marthulka 31.05.06, 08:41 czy duża wada wzroku +7 jest wskazaniem do wykonania cesarskiego cięcia czy można urodzić naturalnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasik80 Re: wada wzroku 31.05.06, 08:55 Zależy. Ja mam wadę -7 i okulista na wizycie powiedział mi, że skoro nie ma ryzyka odklejenia się siatkówki, to mogę rodzić sn. A znowu jak byłam ostatnio u kardiologa w sprawie nadciśnienia, to zapytała mnie przy okazji o wadę wzroku. Powiedziałam, że okulista uważa że moja wada nie jest wskazaniem do cc. Powiedziała żebym zmieniła i to czym prędzej okuliste. I ja się z nią zgadzam. Na pewno pójde do innego. Mam sporą wadę i boję się o oczy i dlaczego jakiś okulista "szafuje" moim wzrokiem. Zapre się na masakre, a nie będę rodzić sn. Chce zobaczyć mojego dzidziusia po porodzie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilcia23 Re: wada wzroku 31.05.06, 10:23 Wysokosc dioprii nie jest az tak wazna najwazniejszy jest twoj stan siatkowki jesli ona jest w pozadku to nic ci takiego nie grozi jesli podczas porodu bedziesz miala zamkniete oczy wtedy zmniejszysz wysilek spadajacy na wzrok i bedzie wszystko oki.Ja tez mam duzo wade wzroku i dowiadywalam sie na ten temat i uzyskalam porade od osob ktore tez tak maja i od poloznej. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-b-stok Re: wada wzroku 31.05.06, 14:42 ja mam plusy i mi nic nie grozi. Poród naturalny i "minusy" - wtedy wskazania do cc.Nie chodzi czy masz -2 czy -7, chodzi o odklejanie się siatkówki.Okulistka mi tak wczoraj powiedziała. Zmień okulistę, skoro tak Ci radzi. Odpowiedz Link Zgłoś