Dodaj do ulubionych

ruchy dziecka

19.10.05, 14:06
pytania głupie, ale mnie ciekawią:
czy możliwe jest, żeby nie poznać, że to dziecko się rusza? a nie np. burczy w brzuchu..., tzn czy można pomylić ruchy dziecka z czymkolwiek innym?
od którego tyg. można to wyczuć?

Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • martyskaa Re: ruchy dziecka 19.10.05, 14:08
      wyczuwanie ruchów jest bardzo indywidualną sprawą, ja poczułam około 18-19tc i
      na początku były to jakby muśnięcia w środku. Teraz jak mnie walnie czasamiwink
    • zaba2000 Re: ruchy dziecka 19.10.05, 14:11
      a jak wygląda przybieranie na wadze?? kiedy zaczyna być widać??
    • majca1 Re: ruchy dziecka 19.10.05, 14:11
      Mniej więcej w połowie ciąży poczujesz że to dzieciatko się rusza. Istnieje
      nawet taki przesąd, że jak poczujesz ruchy to dokładnie połowa ciąży. głupie? U
      mnie się sprawdziło - co do dnia!
      • martyskaa Re: ruchy dziecka 19.10.05, 14:13
        ja tyłam od początku bardzo szybko i bardzo szybko było rzecz jasna widać to po
        mniewink już w 3 miesiącu spodnie stały sie przyciasnawe. Na szczęście trochę
        już zwolniłam
    • zaba2000 Re: ruchy dziecka // up // no text 21.10.05, 16:03
    • martina.15 Re: ruchy dziecka 21.10.05, 16:46
      mi w polowie 4 miesiaca zaczelu jelita wariowac i non stop sie zastanawialam czy
      to dzidzia, czy takie babelkowanie od jelita. ale przestalam sie nad tym mocno
      zastanawiac i burczenie w brzuchu przeszlo a pewnego dnia- pojedynczy babelek
      troche ponizej pepka- i wiedzialam ze to moja corcia smile

a tycie... pod koniec 3 miesiaca mialam problemy z dopieciem moich ukochanych
      jeansow, duza czesc spodni(zostaly chyba 3 pary) wywalilam do piwnicy w 4
      miesiacu a teraz, gdy ledwo co zaczal sie 6 miesiac chodze juz tylko w ciazowych
      i dresach z szeroka guma (ale nie moich tylko mojej tezszej siostry)
      tyje sie najpierw w piersiach smile ale zeby brzuszek jako taki ciazowy sie
      uwypukil to trzeba troche poczekac, gdzies do 5 miesiaca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka