Dodaj do ulubionych

tydzień 17 -18

29.06.06, 20:17
jak się czujecie? ile przytyłyście czy czujecie bobasa, czy znacie płeć?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • megisso Re: tydzień 17 -18 29.06.06, 20:58
      Ja jestem teraz na przełomie 17/18 t.c. Przytyłam 1 kilogram. Brzuszek trochę
      (mam więcej w pasie o 12 cm) mi widać, chociaż osoby, które nie wiedzą że
      jestem w ciaży nie zauważają go. Nie znam jeszcze niestety płci sad(( i ruchów
      tez jeszcze nie czuję (ale nie mogę się już doczekać).
      • basiss Re: tydzień 17 -18 29.06.06, 21:15
        Ja tez jesem na tym przełomie to juz półmetek hiihi. Przytyłam od marca czyli poczatku 4 kg ważę 68 kg brzuszek juz taki malutki widac jak ubiore obcisła bluzeczkę dużo osób mi mówi że poszło mi w uda i biodra sadsadRuchów też jeszcze nie mam ale byla dzis u gin i lek mowil mi że ok. 19 tyg bede czuć babelki w brzuszku . Płci nie znam poznam 12 lipca mam specjalistyczne USG i czy jest zdrowe. pozdrawiam papapa

Aniołek 19.12.2004
    • kasik80 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 08:05
      Witajcie kobitki.
      Dziś zaczęłam 18 tc. Czuje się nawet nie najgorzej, chociaż dziś w nocy bardzo
      bolała mnie lewa nerka, całe szczeście że wczoraj zrobiłam wyniki na mocz i
      morfologie i zaraz pójde odebrać, więc zaraz będe wiedzieć czy wszystko w
      porządku przynajmniej w wynikach.
      Nic nie przytyłam jeszcze, waże 58 kg przy 163cm, ale brzuszek już u mnie
      widać. Dzidziusia jeszcze nie czuję, choć bardzo czekamy z mężem na ten
      pierwszy sygnał z brzuszka.
      Płeć też już znamy od 14tc, ale teraz na najbliższej wizycie tj. 11 lipca
      czekam na potwierdzenie czy faktycznie doktorek się nie pomylił. Bo tak się
      składa, że żona mojego kuzyna też chodzi do tego samego gina (termin ma na
      wrzesień) i jej powiedział na początku, że to będzie chłopiec, a teraz zmienił
      na dziewczynke. Zastanawiam się tylko co on tam widział smile. Zresztą płeć nie
      najważniejsza.
      Pozdr. Kasia.
    • barbara.g Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 09:11
      Czuje sie fatalnie, puchne wieczorami sad
      Przytylam 2kg, mam brzuch jak w 8 mcu pierwszej ciazy i nie moge na siebie
      patrzec sad
      Czuje juz ruchy swojej dziewczynki i to jak dotad jedyne przyjemnosci smile))

pozdrawiaki
    • mariken Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:05
      ja już skończyłam 18., ale się dopiszę smile
      chyba nie przytyłam (zważę się dzisiaj wieczorem), brzuch mały, ale dżinsy już
      nie bardzo chcą się dopinać wink, małej jeszcze nie czuję, ale wiem, że jest ok
      (lekarz badał ostatnio tętno, jest 145 bpm). płeć znam, bo prawie trzy tygodnie
      temu mała ślicznie rozłożyła nogi na usg i pokazała to, czego między nimi nie
      ma wink. poza tym czasem jeszcze łapią mnie małe mdłości i strasznie chce mi się
      spać - na przykład teraz smile.

joaśka i kalina
      • panizuza Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:11
        hej

ja tez jestem na przelomie 17/18 tygodnia, przytylam z 1 kg, w obwodzie duzo
        brzuszek mam jak w 6 miesiacu smile i juz czuje moje malenstwo od ponad tygodnia,
        czasem czuje babelki a czasem szturchniecia od srodka, jak by mnie dzidzi
        palcem pukalo w brzuch i jest to bardzo fajne uczucie smilewczoraj mialam krotkie
        usag i widzialm jak moijej dzidzi serduszko bije, no i tak w ogole lekarka je
        obudzila bo spalo wiec zaczelo sie przeciagac smilepozdrwiam
        • flo_1 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:31
          u mnie wlasnie leci 17ty tydziensmileruchow jeszcze nie czuje. chociaz moze juz
          czuje, ale jeszcze nie jestem pewna czy to wlasnie tosmilena poczatku schudlam 3
          kilo (chociaz nie chorowalam ani nic)i teraz mi sie wyrownala waga wiec jestem
          na 0smilepewnie teraz dopiero sie zacznie.brzuch juz widac i musialam kupic spodnie
          ciazowe bo w stare sie nie mieszcze.od jakiegos czasu mam znowu 3 dniowe
          migreny(w Itrymestrze nie mialam, przed ciaza byly)i czasami mam twardy brzuch.
          dziewczyny powiedzcie...brzuch mi twardnieje, ale jest jakby caly twardszy jak
          normalnie i napiety ale to czasami trwa dluzej, nawet caly dzien czy pare
          godzin. myslalam, ze to moze skorcze, ale czy przy skorczach to nie jest tak, ze
          brzuch na chwile twardnieje i potem sie rozluznia? lekarz powiedzial, ze mam
          obserwowac.dal mi tez magnez (na kurche lydek) i powiedzial, ze powinno przejsc
          hmmm a w ogole to czuje sie dobrzesmilenadal spalabym caly dzien.mam wakacje i jade
          sobie na urlop i w odwiedzinki do plsmilejuz sie nie moge doczekacbig_grin
          pozdrawiam wszystkie przyszlesmile
          • dorotaww Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 12:39
            ale wam fajnie..że widziałyście płec dziecka i jak sie przeciąga, mam nadzieję,
            ze ja we wtorek też coś zobacze, choc oczywiście najwazniejsze eby była zdrowa
            dzidzia..tak jak któraś dziewczyna, na początku schudłam 3kg, teraz jest
            wyrównane..brzusio rośnie dzidzia chyba sie rusza...smilepozdrawiam was serdecznie
            • flo_1 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 13:31
              ja tez jeszcze nie widzialam plci. nie dalo sie.nastepne badanie dopiero za
              miesiac, wiec musze byc cierpliwa.najwazniejsze, ze wszystko w porzadku a co sie
              urodzi to sie urodzismile
    • zebra12 Re: tydzień 17 -18 30.06.06, 16:18
      Jutro kończę 17 tydzień. Od kilku dni czuję ruchy, ale mało regularnie i słabe.
      To moja trzecia ciąża. Nudności już w zasadzie minęły. Migreny niestety się
      pojawiają sad Brzuch rośnie powoli, na razie przytyłam 1 kg, ale jestem przy
      kości, więc pewnie dużo nie utyję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka