aska_ou 11.04.06, 09:14 W aptece, sklepie zielarskim ? A moze pod jakas konkretna nazwa ??? Gdzie o to pytac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_ou Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 09:34 Mamusie z watku " kobiety bez naciec" prosze wypowiedzcie sie bo tam mowa o tym olejku ) Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 09:39 W sklepach z naturalną żywnością, zielarskich, w internetowym sklepie Polleny Aromy - szukaj olejku z awokado, kiełków pszenicy, słodkich migdałów, może być dobra oliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 09:41 Dzieki wielkie ) Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly211 Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 09:42 Zadam może głupie pytanie, ale w jakim celu stosuje się taki olejek? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 09:55 butterfly211 napisała: > Zadam może głupie pytanie, ale w jakim celu stosuje się taki olejek? pytanie nie jest glupie, ale odpowiedz moze byc glupia hihihihihi, sa ludzie, ktorzy twierdza, ze masowanie krocza sprawi cuda i krocze nie ebdzie wymagalo naciecia Odpowiedz Link Zgłoś
niutka_78 Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 10:39 Lepiej chyba próbować zrobić coś w tym kierunku: ćwiczenia, masaże, niż ulec głupim sugestiom położnych, że lepiej być naciętą niż pęknąć. To jest dopiero szczyt głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 10:57 niutka_78 napisała: > Lepiej chyba próbować zrobić coś w tym kierunku: ćwiczenia, masaże, niż ulec > głupim sugestiom położnych, że lepiej być naciętą niż pęknąć. > To jest dopiero szczyt głupoty... lezenie z wielkim brzucholem i masowanie sobie krocza...zeby dobitniej tego nie powiedziec jest bardzo madre. oczywiscie! pomysl, ze mozesz sobie infekcje zaplatac. zapytaj ginekologa co o tym sadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 17:10 Stąd: www.rodzicpoludzku.pl/wiesz/naciecie.html "Uelastycznij krocze poprzez specjalny masaż - w ostatnich tygodniach ciąży przez 5 minut dziennie masuj tkanki pomiędzy dolną częścią wejścia do pochwy a odbytem. Chwyć je palcem wskazującym i kciukiem, następnie delikatnie naciągaj aż poczujesz lekkie pieczenie. W czasie masażu używaj naturalnego olejku (np. migdałowego lub z kiełków pszenicy). " A gdzieś na jakiejś stronie widziałam bardzo rzetelnie przygotowane dane statystyczne porodów. Wynikało z nich, że owszem, dziewczyny regularnie masujące krocze tez bywają nacinane i też czasami pękają, ale statystycznie zdarza się to rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 10:54 Polecam wątek na sierpniówkach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38267&w=39884233&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 11:17 dziewczyny, nie ma sie co klocic. Jedna ma taka opinie a inna uwaza ja za glupia i tyle ) Polacy maja taka ( jedna z wielu )wade narodowa ze jesli ktos wyskakuje z jakims pomyslem to znajdzie sie przynajmniem kilka osob zeby osmieszyc, skrytykowac z takim zjadliwym cynizmem. Nie spotkalam sie z tym za granica ) Jesli ktos ma inna opinie od Twojej MARETINA to uszanuj a nie osmieszaj Pozdrawiam, wielu osobom ten masaz pomogl , proponuje poczytac watek : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=10810025 Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 12:47 O ile dobrze wiem kosmetyki tej firmy sa juz dostepne w Polsce:mianowicie Weleda produkuje specjalny olejek do smarowania krocza.Zajrzyj do Sephory.Jezeli tam nie znajdziesz popros kogos kto jedzie do Niemiec lub Austrii cz Szwajcarii.W Austrii i Niemczech do kupienia w drogeriach DM. Mozesz ewentualnie sprobowac zamowic przez Internet. www.weleda.at Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Podaję adres... 11.04.06, 14:19 Witam! Ja zamówiłam sobie olej z kiełków pszenicy(ogólnie trudno dostępny) i olej ze sLodkich migdałów przez internet:www.etja.pl. Trzeba jednak ostrożnie stosować jeśli jesteśmy uczuleni a w szczególności na olej z kiełków- wtedy zastępujemy olejem z avokado.Stosuje się tak:te oleje to baza, dodajemy do nich (oczywiście można wybrać tylko jeden lub dobrą oliwę) kilka kropel olejku np.geraniowego lub pomarańczowego, albo wiesiołek i tą miksturą masujemy okolice krocza. Odnośnie olejków aromaterap. to w ciąży można stosować jedynie kilka m.in. te które podałam. Najlepiej przed kupnem jeszcze się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: Podaję adres... 11.04.06, 15:26 Dziekuje dziewczyny za pomocne linki i adresy Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Podaję adres... 11.04.06, 16:56 a ile czasu czekałaś na te olejki od momentu zamówienia? Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Re: Podaję adres...edyta.23 11.04.06, 20:55 Czekałam 3 dni, a kiedyś zamawiałam też przez www.wszczecinie.pl i tam czekałam tylko 1 dzień na olejek z kiełków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Podaję adres...edyta.23 11.04.06, 21:37 dzieki za informację, to ja też zamawiamnie będę już szukać po aptekach, bo i tak nie ma Obawiałam się, że realizacja zamównienia może trwać 2-3 tygodnie, to dla mnie by było trochę późno Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Podaję adres... 11.04.06, 17:16 Olejek z kiełków pszenicy BARDZO POLECAM i nie tylko do masażu krocza. Mieliśmy go kiedyś w domu i był po prostu rewelacyjny! Nawet mój tata go czasami używał i rozpływał się w zachwytach. Świetnie zmiękcza skórę, szybciej goją się po nim ranki itd. To coś, co naprawde dobrze mieć pod ręką - na bardzo różne okazje (skórki od paznokci, suche pięty, dłonie). To nie tylko baza, bo sam w sobie posiada mnóstwo witaminy E. Cieszę się na ten link, bo na 100% go kupię! Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Re: Podaję adres...margonik 11.04.06, 21:00 Też jest jeszcze inny adres www.wszczecinie.pl tam na pewno jest olej z kiełków i zamówienie zrealizowano mi b. szybko. Oczywiście, że te oleje zawierają już witaminy ale są też traktowane jako baza do wkraplania olejków wonnych, bo same w sobie są bezwonne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Podaję adres...margonik 11.04.06, 22:15 Wiem Ale tak jakoś śmiesznie to zabrzmiało... te wonności do pupy ... jakby nie patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 17:02 Weleda jest w Organicu w Galerii Mokotów w Warszawie. Ale nie znalazłam tam żadnej do masażu krocza - przeglądałam katalog i czytałam opisy i zupełnie nic o produkcie do masażu krocza nie znalazłam. Który olejek Weledy kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 12.04.06, 12:57 Witam!Mieszkam w Austrii, widzialam ten olejek w drogerii DM firma Weleda(w piatek).Obiecuje sprawdze dokladna nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza112 Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 18:21 A ja słyszałam, że w aptece jest coś takiego jak "czerwona maść miedziana", która świetnie się nadaje do masowania krocza. Taką maść polecała nam połozna na szkole rodzenia, ale ja jeszcze nie miałam okazji spróbować, bo podobno takie masaże robi się od 32 tyg. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 11.04.06, 19:43 kupiłam dziś olejek ze słodkich migdałów w aptece w Wola Parku, ostatnia sztuka i wiesiołka. Niestety ten z kiełków pszenicy to praktycznie nie do dostania Odpowiedz Link Zgłoś
barbarita5 Anegdotka... 11.04.06, 21:06 Jak poszukiwałam kiedyś oleju migdałowego w aptece(choć tam się nie dostanie) to farmaceutka spojrzała na mnie zdziwiona i mówi: to proszę do spożywczego iść, tam na pewno pani znajdzie olejek migdałowy... Ja jej odpowiedziałam, że to nie o taki syntetyczny chodzi tylko o naturalny. Widać, że jest to jednak nowość w Polsce- masowanie krocza. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Anegdotka... 11.04.06, 22:18 > (...) nowość w Polsce- masowanie krocza. Tak, coś w tym jest. Ja tez sie czułam jak idiotka, wypytując w sklepach i aptekach o olejek do masowania krocza Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Anegdotka... 11.04.06, 22:36 W Polsce rodzenie w pozycji wertykalnej w wielu szpitalach jest "nowością", to co mówić o masażu krocza i jego ochronie przy porodzie.... Olejek z migdałów widziałam w przynajmniej dwóch aptekach. Ale dzięki jednej z poprzedniczek za link do sklepu z olejkiem z kielków - właśnie go zamówiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 12.04.06, 13:08 Poszukaj tekich olejkow u Polleny Aromy , mozna zamowic przez Internet lub zarzyj do Tesco.VDziel Kosmetyli,witaminy, olejki eteryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 12.04.06, 13:03 Oto konkretna nazwa:Weleda Damm-Massageoel. :czyli olejek do masazu krocza.Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 12.04.06, 13:06 Oto nazwa:Weleda Damm-Massageoel.Czyli olejek do masazu krocza.Do kupienia W Niemczech, Austrii , Wielkiej Brytanii W polsce napewno tez.Jezeli nie ma go w sklepie a sa inne kosmetyki Weledy to warto to zasygnalizowac sprzedawcy, napewno sciagnie z hurtowni to co wam potrzebne.Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
helpik13 Re: Olejek do masazu krocza- gdzie dostać ?? 12.04.06, 18:11 można tez wykonywać masaż krocza na zwykłą maść nagietkową. Odpowiedz Link Zgłoś