Dodaj do ulubionych

do uszatki i karolki

14.04.06, 13:05
dziewczyny, napiszcie proszę o jakich konkretnych szpitalach w lublinie
pisałyście, ja w zasadzie w każdej chwili moge zacząć rodzic i bardzo mnie to
interesuje
Obserwuj wątek
    • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:19
      rodziłam na Kraśnickich i polecam, wczasie ciąży "zaliczyłam" też sobie Jaczewskiego i mogę porównać. Na Jaczewskiego jest 6-8 osób na sali (po porodzie bodajże 6), na Kraśnickich 3 os.! + na Kraśnickich łazienka i prysznic w każdej sali (na Jaczewskiego na korytarzu), wolałam też Kraśnickie, bo tam mąż mógł mnie odwiedzać na sali, a chodzić po prodzie niezbyt się chce i nie robią problemu z porodem rodzinnym ,jeżeli kto chce. Chociaż w kwestii odwiedzin, to niektóre dziewczyny, nie chcą, by ktoś przychodził na salę , bo karmią, to wybierają Jaczewskiego, bo tam odwiedziny położnic tylko w specjalnym pokoiku. W obu tych szpitalach trzeba mieć wszystko swoje, sztućce itp. Na Kraśnickich nie trzeba mieć podkładów poporodowych, bo tam zapewniają, tylko zwykłe podpaski na później. i najgłówniejsze - opieka na Kraśnickich bardziej życzliwa i miła (mimo,że nie płaciłam). TYLKO jeżeli chcesz mieć cc, to jedź na Jaczewskiego, tam łatwiej o cc, na Kraśnickich starają się, żeby wszystko naturalnie i jak już nic nie można , to cc.
      Minusem oby szpitali jest.... badanie ordynatora w obu przypadkach, to są niedelikatni lekarze. nie wiem jak jest w innych lubelskich szpitalach.
      a i jeszcze , podobno na Jaczewskiego teraz tłok, więc jeżeli zdecydujesz się tam jechać, to zadzwoń najpierw czy mają miejsca.
      Trzymam kciuki!
    • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:20

jak masz jakieś pytania - śmiało pisz, postaram się odpowiedzieć.
      • bluebeata Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:23
        dzięki karolka, tylko że ja to w zasadzie myslałam o szpitalu na staszica,
        wiesz cos moze o nim?
        • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:37

poszukaj na forum lubelskim, kiedyś był wątek. Ale z reguły to są niezbytdobre opinię, jak nie masz tam lekarza + praktykanci
          • bluebeata Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:41
            na lubelskim forum szukałam i cos tam niby było ale chciałam pogadac z kimś kto
            przezył to na własnej skórze. lekarza mam własnie ze staszica ale co z tego
            skoro teraz maja tam akcje antykorupcyjna i podobnożaden lekarz ani połozna nie
            przyjada do pacjentki na telefon bo słyszałam że sprawa oparła sie az o izbe
            lekarską, a święta za pasem więc tym bardziej, no i nigdy nie wiadomo na czyj
            dyzur sie trafi jak juz się wszystko zacznie
            • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:53
              to może pogadaj z ginem, że chciałbyś mieć komfort psychiczny i czy można jakoś to załatwić, np., z tą położną, albo może w innym szpitalu by ci doradził, ma przecież znajomych lekarzy ginekologów z innych placówek, i tam by się dało załatwić.
            • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:54

a zresztą umóiona położna - to żadna korupcja, tylko prawa pacjenta
              • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:58

jeszcze sobie pomyślałam, jężeli może przy porodzie byćmąż, mama i przyjaciółka, to umówiona położna z tego szpitala, może być w jakości przyjaciółki, a będzie ci pomagać i wszystko robić. Mam nadzieje, że nikt tam nie siedi i nie kontroluje aż do takiego stopnie, by tego się nie udało zrobić. Porozmawiaj z ginem.
    • bluebeata Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 13:58
      no własnie gadałam i nic sie nie da załatwic dlatego chciałabym wiedzieć jakie
      jest tam podejście do pacjenta tak w ogóle, bez znajomości, no trudno jakoś to
      bedzie, nie ja pierwsza i nie ostatnia, tylko żeby z dzidzia było wszystko ok
      bo to najważniejsze. dzięki raz jeszcze karolka,pozdrawiam i wesołych świąt
    • karolka17 Re: do uszatki i karolki 14.04.06, 14:07
      szkoda, ale trzymam kciuki! będzie dobrze!
      Smacznego jajka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka