Dodaj do ulubionych

Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu?

08.03.06, 10:37
Hej dziewczyny! Wiele z nas juz urodzilo, a wiele z nas ma moze jakies
oryginalne pomysly na podziekowanie ginekologowi prowadzacemu, ktory byl przy
porodzie? Moj gin kasy nie bierze ( O DZIWO SIE UCHOWALsmile!!!)i naprawde bylam
bardzo zadowolona z jego obslugi od poczatku ciazy az do ostatniego dnia.
Moze macie jakies pomysly co mozna kupic oprocz oklepanego koniaku??? w
ramach rekompensaty? Mi zupelnie nic nie przychodzi do glowysad?
Pozdrawiam wszystkie rozdwojone i nierozdwojonesmile)
Obserwuj wątek
    • jasminar Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 10:59
      Tak sobie mysl zeby prezenty nie były korupcjogennewink to chyba najlepiej
      kwiaty smile
      • llilly Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 11:06
        Korupcjogenne mogą być w trakcie leczenia, po jego zakonczeniu jest juz raczej
        wszystko dozwolone bo to czysty dowód wdzięczności smile))pozdrawiam.
        • demarta niech zostanie ojcem chrzestnym 08.03.06, 11:13
          a położna matką chrzestną wink))
        • kingakw Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 11:13
          Może butelke czerwonego wytrawnego wina, jak on nie lubi, to żona skorzysta smile
          Własnie zamierzam tak podziękowac mojej pani dr, dołącze jej także bombonierke
          lub kwiaty.
        • jasminar Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 12:32
          dowod wdziecznosci??? Przeciez lekarz dostaje za to pieniadze podejrzewam ze
          nie robi tego harytatywnie?? A własnie tego typ głupie myslenie sprawia ze
          potem bez łapowki nic nigdzie nie załatwimy no coz na to wyglada ze sami
          jestesmy sobie winni!!!!
          • kingakw Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:32
            Za prowadzenie dostaje kasę, ale jeżeli dzięki niemu masz na tym świecie zdrowe
            dziecko, to nie widzę nic złego w okazaniu swojej wdzięczności, zwłaszcza, że
            robisz to po fakcie. Ja odwdzięczam się lekarce, która prowadziła mnie
            prywatnie, więc płaciłam za każda wizytę, ale i tak do końca zycia będę jej
            wdzięczna za to, że Dawid jest ze mną, bo miałam ciążę zagrozoną i naprawdę
            wiele jej rad, wskazówek czy nakazów spowodowało, że się udało dotrwać do
            końca...szczęśliwego końca. Myślę, że to sprawa indywidualna czy ktoś ma ochotę
            sie odwdzięczyć czy nie.
    • dawida25 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 11:12
      no, ja też mam ten problem, trafiłam w końcu na ginkę przy której zaszłam po
      trzech latach i nie wzięła ode mnie ani grosza. I nie wiem co jej kupićuncertain
    • bastet7 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 11:22
      A nie wystarczy powiedzieć "dziękuje"? To chyba leży w ramach ich obowiązku
      służbowego, żeby prowadzić ciążę, prawda?
      • jeasie Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:03
        Widze ze niektorzy nie odrozniaja podziekowan od lapowki. Widocznie nie byli
        dosc milo obsluzeni smile Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycjewink
        • dorianne.gray Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 18:16
          Podziękowania: słowo "dziękuję", uśmiech, zdjęcie dziecka w ramce smile
          Łapówka: prezent ("co mam mu kupić?"...)
          Ja odróżniam.
    • cramm Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:25
      mój gin bez skrępowania zażyczył sobie....zdjęcia synka smile)na pierwszej wizycie
      (tej po 6 tyg) byliśmy we trójkę i wtedy pokazał nam mnóstwo zdjęc dzieci
      swoich pacjentek ...i powiedział ze nastepnym razem mam tez takie przynieść.
    • neonatus51 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:29
      Przede wszystkim to podziękuj położnej-to ona opiekuje się Tobą podczas porodu
      i to ona go odbiera...
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
    • nikasob Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:35
      Ja mam taki sam problem, tylko że ja chodzę prywatnie - i za darmo. Wiem, ze
      pięniedzy nie przyjmie, a znowu wino to trochę mało, jak policzę ile normalnie
      zapłaciłabym za całą ciążę z wizytami co 3 tygodnie...
      • nukolada Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 13:48
        mni tez do glowy przychodzily rozne formy podziekowan, ale na pierwszej wizycie
        tak jak u kolezanki wyzej lekarz zazyczyl sobie zdjecia mojaj Kruszynki. az mi
        glupio bylo ze wczesniej o tym nie pomyslalam i nastepnym razem dostal duza
        ramke z kilkoma zdjeciami. jak milo teraz pojsc do niego i zobaczyc ze malenka
        sobie tak u niego na scianie wisi. to mile i uwazam ze lekarza mialam
        najleprzego na swiecie. dal mi moja Niunie a fakt ze bral za kazda wizyte to
        jego praca i inne formy wdziecznosci (oczywiscie oprocz dziekuje i patrz wyzej
        zdjecia) to chyba troche jakbys mechanikowi za naprawe samochodu jeszcze
        koniaki kupowala. ja wcale nie zlosliwie ale niedlugo trzeba bedzie nie tylko
        do lekarza czy urzednika z "wyrazami wdziecznosci" pojsc. moze do sklepu
        spozywczego tez z kwiatkami chodzicie za mila obsluge podziekowac.
    • llilly Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 08.03.06, 18:39
      Dziewczyny opanujcie sie, te komentarze są zbędne, pytanie nie brzmi "czy"
      tylko "jak".A co do "czy" to niech każdy robi jak uważa co?Pozdrawiam.
      • jeasie Dzieki llilly :)) bo widze ze maja problemy.... 09.03.06, 11:14
    • lolinka2 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 09.03.06, 11:26
      Nasz dr za prowadzenie ciąży (bezpłatne w ramach kombinacji różnych), poród itp
      tez kasy by nie wziął, natomiast dostał od nas książkę Normana Daviesa Boze
      Igrzysko w ozdobnej oprawie, wiedziałam ze ma w domu kolekcję róznych tego typu
      dzieł więc stwierdziliśmy ze dorzucimy mu jeszcze jedno. Ucieszył się mocno i
      szczerze smile)
      • jakubisia Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 09.03.06, 14:02
        mój lekarz też nie należy do "łapówkarzy " ale w ramach wdzięczności po
        porodzie wspólnie z mężem daliśmy Mu dosyć orginalny bukiet kwiatów i ogromny
        kosz ze słodyczami dla ego dzieci.Był bardzo zadowolony , a przede wszystkim
        zdziwiony w dobrym tego słowa znaczeniu poniważ sam powiedział,że nie lubi jak
        ktoś dziękuje Mu pieniędzmi ,które i tak bierze w czasie wizyt .Nie zawsze
        pieniądze muszą być za coś zapłatą....
        • grubaska20 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 09.03.06, 14:12
          nie wiem.. ale wydaj mi się, że 150zł co cztery tygodnie przez całą ciążę, to
          chyba wystarczająca zapłąta, co? hehesmile
    • babaribka Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 09.03.06, 14:19
      "kup mu futro"
      • grubaska20 Re: Jak sie odwdzieczyc ginowi prowadzacemu? 09.03.06, 14:20
        hehehhehhehhehsmile
    • monia853 Re: dzięki za taki temat jeasie;-) 09.03.06, 14:58
      Również się zastanawiam co kupic mojemu ginekologowi na zakonczenie ciąży
      chociaz płacę co miesiąc u niego 70zł i jestem bardzo zadowolona z tego jak
      prowadzi ciążę.Chyba niektórzy nie odróżniają prezentu od łapówki.Przecież ja
      mu nie daję prezentu za coś co ma zrobic tylko jest to moja własna wola za to
      jak sie mną i dzieckiem opiekował.Dlatego nie widze nic złego w tym zeby mu się
      w jakis sposób odwdzięczyć(w końcu chodzi tutaj o mnie i o moje dziecko prawda?)
      Pozdrawiamwink
      • jeasie No właśnie monia 09.03.06, 17:16
        ...ale nie kazdy rozumie roznice. Widocznie nie trafili na TAKIEGO ginawink
        Pozdrawiam. Napisz do mnia na priva jak mozesz. Pozdrawiam.
        • naturella Re: No właśnie monia 09.03.06, 18:14
          Ja troszkę OT - moja mama jest lekarzem i b. często dostaje kwiaty. I zostawia
          je potem w gabinecie, daje pielęgniarkom, bo najczęściej po pracy jeszcze
          gdzieś jedzie i nie ma jak zabrać. Ostatnio mówiła, że wolałaby dostawać dobre
          winko, bo nieco dłuższa przyjemność niż kwiatybig_grin

Nietuzinkowym prezentem jest zawsze dobra książka, butelka szampana, jakiś
          dobry tort z renomowanej cukierni.
    • born82 Torta ;) 09.03.06, 20:08
      Ja bylam bardzo zadowolona ze swojego lekarza. Na wizycie kontronej - 6 tyg. po
      porodzie - poszlismy z mezem i dalismy mu torta calego z masy marcepanowej w
      kolorze niebieskim z napisanym imieniem naszego synka. Zamowilismy w
      sprawdzonej cukirni oczywisciesmile
      Prezent sie sadze podobal po minie usmiechnietej od ucha do ucha smile
      Nie chcialam dawac kwiatkow ( niedlugo wyrzuci) czy jakiegos alkoholu ( nie
      umiem takich rzeczy dawac, tzn. czuje dyskomfort smile ) .
      Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka