kasiabambo 30.09.05, 12:35 Witam,zastanawiam sie w czym kompac dzidzie-podobno na poczatku nie jest wskazane uzywac duzo kosmetykow bo to jednak chemia.Napiszcie jesli macie jakies pomysly-aha jeszcze pytanko czym myc glowke a potem czym smarowac dzidzie.Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus.z.willendorfu Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 12:39 Od urodzenia moja córka była kąpana w wodzie i myta mydłem (nawet włosy, bo za wiele ich początkowo nie miała- dopiero później przeszliśmy na szampon), po kąpieli smarowana oliwką. To w zupełności wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka181 Gwiazdeczka 30.09.05, 12:40 Ja będę używała serii specjalnych kosmetyków Mustelli dla dzieci.Teraz używam balsamu (do smarowania brzuszka) i jest super,jestem w 35tc a na brzuszku nie ma rozstępów żadnych.Więc dla maluszka zakupiłam z tej serii płyn do kąpieli,szamponik,oliwke i balsamik -wszystko kupuje się w aptece.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mania3 Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 12:41 Ja od urodzenia kąpię małego w Oilatum(genialne) i smaruję oliwką Nivea.Główkę myje się na początku też tylko tą wodą Oilatum Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 12:47 my z moim mężem "wlewamy" do wanienki: -oilatum płyn do kąpieli(pół nakrętki) -nivea oliwka dla dzieci -2 łyżki mąki kartoflanki Są to rady mojej połoznej. A najelepsze jest to że potem wodę przelewam do dużej wanny dolewan sobie cieplejszej i ja się w tym kąpię.Skóra jest miła w dotyku i gładziutka.Warto spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 20:58 ja wybiorę jakiś płyn kąpiółkowy (pewnie nivea, bo lubię te kosmetyki) i to wystarczy, potem oliwka. chyba, że dzidzia będzie miała problemy ze skórą, to wtedy oilatum, to potem już bez oliwki. mydło w moim przypadku odpada, sama też się nie myję mydłem Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 22:28 my używamy Oilatum, smarujemy płynną parafiną, bezzapachową, bo mała ma bardzo delikatną skórę. żadne zapachowe kosmetyki nie wchodzą w rachubę, żadne pudry, sudocremy, nic. jedziemy na Oilatum, parafinie, alantanie i czystej wodzie do mycia pupy przy zmianie pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 30.09.05, 23:34 Woda z mydłem. Jak się będzie przesuszała skóra( a zakładam, ze na początku prawdopodobnie tak)- oliwka bambino. Jeżeli nie będzie problemów ze skórą- to wystarczy. Może jeszcze się rzucę na Oilatum raz na tydzień- zobaczymy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
olinka.6 Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 01.10.05, 00:07 Ja zaczełam kąpać w oilatum, ale miałam wrażenie, że mam niedomyte dziecko i przeszłam na mydełko Nivea i teraz przynajmniej jestem spokojna, bo lepiej mi się tym myje. Na początku kąpieli póki czysta woda i bez mydlin myję buźkę, potem ciałko i główkę mydełkiem. Potem smaruję oliwką, całą łącznie z główką i twarzą. Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Czego bedziecie uzywac do kompieli dzidzi???? 01.10.05, 00:39 Na początku kąpałam w samej wodzie i co jakiś czas w Oilatum. Po kapieli nie smaruję niczym. Im mniej kosmetyków tym lepiej. Smaruję oliwką tylko wtedy, kiedy widzę, że skóra się wysusza. Odpowiedz Link Zgłoś