Dodaj do ulubionych

zielona herbata

27.04.06, 18:59
skoro mowa o czarnej, to co w zwiazku z zielona? czy macie na ten temat
jakies opinie lub tez lepiej naukowo potwierdzone fakty? czy mozna ja pic?
Obserwuj wątek
    • neonatus51 Re: zielona herbata 27.04.06, 19:05
      Pewnie,a dlaczego nie?!Tyle że zawiera kofeinę.Niestety naukowo potwierdzonych
      faktów nie posiadamsmile
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
      • aska_ou Re: zielona herbata 27.04.06, 19:23
        CZytalam dwie wypowiedzi na ten temat. Jedna w ksiazce gdzie mowia o tym , ze
        zaleznosc herbaty zielonej i ciazy nie zostala dobrze przebadana ale podejzewa
        sie zly wplyw na rozwijajacy sie plod szczegolnie w pierwszych miesiacach ciazy.
        Druga wypowiedz na jednej ze stron internetowych gdzie lekarka odpowiada na
        wlasnie takie jak twoje pytanie i zapewnia ze w malych ilosciach jest dozwolona.

Osobiscie pije zielona herbate od czasu do czasu ( 33tc) i dopiero od niedawna
        twardnieje mi po niej znacznie brzuch wiec sie hamuje chociaz jestem fanka
        zielonej herbaty smile)
        Mala filizanka baaaaaaardzo slabej nie powinna zaszkodzic, zreszta obserwuj jak
        reaguje twoj organizm i zapytaj ginekologa , moze ma inne podejscie smile
    • deotyma11 Re: zielona herbata 27.04.06, 21:23
      Piję i piłam tylko zieloną herbatę w dużych ilościach. Dwie ciąże, donoszone,
      bez większych problemów mam za sobą, a moje dzieciaki są całe i zdrowe.

Pij na zdrowie
    • magdakur Re: zielona herbata 27.04.06, 22:11
      ja na początku ciąży wyczytałam gdzieś, że zielona herbata źle wpływa na pdział
      komórek. Przestraszyłam się i całą ciążę nie piję. Na szczęście to już niedługo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka