dorotaww 29.06.06, 20:17 jak się czujecie? ile przytyłyście czy czujecie bobasa, czy znacie płeć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megisso Re: tydzień 17 -18 29.06.06, 20:58 Ja jestem teraz na przełomie 17/18 t.c. Przytyłam 1 kilogram. Brzuszek trochę (mam więcej w pasie o 12 cm) mi widać, chociaż osoby, które nie wiedzą że jestem w ciaży nie zauważają go. Nie znam jeszcze niestety płci (( i ruchów tez jeszcze nie czuję (ale nie mogę się już doczekać). Odpowiedz Link Zgłoś
basiss Re: tydzień 17 -18 29.06.06, 21:15 Ja tez jesem na tym przełomie to juz półmetek hiihi. Przytyłam od marca czyli poczatku 4 kg ważę 68 kg brzuszek juz taki malutki widac jak ubiore obcisła bluzeczkę dużo osób mi mówi że poszło mi w uda i biodra Ruchów też jeszcze nie mam ale byla dzis u gin i lek mowil mi że ok. 19 tyg bede czuć babelki w brzuszku . Płci nie znam poznam 12 lipca mam specjalistyczne USG i czy jest zdrowe. pozdrawiam papapa Aniołek 19.12.2004 Odpowiedz Link Zgłoś
kasik80 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 08:05 Witajcie kobitki. Dziś zaczęłam 18 tc. Czuje się nawet nie najgorzej, chociaż dziś w nocy bardzo bolała mnie lewa nerka, całe szczeście że wczoraj zrobiłam wyniki na mocz i morfologie i zaraz pójde odebrać, więc zaraz będe wiedzieć czy wszystko w porządku przynajmniej w wynikach. Nic nie przytyłam jeszcze, waże 58 kg przy 163cm, ale brzuszek już u mnie widać. Dzidziusia jeszcze nie czuję, choć bardzo czekamy z mężem na ten pierwszy sygnał z brzuszka. Płeć też już znamy od 14tc, ale teraz na najbliższej wizycie tj. 11 lipca czekam na potwierdzenie czy faktycznie doktorek się nie pomylił. Bo tak się składa, że żona mojego kuzyna też chodzi do tego samego gina (termin ma na wrzesień) i jej powiedział na początku, że to będzie chłopiec, a teraz zmienił na dziewczynke. Zastanawiam się tylko co on tam widział . Zresztą płeć nie najważniejsza. Pozdr. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 09:11 Czuje sie fatalnie, puchne wieczorami Przytylam 2kg, mam brzuch jak w 8 mcu pierwszej ciazy i nie moge na siebie patrzec Czuje juz ruchy swojej dziewczynki i to jak dotad jedyne przyjemnosci )) pozdrawiaki Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:05 ja już skończyłam 18., ale się dopiszę chyba nie przytyłam (zważę się dzisiaj wieczorem), brzuch mały, ale dżinsy już nie bardzo chcą się dopinać , małej jeszcze nie czuję, ale wiem, że jest ok (lekarz badał ostatnio tętno, jest 145 bpm). płeć znam, bo prawie trzy tygodnie temu mała ślicznie rozłożyła nogi na usg i pokazała to, czego między nimi nie ma . poza tym czasem jeszcze łapią mnie małe mdłości i strasznie chce mi się spać - na przykład teraz . joaśka i kalina Odpowiedz Link Zgłoś
panizuza Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:11 hej ja tez jestem na przelomie 17/18 tygodnia, przytylam z 1 kg, w obwodzie duzo brzuszek mam jak w 6 miesiacu i juz czuje moje malenstwo od ponad tygodnia, czasem czuje babelki a czasem szturchniecia od srodka, jak by mnie dzidzi palcem pukalo w brzuch i jest to bardzo fajne uczucie wczoraj mialam krotkie usag i widzialm jak moijej dzidzi serduszko bije, no i tak w ogole lekarka je obudzila bo spalo wiec zaczelo sie przeciagac pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
flo_1 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:31 u mnie wlasnie leci 17ty tydzienruchow jeszcze nie czuje. chociaz moze juz czuje, ale jeszcze nie jestem pewna czy to wlasnie tona poczatku schudlam 3 kilo (chociaz nie chorowalam ani nic)i teraz mi sie wyrownala waga wiec jestem na 0pewnie teraz dopiero sie zacznie.brzuch juz widac i musialam kupic spodnie ciazowe bo w stare sie nie mieszcze.od jakiegos czasu mam znowu 3 dniowe migreny(w Itrymestrze nie mialam, przed ciaza byly)i czasami mam twardy brzuch. dziewczyny powiedzcie...brzuch mi twardnieje, ale jest jakby caly twardszy jak normalnie i napiety ale to czasami trwa dluzej, nawet caly dzien czy pare godzin. myslalam, ze to moze skorcze, ale czy przy skorczach to nie jest tak, ze brzuch na chwile twardnieje i potem sie rozluznia? lekarz powiedzial, ze mam obserwowac.dal mi tez magnez (na kurche lydek) i powiedzial, ze powinno przejsc hmmm a w ogole to czuje sie dobrzenadal spalabym caly dzien.mam wakacje i jade sobie na urlop i w odwiedzinki do pljuz sie nie moge doczekac pozdrawiam wszystkie przyszle Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaww Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:39 ale wam fajnie..że widziałyście płec dziecka i jak sie przeciąga, mam nadzieję, ze ja we wtorek też coś zobacze, choc oczywiście najwazniejsze eby była zdrowa dzidzia..tak jak któraś dziewczyna, na początku schudłam 3kg, teraz jest wyrównane..brzusio rośnie dzidzia chyba sie rusza...pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
flo_1 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 13:31 ja tez jeszcze nie widzialam plci. nie dalo sie.nastepne badanie dopiero za miesiac, wiec musze byc cierpliwa.najwazniejsze, ze wszystko w porzadku a co sie urodzi to sie urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 16:18 Jutro kończę 17 tydzień. Od kilku dni czuję ruchy, ale mało regularnie i słabe. To moja trzecia ciąża. Nudności już w zasadzie minęły. Migreny niestety się pojawiają Brzuch rośnie powoli, na razie przytyłam 1 kg, ale jestem przy kości, więc pewnie dużo nie utyję. Odpowiedz Link Zgłoś