mmalicka21 12.04.06, 22:21 ile kosztują pieluchy dada z biedronki? a ile pampers? i po ile sztuk tak chciałam wiedziec dla porównania bo w panoramie mówili że średnio paczka pieluch kosztuje 45 zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolah2 Re: pieluchy 12.04.06, 22:42 Nie wiem ile te z Biedronki kosztują,ale pampersy około 45zł! ja uzywac będę Huggisów, które kosztują około 35zł.Ale teraz w promocji kupujemy za 20zł. za paczkęPozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: pieluchy 12.04.06, 22:44 A zapomniałam o sztukach napisac w Huggisach jest ich 74szt.a w pampersach troszkę mniej,jak się nie mylę to ponad 60 Odpowiedz Link Zgłoś
gracios Re: pieluchy 12.04.06, 23:21 No, ja tez ogladalam Panorame i slyszalam o tym. Przecietny koszt pieluszek na miesiac wynosi 200 zl- niezle! Mozna sie za glowe zlapac! Odpowiedz Link Zgłoś
13kot13 Re: pieluchy 12.04.06, 23:39 Pieluszki Dada z Biedronki kosztują 17,99 za małą paczkę(12-25kg-28sztuk)im mniejszy rozmiar tym więcej pieluszek w paczce.W Realu ma być promocja pampersów(39,90duże paczki)ale nie orientuję się w ilości w paczkach bo dla nas Pampki są bee. Odpowiedz Link Zgłoś
agni26 Re: pieluchy 12.04.06, 23:42 W Panoramie zdrowo przesadzili. Ja używam Pampersa wymiennie z Huggiesem, miesięcznie wychodzi mi okolo 60 zl. Mlody ma 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gracios Re: pieluchy 12.04.06, 23:50 Tak, zgadza sie tylko Twoj maluszek ma 7 miesiecy a w Panoramie wypowiadala sie kobietka ktora zaznaczyla ze do 2-3 miesiaca pieluszki "ida" non stop, wiec dlatego byla mowa o tych 200 zl na poczatku, a tego niestety nikt nie uniknie chyba ze przejdzie na tetre. Odpowiedz Link Zgłoś
agni26 Re: pieluchy 12.04.06, 23:51 Ale mniejsze pieluchy są tańsze. Trochę ta ich kalkulacja zawyżona. Odpowiedz Link Zgłoś
gracios Re: pieluchy 13.04.06, 00:00 No to jak tansze to na nasza korzysc, bo ta kobietka mowila ze co chwile zmienia pieluchy, przed karmieniem po karmieniu- troche przesadza moze, co? W kazdym razie tak trzeba wszystko obkalkulowac zeby nie za drogo wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
agni26 Re: pieluchy 13.04.06, 00:03 Trzeba kombinować, szpiegować promocje, kupować w dużych paczkach, szukać tanich sklepów. Wtedy naprawdę wychodzi taniej. 2 stówy to dla mnie kosmiczna cena. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gracios Re: pieluchy 13.04.06, 00:07 2 stówy to dla mnie kosmiczna > cena. Dla mnie tymbardziej Pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 no też mi się tak wydawało że lekko przesadzili 13.04.06, 00:22 jak ja liczyłam to mi wychodziło ze jak kupie huggisy uzupełniając je pieluchami biedronkowymi-które cieszą się dobrą reputację wśród mam a widac są tanie jak nie wiem to wychodziło mi miesięcznie jakieś 160 zł a oni wyliczyli 360zł-chryste panie a ty kasia 268 czy jaki ty tam numer masz już nie bądź taka "idź i sama sprawdź"- co będe sobie sama robiła to będe a jak się o coś uprzejmię pytam to normalni ludzie uprzejmie odpowiadają jeżeli natomiast nie masz wiedzy na ów temat możesz sobie odpuścić tego rodzaju komentarze-które nie są ani miłe ani na specjalnym poziomie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 07:25 mmalicka21 wybacz kasi268 w koncu kobiecie w ciąży mozna wszystko wybaczyc.Może miała zły dzień pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 09:22 panoramy nie ogladalam ale i tak szacunkowy koszt nie przebil mojej tesciowej ktora stwierdzila ze miesiecznie bedziemy wydawac 1000zl na jednorazowki wiec KONIECZNIE musimy sie bawic w tetrowe.maz jako ze nie wtedy nie byl za bardzo zorientowany w sprawie oczywiscie popral stanowisko mamusi.a ja mu powiedzialam ze jak tesciowa tak chce to ok-ale ona bedzie codziennie przyjezdzac prac i prasowac te tetrowe pieluchy Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: no też mi się tak wydawało że lekko przesadzi 13.04.06, 11:18 ciekawe jak to możliwe, ze 7 miesięczne dziecko zużyje pileuch za 60 pln... no chyba, że robi na nocnik albo w tetrę... u nas na początku faktycznie kosztowało ok 150 zł - Pampersy NewBorn. Nie miałam serca kupować noworodkowi pieluszek w Biedronce. Ale kiedy podrósł zaczelismy kupować mu pieluszki w ... Kauflandzie. Tam kosztują ok 30 PLn za jakieś 64 sztuki. nA DZIEŃ POTRAFIŁ pobrudzi ć nawet 6 albo 7 sztuk ale suma sumarum takie 3 paki albo nawet 4 były w użyciu. czyli i tak ponad stówa. nie wspomnę o chusteczkach nawilżanych do tyłka. też troszkę kosztują Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: pieluchy 13.04.06, 11:24 Mój syn na początku zużywał około 8 Pampersów na dobę, po 0,5 zł = 4 zł x 31 = 124 zł, teraz jest dużo promocji pieluch, wszystkie sa mniej więcej w jednakowej cenie (nawet Dada) nie jest to aż tak wielki wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
gracios Chusteczki do pupy 13.04.06, 11:38 Skoro byla mowa w tym watku rowniez o chusteczkach i o Kauflandzie to powiem (jesli nie wiecie) ze w tej chwili jest promocja chusteczek dla dzieci Dzidzius (Cleanic) w Kauflandzie- czteropak za 9,90 ! Nie wiem, czy te chusteczki sa dobre ale mysle, ze jesli uzywa sie tego tez dosyc sporo to chyba warto skorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
ainna79 Re: pieluchy 13.04.06, 11:52 My zdecydowaliśmy, że będziemy używać torchę tetry ale głównie jednak jednorazówek. A napewno do 2 miesiac tylko jednorazówki. No i zawsze jak wychodzi temat pieluch u moihc rodziców to muszę sienasłuchać (ale niech sobie dziadkowie pogadają a my i tak zrobimy po swojemu). Mój tata twierdzi, że na jednorazówkach zbankrutujemy i że mamy pakować dzieciaczka w nie tylko na wyjścia i że mi przyniesie jakieś ligliny żebym wkładała w tetrę, to tak przeciekać nie bedzei. Ale jak tak sobie policze wodę, prąd, proszek, czas i robotę to jednak wole jednorazówki, niż "babrać się" w tetrze. Nie licząc tego, że jak jest tetra to oprócz puieluch bardzo często trzeba prać i śpichy I sumsa sumarum wychodzi to samo albo i drożej a ja bnbęde wykończona bo nonstoper w łazience w brudnych pieluchach!!!!!!! Co innego gdyby okazało się, że maluda jest uczulona na jednorazówki, ale miejmy nadzieję, żę jest tyle rodzajów pieluch i nic takiego naszej małej nie bedzie doskwierać Odpowiedz Link Zgłoś