ameliam1 28.09.05, 15:57 Oglądałam wózki. Te głębsze są z tzw. gondolą, mniejsze z taką "torbą" do noszenia dziecka. Poradzcie, które lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 16:55 Osobiscie jestem przekonana do wozka wielofunkcyjnego z gondolka bo te tzw. torby niezbyt mi sie podobaja i sa dla mnie kompletem przejsciwym lepszym na lato a ja rodze pod koniec stycznia wiec potrzebuje solidnej cieplej gondolki. Zamierzam jak juz wspomnialam kupic wozek wielofunkcyjny i mam nadzieje, ze nie zlapia mnie plulapki bo przy wyborze konkretnego modelu kieruje sie ostrzezeniem kolezanki,ze przy zakupie takiego wozka bardziej skupiamy sie na gondolce niz spacerowce,no i potem ona okazuje sie niewygodna...co zreszta potwierdzaja ponizsze odpowiedzi z podobnego jak twoj watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=27819080&a=27819080 Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 17:47 ja kupiłam z nosidłem ale specjalnie z takim większym w niektórych wielofunkcyjnych są bardzo malutkie te nosidła-i zakup takiego wózka odradzał mi sprzedawca na zimę-jeśli wyboru nie ma to lepiej z gondolą-bo większa moje nosidło jest a tyle duże,że starczy do wiosny(długie i szerokie) a potem dziecko będę woziła w rozłożonej spacerówie Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 17:50 właśnie z powyższego powodu kupiłam wózek z nosidłem -wydatek raz na 3lata -nosidło potrzebne i tak tylko na chwilę a spacerówka na lata -głębokie wózki przerobione na spacerówki są... poprostu paskudne,małe i niefunkcjonalne -nosidło jest zdecydowanie łatwiejsze w "montażu" i lżejsze do przenoszenia jak gondola -wózki głębokie często są niemiłosiernie ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś
werrap Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 17:55 pewnie ile osób tyle opinii - ja np byłam zadowolona z wózka głębokiego i potem ze spacerówki z tegoż samego wózka Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn3 Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 18:10 Witajcie! Czy wózki bez gondoli, tzn. z tym nosidełkiem są bezpieczne? Ktoś mi kiedyś ze znajomych zwrócił uawgę, żeby zważać na bezpieczeństwo wózka, żeby dziecko z niego nie wypadło. Wytłumaczcie mi jeszcze proszę, czy wózki wielofunkcyjne i wózki głęboko-spacerowe to to samo? A jeśli nie to czym się różnią? Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wózek z gondolą czy bez? 28.09.05, 18:14 może podam ci linki dwa jako przykłądy: to jest wózek wielofunkcyjny(mój): allegro.pl/show_item.php?item=64475483 a to jest wielofunkycjny(z gondolą): allegro.pl/show_item.php?item=65259997 Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa psps 28.09.05, 18:16 czemu miałby wózek z nosidłem nie być bezpieczny? przecież są jeszcze dopinane częście któe te nosidlo utrzymuję w miejscu napewno dziecko ci nie wypadnie a łatwiej się wnosi nosidło bo jest lekkie niż gondolę(zazwyczaj ciężkawe) Odpowiedz Link Zgłoś
a_pynia Re: tylko wózek z nosidłem! 28.09.05, 20:15 Poprzednio miałam wózek z gondolą i spacerówką. Okropnie ciężki, sama gondola ważyła ze 4 kilo, dolicz jeszcze noworodka 3-4 kilo. Ledwo targałam po schodach, podczas gdy mąż znosił niewygody i też ciężki dół. Z zazdrością patrzyłam na mamy z dziećmi w nosidełkach. Spacerówka też beznadziejna i wyglądała karykaturalnie na wielkim stelażu. nie było możliwości zniesienie naraz dziecka półrocznego i wózka. Teraz kupię wózek wielofunkcyjny z wkładką dla noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
adanko77 Re: tylko wózek z nosidłem! 28.09.05, 20:20 a napisz na jakiej firmy dokladnie sie zdecydowalas bo ja tez planuje taki zakup tylko nie wiem ktory dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn3 Re: psps 28.09.05, 22:34 Dzięki bardzo Anulaaa! Teraz już jarzę w czym rzecz. Jeśli chodzi o ciężar wózka, to dla nas jak najlżejszy (IVp). A poza tym bardziej podoba mi się, ten który Ty wybrałaś! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa my też czwarte:D 28.09.05, 22:38 piętro ale nei będę go wnosiął codziennie(mam gdzie zostawiać) więc wagą się nie przejmuje poza tym chciałam taki ciężki,na wielkich kołach Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn3 Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 11:39 czemu na zimę tylko gondola? Czy ta gondola ma skuteczniej chronić przed zimnem, czy dlatego, że jest większa i można Małego wpakować opatulonego w kocyki itp? Ale znowu zimą istnieje ryzyko rzadszego wychodzenia z dzieckiem na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 15:04 Bursztyn3, pytasz dlaczego gondola na zimę? W gondoli jest więcej miejsca, jest cieplej i z reguły gondole są lżejsze. Zastanowiło mnie dlaczego niby zimą mam rzadziej wychodzić na dwór z dzieckiem. Ja wychodziłam całą zimę codziennie niezależnie od pogody i Julka miała tylko raz mały katarek. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa gondola lżejsza? 29.09.05, 16:10 przecież to plastik... sprawdzałam na allegro-najczesciej waga gondoli to ok.5kg nosidło jest z utwardzonego materiału i waży góra3kg... Odpowiedz Link Zgłoś
espressoo Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 09:17 ponieważ rodzę na wiosnę z gondoli rezygnuję. Jest to oszczędność kosztów (chociaż biorąc pod uwagę cenę wózka, w ogóle nie powinnam mówić o oszczędnościach bo drogi jak cholera), po drugie z 4 koleżanek które rodziły rok temu, tylko jedna uzywała gondoli (urodziła w październiku) reszta stwierdziła, że to zbędny zakup. Na krótko dziecko można trzymać w foteliku, gdzies od 4 m-ca jest już spacerówka (moja akurat się nadaje, rozkłada sie prawie na płasko), a w zamian gondoli kupimy wkład, dość duży żeby dziecko swobodnie sie w nim przekręcało, miało ciepło, bezpieczny dla kręgosłupa bo płaski (wsuwa się go do spacerówki) a poza tym kosztuje 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 11:55 Miałam oba wózki- wielofunkcyjny (firmy Jędroch) i gondolę ze spacerówką (Inglesiny). Zdecydowanie polecam gondolę. Bezpieczna, wygodna, z nosidła dziecko szybko wyrasta, ponadto wielofunkcyjny był dużo cięższy niż gondola. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 12:30 jeśli weżmiemy pod uwagę wózki tańśze-takie do ok.800zł to waga gondoli a trzyfunkcyjnego jest podobna... no chyba,że kogoś stać an wózek za 2tys.który rzeczywisćie jest leciutki... Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 14:55 Autorka wątku nie podawała limitów cenowych. Może jest w stanie kupić wózek droższy i lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 15:53 zalezy czy rodzisz na zime czy na lato. wiadomo ze zima dzidzia musi miec cieplutko a w gondoli zmiesci sie spokojnie i w pajacu i w kombinezonie i pod kocykiem. latem taka gondolka nie jest juz chyba az tak niezbedna. mam znajome, ktorym przez pierwszy okres czasu dzieci spaly w domu w wozku i gondoli wlasnie, wiec i tu sie moze przydac, wg niektorych opini lekarzy czuja sie bezpieczniej niz w przepastnych lozeczkach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wózek z gondolą czy bez? 29.09.05, 16:06 nie uważam,że wózki trzyfunkcyjne nawet te tańsze są gorsze od tych droższych jak szukałam wózka to kierowałam sie ceną ale sprawdzałąm wózki droższe i tlyko jeden spełniał tyle funkcji co tańszy(ten który wybrałam) poza tym jeśli nosidło jest duże(a w moim jest) to dziecko w kombinezonie,porzadnie ubrane wraz z kocykiem wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś