grazia.sw 17.10.05, 12:49 Czy ktoś może wie jak poradzić sobie z nudnościami w pierwszym trymestrze ciąży? Mdli mnie cały dzień. Brałam już wit. B6 ale przestałam. Lekarz zapisał mi też TORECAN ale po nim czułam się fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marybg Re: nudności 17.10.05, 12:58 Pierwszy trymestr przeleżałam w łóżku z miską lub na podłodze w kibelku! Wspominam to jako koszmar bo nudności miałam cały czas 24/dobę a wymiotowałam po kilka razy. Jak już "umierałam" to brałam Torecan ale u mnie też się nie sprawdził. W miarę było po Dipherganie-tez jest bezpieczny w ciąży!Ale po nim będzisz senna-ja jak juz nie mogłam wytrzymac to brałam i było ok. Nie radzę Ci takich rzeczy jak herbatka imbirowa,suchary z rana - bo u mnie sie nie sprawdziły! Odpowiedz Link Zgłoś
xxwieczna Re: nudności 17.10.05, 13:18 gazowana woda mineralna z cytryna małymi łykami. Odpowiedz Link Zgłoś
czokoholiczka Re: nudności 17.10.05, 14:10 jedyny sposob to przeczekac... oby trwalo to jak najkrocej... mi ulge przynosily prowokowane czasem wymioty. ja niestety wymiotuje w dalszym ciagu... co prawda nudnosci nie ma, ale zoladek nie zawsze chce przyjac to, co zjem ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: nudności 17.10.05, 14:21 Mi pomagało (na krótko) woda NIEGAZOWANA z cytryną. A rano przed zwleczeniem się z wyrka pochrupanie sucharka.W czasie dnia też jak mnie naszły zaraz chrupałam albo coś jadłam.Czasami pomagało Odpowiedz Link Zgłoś
mrowa251 Re: nudności 18.10.05, 14:24 Mi pomogł świeżo wyciśniety sok z cytrusów (pomarańcze, grejpfruty + cytryna). Może to przypadek ale od czasu codziennego picia ww. mikstury mdłości przeszły i wrócił apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś