Dodaj do ulubionych

malowanie????

27.05.06, 16:20
Mam pytanie do przyszłych mam. Z męzem planujemy odnowienie mieszkania i nie
wiem czy moja obecnośc podczas malowania farbami emulsyjnymi (takimi do
scian) nie będzie miała negatywnego wpływu ma naszego bobasa. Za odpowiedź z
góry ślicznie dziękuję. Ola
Obserwuj wątek
    • frodolin Re: malowanie???? 27.05.06, 17:22
      podobno nie ma to wpływu, ale kto wie, poza tym kurz, ja na wszelki wypadek
      wyprowadziłam się do mojej mamy na czs remontu.
      • oleska16 Re: malowanie???? 27.05.06, 18:56
        Dzieki wielkie ze pomoc. Mam nadzieję, że nie będzie tak żle. Mnie w
        pomieszczeniu nie bedzie zamkne drzwi i niech sie wietrzy. Pozdarwiam
        cieplutko. Ola
        • aga_sama Re: malowanie???? 28.05.06, 01:08
          Ja miałam malowanie niedawno, byłam w 28 tc. Wyprowadziłam się, do mieszkania
          wpadałam na chwilę zobaczyć postępy prac. Taka była rada sprzedawcy farb. Nawet
          te najprostsze (u mnie był jeszcze jakiś akrylit) wydzielają szkodliwe opary.
    • gosiunia11 Re: malowanie???? 28.05.06, 07:33
      Ja w czasie malowania nie miałam za nardzo gdzie się u lokować i cały ten czas
      spędziłam w zamkniętym pokoju a w całym domku były pootwierane okna.W pokoiku w
      ktorym przebywałam nie było zapachy farby.
      • jonaska Re: malowanie???? 28.05.06, 08:17
        olu, ponieważ pracowałam w markecie budowlanym, gdzie sprzedaje się też farby
        powiem Ci tak. większości farb nie czuc teraz w powietrzu, ale nie świadczy to
        o tym,że nie unocza się w powietrzu toksyczne związki. ja uważam,że nie jest to
        jednak dobry pomysł, aby być blisko. pozdrawiam.
        • bugsia1 Re: malowanie???? 28.05.06, 10:23
          Witaj, nas też czeka remont, zaczynamy 18 t.c i wczerwcu zaczyna sie remont
          łazienki, korytarza i dużego pokoju, no i mąż juz mi załatwił przeniesienie na
          ten czas do siostry ;o), chciałam najpierw na noc wracać do domu, ale mi to
          wybito z głowy, ale chyba racja, farby, klej do paneli i kurz to chyba nie
          najlepszy klimat dla dzidziusia jakoś to przeżyjemy, Razem wszystko wybieramy i
          zarządzilismy co i jak, a reszta na głowie męża i ekipy, cieszmy się z tego ;o)
          bo chociaż bym bardzo chciała pomóc, to lepiej dzidziusiowi spokój zapewnie
          Pozdrawiam
    • agness25 Re: malowanie???? 28.05.06, 13:01
      ja będąc w ciązy mialam malowanie(farby ekologiczne) i cyklinowanie
      parkietu.Wszystkie okna były pootwierane, ja przebywałam w innym pokoju za
      zamkniętymi drzwiami.Podczas malowania parkietu wyszłam z domu.Dzidziuś zdrowysmile
      • marta_st1 Re: malowanie???? 28.05.06, 13:32
        A ja ostatnio pytałam mojej ginki o tą sprawę, bo przeprowadzaliśmy się do
        nowego mieszkanka. Powiedziała tak: malując ściany farbami emulsyjnymi należy 2
        dni wietrzyć io po tym czasie można już tam przebywać, a co do olejnych to
        absolutnie zabronione.
        • oleska16 Re: malowanie???? 28.05.06, 14:22
          Jeszcze raz dzieki za odpowiedź na nutrujace mnie pytanie. Na razie malujemy
          jedynie kuchnie bo gdzies musimy przenieśc klamoty a potem gdy bedzie
          cylkinowanie podlogi i malowanie olejnymi farbami to na dwa tygodnie "zrobie
          sobie urlop" od męza. Pozdrawiam gorąco. Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka