kasiapilar 15.11.05, 10:53 ratujcie Kochane!Mam poważne obawy jak zareaguje moj szef na wiesc ze jestem w ciązy.Jak mu o tym powiedziec??... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siciliana78 Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 11:08 na spokojnie i szczerze... jesteś w ciązy, a nie masz jakiejś zakażnej choroby. powiedz ze zalezy Ci na pracy i ze bedziesz sie angazowac jak tylko mozesz i ze chcesz znac jego opinię i decyzje. Powodzenia, tez sie balam, ale teraz to mile wspominam, choc szefowa miała mine strapioną Odpowiedz Link Zgłoś
arubaa Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 11:15 Też mam ten problem. Jak na razie powiedziałam tylko koledze, z którym siedzę w pokoju, ale on jest Anglikiem i ma inne doświadczenia w tym względzie - na Zachodzie kobiety nie mają problemu z powrotem do pracy po macierzyńskim, ani nikt nie traktuje ciąży jak przestępstwa. Szef też jest obcokrajowcem, więc mam nadzieję, że spokojnie przyjmie tą wiadomość, choć szczęśliwy pewnie nie będzie. Póki co zbieram się na odwagę - kończę już 15 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
kahnaz Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 11:17 Ja pokazalam zdjecie z USG i powiedzialam, ze to moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 11:22 u mnie szef a takie wieści reaguje normalnie - sam zostanie dziadkiem nas urodzono i i my musimy urodzić . Może zrób tak - przyjdź do niego badzo szczęśliwa i radością w oczach powiedz mu że w końcu Ci się udało i będziesz mamą (jeśli to pierwsza ciąża) I że chciałaś mu powiedzieć wcześniej ale teraz tak trudno zajść i utrzymać ciąże że czekałaś aż sie wszystko ustabilizuje. Jak się nie będziesz obijać i kombinować ze zwolnieniami to powinno być dobrze- trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kass1 Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 11:39 Naturalnie, napewno nie ze wstydem i przepraszjącym tonem. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 12:00 Też mnie to czeka i to w ciągu najbliższej godziny.Czekam tylko kiedy wpadnie do biura. Zwlekałam do dziś, a to już 18 tydz. wiec muszę mu powiedzieć zanim sam sie zorientuje. Niemiło wspominam powiadamianie go o pierwszej ciąży trzy lata temu stąd ten stres. Pocieszam się tym, ze w tamtym roku został dziadkiem i jego spojrzenie na temat ciąż i dzieci znacząco się zmieniło. Trzymam kciuki za siebie i za Ciebie, pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 12:02 Ja nie musiałam iść i osobiście informować gdyż w 3 miesiącu leżałam w szpitalu i dowiedział się bo musiałam powiedzieć na co leżę w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapilar Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 12:05 dzieki za słowa pociechy....ale jakoś stres mnie nadal trzyma,a dotego w najblizszym, czasie bede musiała przejść na l4, gdyz mam daleko do pracy 42 km, dojeżdzam samochodem a zbliżająca się zima ..... niebezpiecznie....no coż musze zaryzykować..... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: jak powiedziec szefowi o moim stanie......... 15.11.05, 13:41 Ja swojej po prostu powiedziałam, że od jutra idę na zwolnienie, bo jestem w ciąży i mam "polegiwać". Nie była zachwycona, bo podobno jestem niezastąpiona, no, ale dzidzia ważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś