Dodaj do ulubionych

puchną nogi ?

16.06.06, 15:31
Czy nie przeszkadza wam ten upał. Mnie puchną nogi i ręce jestem w 36t i nie
wiem co zrobić poracie coś.
Obserwuj wątek
    • beta73 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 15:41
      Witam,
      jestem w 37tc i tez mam z tym kłopot. Na ręce nie mam innego sposobu niż
      wkładanie ich kilkanaście razy dziennie po kran z zimna wodę, a nogi moczę w
      misce z chłopdną wodą, pomaga trochę. Można w aptece kupić żel chłodzący do
      stpóp z Pharmaceris (I. Eris seria M jak macierzyństwo) ale nie wiem czy jest
      sens na te 2,3 tyg. Nie jest drogi, może się zdecyduję. A może upały sie
      skonczą....
      • iw77 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 15:53
        Inny sposob- nogi w gorze. Mnie pomaga. na rece niestety nie mam pomyslu. Tak mi
        spuchly, ze zginanie palcow boli sad.
    • kamilka27 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 15:54
      czesc mamuski przyszle!! ja koncze 21 tydzien i dlonie i stopy mi puchna ufam
      ze upalów w tym roku nie bedzie, troche wczesnie zaczelam puchnąc , wy juz przy
      koncówce a ja druga polowe ciazy zaczynam, chyba kupie ten zel!!!pozdrawiam
      • ola984 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 15:59
        puchną puchną musiałam zdjąć obrączkę bo by mi wrosłą na stałe chyba, a nogi tak śmiesznie dzisiaj prawa jakaś większa się zrobiła. Staram sie co jakiś czas wsadzić od prysznic z letnią wodą i jest lepiej.
      • tyma1 Re: puchną nogi ? 17.06.06, 17:50
        ja w 19 tygodniu, a też puchną nogi i stopy, coś wcześnie zaczynamy
    • azzure1 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 16:23
      Też jestem w 36 tc drugiej ciąży i z doswiadczenia mogę powiedzieć, że tak
      naprawdę pomoze tylko poród...
      • andevi Re: puchną nogi ? 16.06.06, 20:05
        Ja puchlam od samego poczatku.Poszlam do lekarza, zrobil badania na krzepliwosc
        krwi, no i do dzis, a jestem w 30 tygodniu, musze brac lekisad(((
        Pomimo lekow i tak puchne(ha, ha, ha...).Co pomaga: ruch, rower, nie siedziec
        dlugo,a jesli juz, to wypracowac sobie nawyk siedzienia z nogami wyzej, na
        kanapie czy podkladac stoleczek pod kolana.Na bolesne opuchlizny zel Lioton
        1000, dostepny w aptece bez recepty.
        • ikra01 Re: puchną nogi ? 16.06.06, 20:08
          Do tych wypowiedzi mogę dodać tylko tyle - ogranicz spożywanie soli. Szybko
          zobaczysz różnicę!
    • stonka7_2006 Re: puchną nogi ? 17.06.06, 13:05
      ja jestem dopiero w 14 tyg. i mam nogi fatalnie opuchnięte, czuję jakbym miała
      dwa kołki zamiast nóg
      • malina222 Re: puchną nogi ? 17.06.06, 20:28
        Oj puchną! Jestem w 36 tc i pomaga mi tylko wypoczynek! Moczę w chłodnej wodzie
        i mąż smaruje mi EMO żelem dla zmęczonych i obolałych nóg (8zł, przeznaczony
        dla kobiet w ciąży). Z rękami na szczęście nie mam tego problemu.
    • ginger133 Re: puchną nogi ? 17.06.06, 21:14
      hej!ja jestem 28tc i od kilku tygodni mam nie nogi a posągi! stosuje lioton1000
      i nogi w nocy prawie na suficie! ale pomaga smile pozdrawiam wszystkie
      okrąglutkie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka