joann14 05.02.06, 16:59 Prosze o pomoc lekarz dopiero wyznaczyl mi termin na pierwsze badania na 15 marca. Jestem w 7tc chcialabym wiedziec jakie witaminy moge brac bez wiedzy i konsultacji z lekarzem? Dodam ze biore tylko folik. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: Jakie witaminy? 05.02.06, 17:03 Nie musisz brac witamin, jesli sie dobrze odzywiasz, folik wystarczy.Mnie nawet folika nie zapisala ginka, bo wie ze jem duzo zielonych warzyw.Teraz (8 miesiac) biore prenatal, ale tez mowila mi ze nie jest to konieczne.Wstrzymaj sie do wizyty u lekarza, obejrzy twoje wyniki, to ci powie czy musisz czy nie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniaj77 Re: Jakie witaminy? 05.02.06, 17:36 ja na początku brałam tylko folik, wymiotowałam w pierwszym trzymestrze i mój gin powiedział że witaminy wzmagają tą dolegliwośc zresztą na początku ciąży nie ma konieczności brania witamin, witaminy zaczęłam brac od około 18 tc i biorę teraz feminatal - (witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących piersią) kosztuje około 30 zł ale opakowanie starcza na 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
joann14 Re: Jakie witaminy? 05.02.06, 18:23 Dzieki dziewczyny za rade. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś