e.i1 27.11.05, 12:05 Czy ktos mial wady anatomiczne macicy? Chodzi mi dokladnie o dwurozność? czy ktos moglby wytlumaczyc co to jest i jakie sa tego nastepstwa dla ciązy? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunflower Re: wady anatomiczne macicy 27.11.05, 12:16 Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=29069725&a=29069725 Odpowiedz Link Zgłoś
1biga Re: wady anatomiczne macicy 27.11.05, 18:41 Po pierwsze nie denerwuj sie tak naprawde!! ja też mam macice dwurożną..a do tego nie dorozwuj macicy i jestem teraz w 28 tygodniu ciąży byłam raz w szpitalu,ale to było na samym początku,a teraz czuje sie dobrze. Musisz mieć poprostu dobrego lekarza prowadzącego!! I bedzie wszyszystko ok!! ps. przy takiej wadzie bardzo bolą plecy i nie można sie przemęczać ,najlep[iej poprostu odpoczywać , dużo leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
e.i1 Re: wady anatomiczne macicy 27.11.05, 23:46 Dziekuje za informacje. Dowiedzilam sie ze problemem jest donoszenie ciąży i właściwy rozwój płodu. Chodzi o to, że gdyby zarodek zagnieździł się w którymś z rogów tej dwurożnej macicy, to mógłby nie mieć miejsca na rozwój. Slyszlam ze sa odpowiednie leki, które powodują, że te rogi rozwijają się wraz z rozwojem i wzrostem. Czy ktos cos wie na ten temat. Czy mozecie polecic lekarza ktory prowadzi ciąże w macicach dwuroznych (najlepieej w Lodzi). Odpowiedz Link Zgłoś