teraga 31.12.05, 12:25 ...jasnobrązowego śluzu... Co to jest?! Jestem w 5tc! Cholernie sie przestraszyłam... Dodam, że w nocy było przytulanko, bez zabezpieczeń... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka255 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 12:30 Wiesz co, wg mnie to musisz iś szybko do lekarza swojego albo do szpitala, muszą Cię zbada, zrobic usg. Śluz jest dopuszczalny ale mlecznobiały albo lekkawożółty, a brązowy i w duzych ilościach-nie. Powodzenia. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
teraga Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 12:34 Ale co to może oznaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_82 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 12:34 ...lwc biegiem do lewkarza, jesli nie panstwowo, to moze prywatnie uda Ci sie jeszcze kogos zlapac. ja mialam to samo tez w 5 tc i do dzisiaj jestem na `Luteinie (13 tc). To naperawde nie sa zarty. prawdopodobnie bedzie zakaz przytulanka na co najmniej 3 tyg., ale idzie jakos to zniesc Bedzie dobrze, tylko nie zbagatelizuj sprawy!!! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
teraga Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 12:35 A czy nie można uprawiać seksu podczas ciąży? Czy to przez to? Nie wiedziałam zupełnie o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_82 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 12:39 ...oczywiscie, ze mozna ale w pierwszych tygodniach moze dojsc do poronienia. ryzyko istnieje gdzies tak do 10 tg. jasnobrazowawy sluz moze oznaczac, ze dzieje sie cos niedobrego, ale nie musi. ja mialam USG i wszystko wygladalo w porzadku, ale mimo to dostalam luteine na podtrzymanie ciazy i zakaz przytulanka. teraz przytualmy sie normalnie i wszystko jest ok kazdy inny niz bialy lub lekko zoltawy sluz trzeba skonsultowac z ginekologiem. nie chce Cie straszyc, bo niektore dziewczyny mowia, ze moze to byc tzw. plamienie implantacyjne (przy zagniezdzaniu sie zarodka), ale rownie dobrze moze zwiastowac poronienie (i zeby nie!) takze szukaj gina! Odpowiedz Link Zgłoś
ania3111 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 13:08 Dziewczyny mają rację. Nie ma co zwlekać. Najlepiej pojedź na izbę przyjęć najbliższego szpitala ginekologiczno- położniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 13:20 Brązowe upławy na początku ciąży oznaczają niski poziom progesteronu i często są objawem zagrażającego poronienia - jak najszybciej musisz isc do lekarza (albo do szpitala). Pewnie Ci podadzą progesteron podtrzymujący ciąże. Nie martw się, ale nie czekaj z tym. Trzymaj się, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia03 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 18:46 Hej! A ja miałam ciemnobrązowy śluz i nie była to krew, tylko zakażenie (grzybica) pochwy. Z tym że oprócz takiego śluzu miałam jeszcze swędzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 19:28 teraga napisała: > ...jasnobrązowego śluzu... Co to jest?! > Jestem w 5tc! > Cholernie sie przestraszyłam... > > Dodam, że w nocy było przytulanko, bez zabezpieczeń... Nie no 5 tydzien ciazy i przytulanko bez zabezpieczen,,niechybie zaszłaś w drugą ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
agnies_87 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 19:33 W drugą ciążę? A niby jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
agnies_87 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 19:36 PS. Też jestem w 5 tc, wierzę, że to nic poważnego, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 31.12.05, 21:40 no proste. blizniaki tak powstaja przeciez. jak jeszcze raz dojdzie do przytulanka to beda trojaczki ;p Odpowiedz Link Zgłoś
atrawi Re: itd itd itd :-)))))) 01.01.06, 14:24 Dajcie spokój dziewczyny! To nie jest dobry temat żartów!. Wszystko rozumiem, wiem że lipcowa lubi takie prowokacje, ale w tym przypadku to naprawdę może być poważna sprawa. Podbarwiony śluz może oznaczać, że dzieje się coś złego. Jeśli dziewczyna jest w ciąży zagrożonej, to skurcz macicy spowodowany orgazmem może również być niebezpieczny dla dziecka. Autorce wątku radzę jednak pojechać na izbę przyjęć najbliższego szpitala. Powodzenia. Może to tak napradę nic groźnego, ale lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
femian a propo argazmu i skurczu macicy 01.01.06, 18:23 Co prawda moja ciąża nie jest zagrożona, ale zdarzało mi się, że przy orgaźmie (niekoniecznie wynikającym ze współzycia) zdarzały mi się bardzo bolesne skurcze. Ostatni taki skurcz złapał mnie na początku ciąży, przestraszyłam się wtedy nieźle i od tego czasu unikam współżycia czy innych metod zaspokajania potrzzeb seksualnych. Po prostu orgazmy są dla mnie zbyt bolesne. Zastanawiam się czy to jest normalne, aby orgazm wywołał tak bolesny skurcz macicy? Jak byłam młodą dziewczyną to zdarzały mi się takie skurcze macicy, że mdlałam z bólu i musiałam brać silne środki przeciwbólowe. te bóle były porównywalne do mocnych bóli miesiączkowych a nawet silniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Rano wypłynęło ze mnie mnóstwo... 01.01.06, 19:41 mi lekarz powiedzialżeby w pierwszych tyg nie współżyć bo może dojść do poronienia dodam że nie miałam ciązy zagrożonej itp Odpowiedz Link Zgłoś