Dodaj do ulubionych

czy to normalne

20.04.06, 11:50
Niedawno dowiedziałam sie że jestem w ciąży, w dniu spodziewanej @ dostałam
niewielkich plamień trwających 4 dni, zrobiłam test i okazało sie że
pozytywny, jestem very happy ale niepokoją mnie te plamienia których wsumie
już od 3 dni nie ma za to w dole brzycha odczywam czasami takie dziwne
ściąganie ku dołowi a czasami lekki skurcz jak na okres czy to normalne czy
powinnam udać sie do lekarza.
Obserwuj wątek
    • benignusia Re: czy to normalne 20.04.06, 11:54
      ja nie miałam takich dolegliwości,ale mam koleżankE KTóRA MIAłA PLAMIENIA W
      DACIE SPODZIEWANEJ MIESIąCZKI I...MA TERAZ KILKU MIESIECZNą CóRECZKEwinkpowiedz o
      tym ginekologowi ale wydaje mi sie że bedziesz miała dzidzi...wink
      • ikaes Re: czy to normalne 20.04.06, 11:57
        TEż miałam takie plamienia w terminie spodziewanej @, potem mi przeszły, ale
        potem niestety znów się pojawiły i miałam trochę kłopotów (2 miesiące leżenia) -
        ale jeżeli te plamienia już nie wrócą to się nie masz co niepokoić. W końcu
        niektóre dziewczyny mają miesiączkę w ciązy (do 3 miesiąca). A to ciągnięcie -
        to normalne.
        TEraz jestem w 31 tygodniu. A w pierwszej ciąży miałam plamienia przez miesiąc
        takie brunatne prawie czarne - synek ma już 3 lata i 4 miesiące.
        • angell82 Re: czy to normalne 20.04.06, 12:02
          DORADZAM W TE PĘDY UDAC SIE DO LEKARZA. JA TAK MIAŁAM I GDYBYM DALE SIE
          ZASTANAWIAŁA CZY TO NORMALNE CZY NIE TO NIE BYŁABYM DZISIAJ W 34 TC.
          BRAŁAM LEKI NA PODTRZYMANIE. LEPIEJ DMUCHAĆ NA ZIMNE.
        • ikaes Re: czy to normalne 20.04.06, 13:05
          A, te plamienia w pierwszej ciąży miałam tak od 4 do 8 tygodnia, a do lekarza
          poszłam jak mi się skończyły. Co się nasłuchałam. Ale z usg nic nie wyszło i
          właściwie niewiadomo dlaczego je miałam. A nie oszczędzałam się wtedy - byłam w
          górach tydzień, a w górach jak to w górach -raczej się nie leży. Oczywiście nie
          wiedziałam, że jestem w ciąży - test zrobiłam dopiero, jak mi się skończyły.
          Ale tobie oczywiście odradzam takie postępowanie. Jak jeszcze będziesz plamić
          to do lekarza.
          W drugiej ciąży już nie miałam plamień brunatnych tylko normalna krew mi
          leciała, a potem miałam 2 silne krwotoki (mimo polegiwania - bo przy 3-letnim
          dziecku leżeć się raczej nie da.
    • gackowo Re: czy to normalne 20.04.06, 12:14
      Podzielam zdanie poprzedniczki. Nie zastanawiaj się tylko lec w te pędy do
      gina. Rok temu miałam podobny przypadek i od zastanawiania sie poroniłam w 7
      tc. Teraz jestem w 18 tc a na początku tez plamiłam i już byłam bardzo
      ostrozna. Miałam miesiąc zwolnienia, leki (duża dawka) na podtrzymanie i w
      razie nasilenia szpital. Wszystko przeszło. Te pobolewania w dole brzucha to
      skurcze, ktore wywołują plamienie. Lekarz powinien zalecić usg żeby upewnić się
      co jest przyczyną. NIE ZWLEKAJ. Trzymam kciuki
    • aborka Re: czy to normalne 20.04.06, 12:55
      zupełnie normalne. Ja w pierwszej ciąży miałam potem jeszcze kilka razy (po wiekszym wysiłku ) Na USG wyszło ze troche sie to łozysko odklejało i reorganizowłao. Ale nie brałąm żadnych leków. Natomiast przy obu ciążach były plamienia w terminie miesiączki. Wiec jak sie nie powtórzy to wszystko OK a jak sie powtórzą to sie lepiej troche pooszczędzaj.
    • studentka_poloznictwa Re: czy to normalne 20.04.06, 13:13
      tak, takie krwawienia w ciąży, na początku są normalnie i zdarzają się, występują one w czasie spodziewanej miesiączki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka