12.04.06, 22:21
ile kosztują pieluchy dada z biedronki?
a ile pampers?
i po ile sztuk
tak chciałam wiedziec dla porównania
bo w panoramie mówili że średnio paczka pieluch kosztuje 45 zł
Obserwuj wątek
    • kasia285 Re: pieluchy 12.04.06, 22:27
      idz i sama sprawdz...
      • karolah2 Re: pieluchy 12.04.06, 22:42
        Nie wiem ile te z Biedronki kosztują,ale pampersy około 45zł! ja uzywac będę
        Huggisów, które kosztują około 35zł.Ale teraz w promocji kupujemy za 20zł. za
        paczkęsmilePozdrawiamy smile
    • karolah2 Re: pieluchy 12.04.06, 22:44
      A zapomniałam o sztukach napisacsmile w Huggisach jest ich 74szt.a w pampersach
      troszkę mniej,jak się nie mylę to ponad 60smile
      • gracios Re: pieluchy 12.04.06, 23:21
        No, ja tez ogladalam Panorame i slyszalam o tym. Przecietny koszt pieluszek na
        miesiac wynosi 200 zl- niezle! Mozna sie za glowe zlapac!
    • 13kot13 Re: pieluchy 12.04.06, 23:39
      Pieluszki Dada z Biedronki kosztują 17,99 za małą paczkę(12-25kg-28sztuk)im
      mniejszy rozmiar tym więcej pieluszek w paczce.W Realu ma być promocja
      pampersów(39,90duże paczki)ale nie orientuję się w ilości w paczkach bo dla nas
      Pampki są bee.
      • agni26 Re: pieluchy 12.04.06, 23:42
        W Panoramie zdrowo przesadzili. Ja używam Pampersa wymiennie z Huggiesem,
        miesięcznie wychodzi mi okolo 60 zl. Mlody ma 7 miesięcy.
        • gracios Re: pieluchy 12.04.06, 23:50
          Tak, zgadza sie tylko Twoj maluszek ma 7 miesiecy a w Panoramie wypowiadala sie
          kobietka ktora zaznaczyla ze do 2-3 miesiaca pieluszki "ida" non stop, wiec
          dlatego byla mowa o tych 200 zl na poczatku, a tego niestety nikt nie uniknie
          chyba ze przejdzie na tetre.
          • agni26 Re: pieluchy 12.04.06, 23:51
            Ale mniejsze pieluchy są tańsze. Trochę ta ich kalkulacja zawyżona.
            • gracios Re: pieluchy 13.04.06, 00:00
              No to jak tansze to na nasza korzysc, bo ta kobietka mowila ze co chwile
              zmienia pieluchy, przed karmieniem po karmieniu- troche przesadza moze, co?
              W kazdym razie tak trzeba wszystko obkalkulowac zeby nie za drogo wyszlowink
              • agni26 Re: pieluchy 13.04.06, 00:03
                Trzeba kombinować, szpiegować promocje, kupować w dużych paczkach, szukać
                tanich sklepów. Wtedy naprawdę wychodzi taniej. 2 stówy to dla mnie kosmiczna
                cena.
                Pozdrawiam
                • gracios Re: pieluchy 13.04.06, 00:07
                  2 stówy to dla mnie kosmiczna
                  > cena.

Dla mnie tymbardziejwink Pozdrawiam rowniez
                  • mmalicka21 no też mi się tak wydawało że lekko przesadzili 13.04.06, 00:22
                    jak ja liczyłam to mi wychodziło ze jak kupie huggisy uzupełniając je
                    pieluchami biedronkowymi-które cieszą się dobrą reputację wśród mam a widac są
                    tanie jak nie wiem
                    to wychodziło mi miesięcznie jakieś 160 zł a oni wyliczyli 360zł-chryste panie

a ty kasia 268 czy jaki ty tam numer masz już nie bądź taka "idź i sama
                    sprawdź"- co będe sobie sama robiła to będe a jak się o coś uprzejmię pytam to
                    normalni ludzie uprzejmie odpowiadają
                    jeżeli natomiast nie masz wiedzy na ów temat możesz sobie odpuścić tego rodzaju
                    komentarze-które nie są ani miłe ani na specjalnym poziomie
                    tyle
                    • karolah2 Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 07:25
                      mmalicka21 wybacz kasi268smile w koncu kobiecie w ciąży mozna wszystko
                      wybaczyc.Może miała zły dzieńsmile pozdrawiamybig_grin
                      • robin81 Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 09:22
                        panoramy nie ogladalam ale i tak szacunkowy koszt nie przebil mojej tesciowej
                        ktora stwierdzila ze miesiecznie bedziemy wydawac 1000zl na jednorazowki wiec
                        KONIECZNIE musimy sie bawic w tetrowe.maz jako ze nie wtedy nie byl za bardzo
                        zorientowany w sprawie oczywiscie popral stanowisko mamusi.a ja mu powiedzialam
                        ze jak tesciowa tak chce to ok-ale ona bedzie codziennie przyjezdzac prac i
                        prasowac te tetrowe pieluchysmile
                        • misspigy Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 11:18
                          ciekawe jak to możliwe, ze 7 miesięczne dziecko zużyje pileuch za 60 pln... no
                          chyba, że robi na nocnik albo w tetrę... u nas na początku faktycznie
                          kosztowało ok 150 zł - Pampersy NewBorn. Nie miałam serca kupować noworodkowi
                          pieluszek w Biedronce. Ale kiedy podrósł zaczelismy kupować mu pieluszki w ...
                          Kauflandzie. Tam kosztują ok 30 PLn za jakieś 64 sztuki. nA DZIEŃ POTRAFIŁ
                          pobrudzi ć nawet 6 albo 7 sztuk ale suma sumarum takie 3 paki albo nawet 4 były
                          w użyciu. czyli i tak ponad stówa. nie wspomnę o chusteczkach nawilżanych do
                          tyłka. też troszkę kosztują wink
    • jdylag75 Re: pieluchy 13.04.06, 11:24
      Mój syn na początku zużywał około 8 Pampersów na dobę, po 0,5 zł = 4 zł x 31 =
      124 zł, teraz jest dużo promocji pieluch, wszystkie sa mniej więcej w
      jednakowej cenie (nawet Dada) nie jest to aż tak wielki wydatek.
      • gracios Chusteczki do pupy 13.04.06, 11:38
        Skoro byla mowa w tym watku rowniez o chusteczkach i o Kauflandzie to powiem
        (jesli nie wiecie) ze w tej chwili jest promocja chusteczek dla dzieci Dzidzius
        (Cleanic) w Kauflandzie- czteropak za 9,90 ! Nie wiem, czy te chusteczki sa
        dobre ale mysle, ze jesli uzywa sie tego tez dosyc sporo to chyba warto
        skorzystac.
    • ainna79 Re: pieluchy 13.04.06, 11:52
      My zdecydowaliśmy, że będziemy używać torchę tetry ale głównie jednak
      jednorazówek. A napewno do 2 miesiac tylko jednorazówki. No i zawsze jak
      wychodzi temat pieluch u moihc rodziców to muszę sienasłuchać (ale niech sobie
      dziadkowie pogadają a my i tak zrobimy po swojemu). Mój tata twierdzi, że na
      jednorazówkach zbankrutujemy i że mamy pakować dzieciaczka w nie tylko na
      wyjścia i że mi przyniesie jakieś ligliny żebym wkładała w tetrę, to tak
      przeciekać nie bedzei. Ale jak tak sobie policze wodę, prąd, proszek, czas i
      robotę to jednak wole jednorazówki, niż "babrać się" w tetrze. Nie licząc tego,
      że jak jest tetra to oprócz puieluch bardzo często trzeba prać i śpichysad I
      sumsa sumarum wychodzi to samo albo i drożej a ja bnbęde wykończona bo
      nonstoper w łazience w brudnych pieluchach!!!!!!!
      Co innego gdyby okazało się, że maluda jest uczulona na jednorazówki, ale
      miejmy nadzieję, żę jest tyle rodzajów pieluch i nic takiego naszej małej nie
      bedzie doskwierać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka