Dodaj do ulubionych

Jaką potrawę przygotować ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:13
żeby było romantycznie.Otuż nie wiem co przygotować na romatyczną kolację ,a
co wy przygotowywujecie doradżcie mi proszę
z góry dziękuję !!!
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 17:42
      wejdz na strone pascala na onecie. masa pomyslow, sa proste.
      • helaraja Ile osób? Jaka okoliczność? 06.02.05, 18:03
        • Gość: Agoolka Re: Ile osób? Jaka okoliczność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:39
          Tak bez okazji,tak żeby było miło romantyczna kolacja we dwoje !!!
    • Gość: takijeden Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:55
      proponuję krem z brokułów i jakiś drób na ostro ze szparagami (romantyczna
      kolacja nie może być przecież za ciężka, bo Twój miś nie będzie miał siły;)
      żadnych ziemniaków i makaronów
      • aureliana Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 19:56
        albo zupe szpinakowa:-) robi wrazenie (estetyczne) i jest pyszna.
        robie jutro:P
        • Gość: takijeden Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:02
          ja tam jestem otwarty na przeróżne kulinaria, ale upewniłaś się, że Twój miś nie
          zwieje na widok tej zielonej papki?
          • aureliana Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 20:06
            haahah:-)))
            tak, upewnilam sie:-) i nawet mu smakuje;-) ale to chyba tylko przez to, ze u
            niego w domu sie zup nie robi;-)z radosci, ze je zupe

Gość portalu: takijeden napisał(a):

> ja tam jestem otwarty na przeróżne kulinaria, ale upewniłaś się, że Twój miś
            ni
            > e
            > zwieje na widok tej zielonej papki?
            • aureliana Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 20:09
              za pozno enter...

+

a poza tym jak sie wrzuci polowki jajka na twardo, jest podana w ladnym
              talerzu;D to wyglada naprawde ok:-) aha, pierwszy raz podalam ja przy dwoch
              malutkich swieczkach, trudno bylo lyzka do zupy trafic;-)wiec nie widzial
              dokladnie
              :-)

aureliana napisała:

> haahah:-)))
              > tak, upewnilam sie:-) i nawet mu smakuje;-) ale to chyba tylko przez to, ze u
              > niego w domu sie zup nie robi;-)z radosci, ze je zupe
              >
              > Gość portalu: takijeden napisał(a):
              >
              > > ja tam jestem otwarty na przeróżne kulinaria, ale upewniłaś się, że Twój
              > miś
              > ni
              > > e
              > > zwieje na widok tej zielonej papki?
              >
              >
              • Gość: takijeden Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:12
                ale czuł zapach, a to niektórym w szpinaku bardziej przeszkadza niż wygląd i
                smak. a jajko
                • aureliana Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 20:16
                  oj no, ale skoro prosil mnie o taka zupe a nie inna;-)to chyba ten zapach mu
                  nie przeszkadzal:-)
                  ludzie dziela sie na tych co lubia szpinak i na tych, ktorzy go nie znosza;) ja
                  uwielbiam, Jego zarazam tym tez. nalesniki ze szpinakiem zapiekane w serze,
                  mmmm..:-) a zdradzze jak sie robi ten krem z brokulow?:) i czy jajka trza
                  miksowac? nie lepiej wrzucic polowkami/ cwiartkami?

Gość portalu: takijeden napisał(a):

> ale czuł zapach, a to niektórym w szpinaku bardziej przeszkadza niż wygląd i
                  > smak. a jajko
                  • Gość: takijeden Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:24
                    www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1544
                    Tylko mniej tej śmietany i jak najchudsza. Masła też mało. A zamiast rosołu
                    wywar warzywny. Ja dodaję jeszcze jajko. Wszystko miksuję.
                    Mam pewne podejrzenia, co do tego Twojego karmienia faceta warzywkowymi zupkami:)))
    • Gość: Odile Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.espol.com.pl 06.02.05, 20:11
      Proponuję lasagne z beszamelem, przepis na pewno znajdziesz w sieci, naprawdę
      warto choć potrawa trochę droga bo około 30 - 40 zł jeśli chcesz sie naprwdę
      postarać. Do tego wino czerwone, stołowe półwytrawne. naprawdę warto :)) życzę
      udanego wieczoru. a swoją drogą to może Twój mężczyzna by coś ugotował, nie
      miałabyś problemu :))pozdrawiam
      • Gość: takijeden Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:18
        lasagne? z beszamelem? na romantyczną kolację? dołóż do tego jeszcze jakieś
        hardcorowe wino, np. Long Row Shiraz i będą leżeć na pleckach nie mogąc ruszyć
        kończynami. Czerwone wino podaje się PO romantycznej kolacji
        • Gość: Agoolka Re: Jaką potrawę przygotować ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:23
          Dziękuję za porady ,napewno coś z tego wybiorę
          Pozdrawiam
        • Gość: Odile odpowiedź do takijeden IP: *.espol.com.pl 14.02.05, 19:25
          szkoda ze wcześniej nie odpowiedziałam na Twoje zarzuty. Otóż czytaj : lasagne
          wcale nie musi być z mięsem, może być z łososiem lub warzywami a sos
          beszamelowy robi się z mleka i można zastąpić masło margaryną i jest on po to
          aby scalić potrawę, aby się nie rozlatywała. Poza tym co do wina, to jeśli nie
          wiesz to wina dzielą się na stołowe i deserowe. Stołowe dzielą się na
          półwytrawne oraz wytrawne. A deserowe na półsłodkie, słodkie i bardzo słodkie.
          Aha i jeszcze jedno jestem mgr inż. technologiem żywności. Jeśli chcesz
          podważać moją wiedzę na ten temat to odezwij się jeszcze. Pozdrawiam :)
    • druga_strona Re: Jaką potrawę przygotować ???? 06.02.05, 20:23
      Proponuję – przygotuj coś, co oboje lubicie.

Najważniejsza jest atmosfera. Wiesz ....
      świece – to jest podstawa, wystarczą dwie małe i przyciemnione światło jakiejś
      lampki. Coś jednak musicie widzieć :-)
      dobre wino - odpowiednio do potrawy białe lub czerwone, wzmaga apetyt
      na ........ ;-)))
      nastrojowa muzyka – proponuję Tom’a Jons’a, może troszkę lekkiego jazzu, no
      sama wiesz
      NO i .... TY – musisz być tego wieczoru wyjątkowa, to kwestia samopoczucia,
      delikatny uśmiech, mocniej podkreślone oczy, ubranie ma drugorzędną rolę ale
      dobrze jak jest seksowne.

Jejku aż się rozmarzyłem ;-)
      • rachela180 Re: Jaką potrawę przygotować ???? 14.02.05, 19:51
        Idę robic tego indyka i ciasteczka z sentencjami:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka