annabed74 27.04.06, 18:59 skoro mowa o czarnej, to co w zwiazku z zielona? czy macie na ten temat jakies opinie lub tez lepiej naukowo potwierdzone fakty? czy mozna ja pic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neonatus51 Re: zielona herbata 27.04.06, 19:05 Pewnie,a dlaczego nie?!Tyle że zawiera kofeinę.Niestety naukowo potwierdzonych faktów nie posiadam tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: zielona herbata 27.04.06, 19:23 CZytalam dwie wypowiedzi na ten temat. Jedna w ksiazce gdzie mowia o tym , ze zaleznosc herbaty zielonej i ciazy nie zostala dobrze przebadana ale podejzewa sie zly wplyw na rozwijajacy sie plod szczegolnie w pierwszych miesiacach ciazy. Druga wypowiedz na jednej ze stron internetowych gdzie lekarka odpowiada na wlasnie takie jak twoje pytanie i zapewnia ze w malych ilosciach jest dozwolona. Osobiscie pije zielona herbate od czasu do czasu ( 33tc) i dopiero od niedawna twardnieje mi po niej znacznie brzuch wiec sie hamuje chociaz jestem fanka zielonej herbaty ) Mala filizanka baaaaaaardzo slabej nie powinna zaszkodzic, zreszta obserwuj jak reaguje twoj organizm i zapytaj ginekologa , moze ma inne podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: zielona herbata 27.04.06, 21:23 Piję i piłam tylko zieloną herbatę w dużych ilościach. Dwie ciąże, donoszone, bez większych problemów mam za sobą, a moje dzieciaki są całe i zdrowe. Pij na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
magdakur Re: zielona herbata 27.04.06, 22:11 ja na początku ciąży wyczytałam gdzieś, że zielona herbata źle wpływa na pdział komórek. Przestraszyłam się i całą ciążę nie piję. Na szczęście to już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś