i dopochwoe i brzuszne czy może mieć tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina78 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 11:44 Z tego, co wiem, to jest jedno urzadzenie USG i chyba ma tylko takie wymieniane koncowki (do dopochwowego i brzusznego). Nie spotkalam sie jeszcze, zeby jakis ginekolog mial np. dwa aparaty USG, a robia przeciez rozne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
sdff1 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 11:46 to by było superek. dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 11:46 dobry ginekolog powinien miec obie opcje. jak bedziesz dzwonic to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sdff1 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 11:50 oto właśnie Pimpku chodziło. Jak zadam pytanie: jakie ma Pani USG to może wyjdę na gupolka , który wogóle nie powinien poddawać sie temu badaniu... a pomyślec o USG głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 11:52 sdff1 napisała: > oto właśnie Pimpku chodziło. Jak zadam pytanie: jakie ma Pani USG to może wyjdę > > na gupolka , który wogóle nie powinien poddawać sie temu badaniu... a pomyślec > o USG głowy... to pytaj czy mozliwe jest u pana/pani usg transaginalne i przez powloki brzuszne? Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 13:39 Ja miałam robione takie i takie a ostatnio nawet dopochwowe i zaraz potem brzuszne - dopochwowe to USG ginekologiczne a brzuszne to USG położnicze tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 15:58 Zazwyczaj jest to jedno urządzenie z wieloma różnymi głowicami, do badania różnych części ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 16:08 dokładnie-zmienia się tylko końcówkeale-nie wszyscy lekarze je mają więc lepiej wcześniej zadzwonić i zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 16:43 budzik11 napisała: > Zazwyczaj jest to jedno urządzenie z wieloma różnymi głowicami, do badania > różnych części ciała. no, ale glowica dopochwowa kosztuje wiecej niz moje mieszkanie dlatego nie kazdy gin ja ma Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 16:52 Serio??? Ja myślałam, że to jest jak odkurzacz - kupujesz jeden z różnymi "przystawkami", że w każdym ultrasonografie będzie to samo... Nie sądziłam, że głowice dokupowane są osobno, ale człowiek uczy się całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: USG dopochwowe a USG brzuszne 30.08.05, 16:16 Twoje pytanie nie jest do konca bezpodstawene,mnie sie bowiem zdarzylo,ze lekarz mial USG ale tylko takie ktore wykrywa wczesna ciaze...bo to tak na prawde bylo USG do wykrywania bezplodnosci mozna na nim bylo zobaczyc tylko pecherzyk Oczywiscie badanie bylo dopochwowe. Mysle,ze wazne jest pytanie o jakosc sprzetu a najlepiej w tym wypadku pojsc do gabinetu z polecenia. Powodzenia. PS. Ja nie zaplacilam za to USG bo to dla mnie oszustwo... Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa do kokons 30.08.05, 16:29 jesteś pewna że o było usg TYLKO do wykrywania bezplodności???? może nie jestem specjalistą ale...z teog co wiem to są różne aparaty usg ale takiego jak ty piszesz...no cóż-raczej takiego nei ma... obojętnie czy aparat jest bardzo doby czy słabszej jakości to chodzi tu o wymianę koncówek... Odpowiedz Link Zgłoś