dominika161 07.09.05, 11:11 mam termin na 16 pazdziernika chcialam sie dowiedziec ile przytyłyscie i jak sie czujecie.pozdrawiam wszyskie przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniam241 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:14 Ja mam termin na 21 pazdziernika. przytylam niestety a moze stety 11 kg. Czuje sie tak sobie bo brzuch mi twardnieje i boli podbrzusze ze chodzic za duzo nie moge. A Ty czemu nic nie piszesz ile przytylas i jak sie czujesz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:20 przytyłam 12kg.czuje dosc dobrze choc ma coraz czesciej delikatne skurcze wógole od 20 tyg.ciazy mialam skurcze i musze zażywac fenoterol.cos czuje ze urodze wczesniej jutro ide do lekarza i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:23 Ja tez jutro ide do lekarza. Dzis tzn za pol godzinki wychodze z domku i ide na usg. jestem ciekawa jak bąbel jet ulozony ale sadze ze glowka jest juz w dole bo czule kopniaki w zebra po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:30 to daj znac jak wrocisz co tam u twojego malenstwa.ja mialam robiane usg 10 dni temu i głowke jeszcze nie mial na dole nie ukrywam ze troche sie denerwuje z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:26 Ja mam termin na 22 pażdziernika. przytyłam 11kg. Czuję się dobrze, ale już bym chciała, żeby był październik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:31 tez sie nie moge doczekac juz chciałabym zobaczym moja kruszynke[choc bardzo oje sie porodu] Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:35 Też się bardzo boję, więc staram sie o tym porodzie na razie nie myśleć, bo od razu robię się nerwowa. Im bliżej tego dnia to tym bardziej nie mogę słuchac opowieści porodowych. Kiedyś mnie to nie ruszało. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa78 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:32 Ja mam termin na 20-go.Byłam u lekarza w piątek, mały już się przekręcił główką w dół i jest duży, bardzo odczuwam wszystkie jego ruchy. Co do wagi to przytyłam 15 kg, a jeszcze przecież coś "wpadnie" ((((((((( Ale najbardziej się cieszę,że mój okulista stwierdził ,że mogę rodzić naturalnie (mimo mojej wady wzroku), bo siatkówka oka jest w bardzo dobrym stanie.Od jakiegoś czasu pomysł z cesarskim cięciem coraz mniej mi się podobał... Pozdrowy dla wszystkich mam Odpowiedz Link Zgłoś
kolia24 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:37 Ja mam termin na 17 października, czuje sie niezbyt dobrze. Mam bardzo niskie cisnienie, codziennie rano kreci mi sie w glowie i jestem bardzo słaba. Dzidzia w ulozeniu glowkowym. Przytylam 9 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:39 Ja juz bym chciala ze by bylo po porodzie. Dziewczyny gdzie mieszkacie? Sa mamy z warszawy? jesli tak jaka dzielnica Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:40 ja mieszkam w Krakowie i tez bardzo chciałabym już urodzic Odpowiedz Link Zgłoś
monistrauss Re: termin na pazdziernik 08.09.05, 14:10 Witam wszystkie pażdziernikowe mamusie! Ja mam termin na 20.10. Jestem z Katowic.Główka w dole już od 30 tyg.Muszę leżeć bo mam skróconą do 1,5 cm szyjke i częste stawianie macicy.Chyba urodzę wcześniej...A przytyłam 1o kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia2001 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:13 Jestem z Warszawy z dzielnicy Ursynów. A ty Aniam 241? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabambo Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:21 Witaj,ja tez mam termin na 16-tego pazdziernika i jestem z Krakowa)Czuje sie dobrze,jutro ide do swojej poloznej,wiec zapytam o polozenie dzidzi.Przytylam 9 kg-narazie.Brzuszek nie za duzy bo 91cm na wysokosci pepka.Czesto nie przesypiam nocek-bo wciaz chodze do toalety(czasem zgaga mnie meczy(ale naszczescie migdaly pomagaja)brzuszek tez twardnieje,a wieczorami czasem pobolewa lekko.Pozdrawiam,i pamietaj juz niedlugo!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabambo Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:27 Napiszcie dziewczyny jak tam wasze brzuszki?? Ja mam na wysokosci pepka 91cm.Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: do mysiunia2001 07.09.05, 20:59 mysiunia2001 napisała: > Jestem z Warszawy z dzielnicy Ursynów. A ty Aniam 241? Ja mieszkam na Woli Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia2001 Re:Sa mamy z Warszawy? 07.09.05, 12:14 Jestem z Warszawy z dzielnicy Ursynów. A ty Aniam 241? Odpowiedz Link Zgłoś
esse1 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:42 Termin na 19.10. Przytyłam 9kg. Jeszcze pracuje ale chyba w piątek wezmę zwolnienie - brzuch się coraz częściej napina, boli, zmeczenie solidnie daje o sobie znać. Powoli zaczyna mnie dopadać strach przed nową rolą A jeszcze łóżeczka nie nabyliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:51 A ja ma termin na 10.10 i przytyłam 11kg. mały jest juz główka do dołu i chyba jest wielki, bo jak sie przesuwa to mało mi brzuch nie peknie jak balonik :- ))). Nie moge sie juz doczekać. W piatek ma ostatnie usg - ciekawe ile orientacyjnie wazy - obawiam sie ,ze duzo, bo ciagle jest "ponad normę" )) Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:48 Czuje się w zasadzie doskonale. Problem polega na tym, że ciągle pracuje, a w ostatnim czasie zdecydowanie więcej i zarywam przy kompie nocki- efekt? Opuchnięcia+ zmiana położenia dziecka na wygodniesze( czyt bokiem) i wynikające z tego bóle bezucha. Poza tym- super.Na plusie mam już 13kg, część z tego to opuchnięcia( m.in. w ciągu ostatniego tygodnia wytężonej pracy,kiedy zapominałam zjeść obiadu 1,5 kg_). U mnie wszystko na Małą przygotowane, a niedługo mam zamiar uprać ubranka i przygotowac torbę do szpitala..Na nareszcie Końcówka. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:53 Ja już własnie poprałam ubranka i teraz mam prasowanko). Siedze juz w domciu i patrze na wózek - kupiliśmy go w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:55 my mamy juz wszystko jutro sie wubieramy jeszcze na koncowe zakupy pampersy,husteczkiitp.łóżeczko wczoraj złozylismy mielismy duzo radosci z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 14:31 Ja dziś odebrałam łóżeczko i sie z mężem zastanawiamy kiedy rozłożyć. Ciagle mi gdaja o jakis przesądach. Ale jak piszesz o tej radosci ze składania - to chyba tez sie dzis nakrecimy ))). Tylko kurczę dzisiaj jakis podobno wazny mecz w telewizji (hi,hi). W Jupiterze w świecie dzicka kupiłam takie dekoracje ścienne nad łózeczko - z kubusiem puchatkiem i takie tam (nawt tanie - polecam)) Odpowiedz Link Zgłoś
survvivve Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 11:58 ja mam na 23/24.10, mała sie juz ułożyła główka w dół...zakupów nie mam zrobionych rosne i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:03 ja mam termin na 18.10. przytyłam 6,5kg a i tak czuję się jak słoń. Generalnie jest wszystko ok. Mały jest główką w dół ale już wolałabym żeby się urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 17:54 Jak sie urodzi 24.10 to w moje urodziny!!!!slyszalam ze ludzi urodzonych tego dnia chronia wszystkie aniolki a nie jeden!!!ja to potwierdzam!jestem szczesciara! moja Zosia powinna sie urodzic kolo 30.10.chociaz kto wie moze mi zrobi prezent)) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:02 My też kupiliśmy wózek (w poniedziałek). też mnie czeka prasowanie ubranek. zasadniczo prawie wszystko już mamy. Oprócz kosmetykó, bo sama nie wiem jakie kupić Bambino, Nivea, Bubchen? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika161 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:10 ja kupuje kosmetyki z firmy babino Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia2001 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:10 Witam mam termin na 22.10 jak narazie czuje się dobrze.Na ostatnim usg wyszło,że maluch(prawdopodobnie chłopiec) waży już ok 1,900 kg czyli prawie 2 kg.Do tej pory przytyłam nie całe 13 kg.Pozdrawiam wszystkie pażdziernikowe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrrka Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:34 Witam U mnie termin na 5.10 i +11kg. Czuję się dobrze, choć dopadają mnie puchnięcia rąk i nóg, no i oczywiście "przyjaciółka" zgaga... Najbardziej sie martwie jak poradzę sobie z Młodym i uczelnią jednocześnie, ale cóż: dwie babcie niecierpliwie czekają, a ja albo wezmę dziekankę w trakcie roku albo przeniosę się na zaoczne(czego bardzo chciałabym uniknąć) Pozdrawiam! Wiktor lilypie.com/cache2/21/02821010.png Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:48 Ja mam termn 28 pazdziernika, mala sie jeszcze nie przekrecila, troche sie martwie, ale lekarz mowi, ze jeszcze ma czas. Przytylam juz 12 KG, ale czuje sie dobrze, mysle ze to zasluga tego, ze sporo plywam i spaceruje. Wiewioorka nie przenos sie ze studiow dziennych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 12:56 hejja mam termin na 02,10-przytylam okolo 15kgmalenstwo wazy 2950-i czekam na porod)))czop pomalu odchodzi,skurczyki tez saacha i wszystkie leki juz odstawilam-dzis mam wizyte wiec zobaczymy co tam slychac?-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrrka Re: termin na pazdziernik-majan2 07.09.05, 13:20 ja bardzo nie chcę się przenosić, ale jeżeli taka będzie potrzeba(bo np. 2 babcie nie dadzą sobie rady, albo nie dogadają się-każda chce być "tą ważniejszą";p, tudzież ja nie dam rady psychicznie Małego zostawiać tak wcześnie na parę godzin dziennie) to mam wieksze zapatrywania na dziekankę niż na zaoczne, zwłaszcza że na moim wydziale i kierunku różnica poziomów na dziennych i zaocznych jest kolosalna.Poza tym nawet jezeli się zmobilizuję i będę najlepsza na roku, dzieki czemu będę mogła wrócić na dzienne to nie wiem czy sobie na nich poradzę przy tak okrojonym materiale jaki moi wykładowcy "serwują" na zaocznych. także BOŻE BROŃ przed zaocznymi! I dzieki za wsparcie)) Wiktor lilypie.com/cache2/21/02821010.png Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: termin na pazdziernik-majan2 07.09.05, 13:29 Witam! termin mamy na 27'10, przytylam 13 kg, obwod w brzuszku 99 cm (po obiedzie moze bedzie setka?), jestem z K-owa rodze na Ujastku, porodu na razie sie nie boje w piatek mam wizyte. Mamuski gdzie robilyscie zakupy? ja w przyszlym tygodniu planuje wielkie zakupy! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaska77131 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 14:21 Witam wszystkie mamy a zwłaszcza Ciebie Nela12. Ja też mam termin na 02.10. Jestem z Warszawy. Przytyłam 14 kilo a obwod brzucha to 96cm.Czuję się różnie raz lepiej raz gorzej. Przede wszystkim jestem zmęczona (mam trzyletniego synka i kupe roboty przy nim)i problemy z oddychaniem (mam astme i sapie jak lokomotywa). W poniedziałek byłam na ostatnim usg. Będzie córcia, jest już od dawna ułożona główkowo i jest spora bo z usg termin mi wychodzi na 13-14 wrzesień ale pewnie nie będzie tak pięknie i będę chodziła do końca. Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 14:31 Hej ja też według usg mam termin na 2 października (według OM 9 pażdziernika) Przytyłam.... 16 kg, ale ma na to na pewno wpływ to, że rzuciłam palenie. Czuję się tak sobie, czasem ostro podkłuwa mnie w pochwie - Córeczka jest od jakiegoś czasu ułożona główką w dół i stąd to kłucie (według dr). W sobotę idę na usg pozdrawiam wszystkie Październikówki! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
anka_mala Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 17:25 Cześć termin na 10 pażdziernika,przytyłam 16 kg jestem ze Szczecina ciuszki poprane poprasowane.Łóżko już jest tylko trzeba złożyć,czekam z tym na męża.Kosmetyki z firmy Ziajka.Samopoczucie w porządku tylko spać normalnie nie mogę,wizyta w toalecie co godzinę i okropnie gorąco. Pozdrawiam wszystkie pażdziernikowe mamy.Anka Odpowiedz Link Zgłoś
godzilla5 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 19:07 Cześć!! Ja mam termin na 28 pażdziernika, ale mam nadzieję, że urodzę wcześniej ok. 20. Czy wy od 30 tc. też tak dużo tyjecie ja mam już 16 kg na plusie i ostatnio tempo jest zawrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 19:11 Ja też, ale ponieważ nie mam od czego tyć( apetyt z powodu przepracowania lichy), a robią mi się obrzęki sądze, że po prostu gromadzę wodę w organiźmie. Przeszkadzają mi tylko obrzęki, kg nie... Kosmetyki- bambino pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
szymma Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 19:17 Witam październikówki. Ja mam termin na 11.10. i już 13 kg na plusie. Samopoczucie extra! Nie puchnę, nie boli mnie kręgosłup. Jedeynie czasem twardnieje mi brzuch( ostatnio coraz częściej) i doszły bóle jakna okres. To już chyba blisko.... Chciałabym urodzić juz za 2 tygodnie, chociaż boję się porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia673 Re: termin na pazdziernik 07.09.05, 21:13 witajcie październikowe mamusie! ja mam termin na 15 października...dodam,że będę podwójną październikową mamą(mam już dwuletnią córeczkę-Juleczkę).u mnie z samopoczuciem nie za bardzo,źle przechodzę ciążę.w dodatku od niedzieli mam skurcze i to mnie niepokoi,co prawda jestem po wizycie u gina,który nakazał się oszczędzać(WIADOMO),ale sobie myślę,że urodzę trochę wcześniej!co do kilogramów to jestem 16 kg. na plusie...pozdrawiam! -małgorzatka- Odpowiedz Link Zgłoś
hkobus Re: termin na pazdziernik 08.09.05, 14:17 termin 23/10 om lub 28/10 usg, warszawa, nie wiem gdzie rodzic, ale widze ze bedzie tloczno przytlam 10-11 kg, dzidzia 2kg- w zeszla sobote...jestem okropnie marudna. pracuje, nie moge sie sama z soba dogadac od kiedy na zwolnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: termin na pazdziernik 08.09.05, 14:19 Witam. Jestem bardzo zadowolona. Wczoraj bylam na usg. Lekarz potwierdzil ze bede miala corcie. Wazy ok 2300 i ma bardzo dobre wymiary. Dzis zrobilam zakupki takie drobiazgi. zostalo jeszcze lozeczko i wozek. pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
asia710 Re: termin na pazdziernik 08.09.05, 15:15 Termin - 23/10 przytylam - 11 kg (pocieszam sie ze to takze zatrzymana woda, nie sam tluszcz samopoczucie - fizycznie - roznie a psychiczne gorzej - ta ciaza jest chyba wieczna Odpowiedz Link Zgłoś
27kate Re: termin na pazdziernik 08.09.05, 15:53 Witam! Mam termin na 28.10 i przytyłam 14!Jestem przerażona tym co będzie dalej. Czuje się coraz gorzej, ciężej i niestety też mam sporadyczne skurcze. Boję się przedwczesnego porodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: termin na pazdziernik 09.09.05, 22:46 termin 17 pazdziernika, przytylam ok 12 kg, obwod brzucha 96 cm; mam problemy z przedwczesnymi skurczami i napietym brzuchem, wiec czuje sie srednio, poza tym po raz pierwszy bardzo zle znosze te wrzesniowe upaly i ciagle meczy mnie zgaga. ogolnie jetsem juz troche ta ciaza zmeczona i z jednej strony chcialabym, zeby ten pazdziernik byl juz zaraz, z drugiej boje sie coraz bardziej porodu i po...no ale uszy do gory- jakos damy rade )) pozdrawiam wszystkie Mamy i Brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
jopi2 Re: termin na pazdziernik 10.09.05, 09:39 Wita Lodz! moja data to 20 pazdziernik, pare dni temu bylo ostatnie usg, Niunia wazy juz 2400 i jak w takim tempie bedzie rosla to da mamusi popalic! nie wiem dokladnie ile przytylam, bo mialam bardzo kiepskie poczatki, w ktorych schudlam 6 kg i nie wiem od kiedy mam zaczac liczyc...jesli od wagi po schudnieciu, to 10 kg brzuszysko coraz wieksze i troche juz trudno...jeszcze miesiac...w domku juz wszystko czeka gotowe, pozostaje tylko zlozenie lozeczka Pozdrawiam wszystkie prawie juz Mamusie i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
monika515 Re: termin na pazdziernik 10.09.05, 16:24 ja mam termin na 22 pażdziernika,moja malutka waży 1766,troszke mało,ale lekarz powiedział żebym sie nie niepokoiła,z meżem i przyszłymi dziadkami nie możemy się juz doczekac kiedy ujzymt ją w końcu...)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: do monika515 10.09.05, 16:38 A gdzie mieszkasz?? jezeli w warszawie to w ktorym szpitalu bedziesz rodzila? Odpowiedz Link Zgłoś