Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy firmy roan

17.01.06, 15:56
czy któraś z was korzystała z fotelika samochodowego firmy ROAN
www.2o2.pl/index.php?d=produkt&id=352 i czy może coś powiedzieć doradzić
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: fotelik samochodowy firmy roan 17.01.06, 16:10
      ja nie, ale ja mialam fotelik kołyskę brevi za ciężkie pieniądze, jak dziecko
      miało 10 miesięcy, to mieliśmy wypadek, samochód uderzył w nasz samochód
      dokładnie tam, gdzie był fotelik dziecka. Fotelik wbił sie w podsufitkę między
      przednimi siedzeniami, a dziecko wypadło przez boczną szybę z samochodu, bo siła
      uderzenia była tak wielka. Mała miała też od pasów złamaną nogę w udzie. Ale
      zdaje mi się, że gdybym kupiła byle jaki fotelik w supermarkecie, to moje
      dziecko by wypadku nie przeżyło, bo fotelik nie wyślizgnąłby się z tylnej
      kanapy, tylko by został zmiażdżony. A tak, to wpardzie tylnej ścianki fotelik
      nie miał, ale dziecko "wyniósł" w miarę bezpiecznie do góry.
      Potem kupiliśmy dziecku zwykły fotelik-kołyskę w realu. Jakość bez porównania.
      Brevi miało w środku wyściółkę styropianową, która IMHO złagodziła nieco siłę
      uderzenia, bo dziecko nie miało stłuczonych żadnych narządów wewnętrznych.
      Fotelik noname z reala miał gołą skorupę z tkaniną...
      • kafkaik Re: fotelik samochodowy firmy roan 17.01.06, 18:55
        Roan to polska firma, rozmawialam ze znajoma ktora ma sklep z art dzieciecymi i
        sprzedaje rowniez foteliki maxi cosi, twierdzi ze ten od 0-13 kg warto kupic
        roana ze wzgledu na to ze siedzisko i konstrukcja jest ta sama pozostaje
        napewno kwestia materialow uzytych do produkcji.
    • lenag Re: fotelik samochodowy firmy roan 17.01.06, 19:11
      Ja, co prawda, nie korzystam z tego fotelika, ale swego czasu bardzo mocno się
      zastanawiałam nad jego kupnem, gdyż mamy wózek firmy roan, a fotelik jest
      przystosowany do wpięcia na stelarz wózka. Jednak fotelik ten nie ma żadnych
      crash testów, czyli nie wiadomo jak zachowa się w czasie wypadku. Uznałam, że
      bezpieczeństwo mojego dziecka jest najważniejsze i kupiłam sprawdzony fotelik.
      Podaję link do crash testów
      fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=producentPozdrawiam.
      • lenag link 17.01.06, 19:13
        • lenag Re: link 17.01.06, 19:14
          fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
          • kafkaik Re: link 17.01.06, 21:21
            dziękuje, sprawdze napewno pozwoli mi to w końcu na podjęcie decyzji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka