Dodaj do ulubionych

depilacja tam

09.08.06, 19:37
zawszr do tego celu używałam maszynki z jakimś paskiem nawilżającym i pianki, a odkąd jestem w ciąży, dostaję strasznego uczulenia. w piątek kolejna wizyta u gin, a ja nie wiem czy można używać kremów do depilacji. nie szkodzą dziecku? jestem w 11\12 tc. dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • anulka59 Re: depilacja tam 09.08.06, 20:17
      Kremy dość często uczulają a czy nie szkodzą dziecku pewnie jest wiele za i
      przeciw ich stosowania.Obawiam się że krem może też podrażnić tym bardziej że
      źle reagujesz na to co już jakiś czas stosowałaś.
    • kameleon_f1 Re: depilacja tam 09.08.06, 20:25
      ja kupiłam maszynkę do włosów, ale jest ryzyko zacięcia - lepiej nie robić tego
      samemu wink
    • anna.adamczyk1 Re: depilacja tam 10.08.06, 08:15
      Ja zapisałam sie na depilacje woskiem - jutro idę.. auć
    • takapl Re: depilacja tam 10.08.06, 09:37
      kremy moga szkodzic dzidziusowi bo zawieraja jakies tam kwasy... lepiej uzywac
      maszynki lub wosku
      • alex98 Re: depilacja tam 10.08.06, 09:49
        A ja od kwietnia chodze raz w miesiacu na depilacje woskiem.Pierwszy raz byl
        dosyc bolesny a teraz juz nic mnie nie wzrusza!Jest to wygodne,tym bardziej
        teraz kiedy moj brzuszek tak urosl.W pierszej ciazy golil mnie maz ale wloski
        odrastaly na drugi dzien.Po wosku mam skore gladka co najmniej 10 dni.Depiluje
        sie na 2-3 dni przed wizyta u gin. bo czasami mam czerwone krosty ,ale zawsze
        przemywam je spirytusem salicylowym i znikaj.Polecam depilacje u
        kosmetyczki .Pozdrawiam
    • ddanna Re: depilacja tam 10.08.06, 09:46
      W normalnych warunkach (czyt. w stanie niebłogosławionym) depiluję się woskiem.
      Ale w ciąży odpada - przynajmniej u mnie - przekrwienie okolic intymnych,
      skończyło się małymi, otwartymi rankami, a potem nie chciały się goić, i
      musiałam chodzić bez bielizny....,co akurat mój M sobie baaardzo chwalił.....
      Teraż używam kremów do depilacji (po maszynce mam to samo co Ty, paskudne
      uczulenie), uważam, aby nie był "zbyt blisko dziurki" (oczywiście przy niezłych
      akrobacjach z lusterkiemsmile)) i jest ok, na pewno zdedcydownaie lepiej niż po
      zwykłym goleniu.
      • sarunia21 Re: depilacja tam 10.08.06, 10:14
        ja z racji tego ze juz 39tc nie widze sie "tam" wiec maszynka bym nie dała
        rady ! pozatym tak jak u ciebie straszne mi uczulenie wychodzi, tak wiec
        stosuje krem do depilacji do miejsc wrazliwych, biore lusterko smaruje całość
        wkładam sobie wacik tak zeby nic sie do srodka nie dostało i po 10min ide zmyc
        szorstką gąbką schodzi całosc na gładz smile) dziewczyny w zaawansowanej ciązy
        juz ten patent mają obcykany w razie porodu do szpitala trzeba byc
        przygotowanym smile i na pewno nic nie zaszkodzi maluchowi jak dobrze
        zabeczpieczysz wejscie zeby sie nic do srodka nie dostało
        • sylles Re: depilacja tam 10.08.06, 11:31
          ojej, a jaki wacik tam wkładasz? nie pozostawi później włosków jakiś?
    • justynaz2010 Re: depilacja tam 10.08.06, 10:18
      W szkole kosmetycznej uczyli nas, ze w czasie ciazy nie powinno stosowac sie
      cieplego wosku. Moim zdaniem jednak mozna uzywac wszystkiego, o ile to cie nie
      uczula i nie powoduje dyskomfortu.
      Mi lekarka zakazala golenia sie i depilacji, bo zaczely mi pojawiac sie po
      goleniu nie tylko krostki ale i brodawki, ktore sprawiaja bol. Dobrze ze to juz
      38tc., ale nie wiem jak dam rade bez golenia sad
      • kata-linka Re: depilacja tam 10.08.06, 11:52
        Bardzo polecam depilację pastą cukrową. Jest mniej bolesna niż wosk, nie
        podrażnia i nie prowokuje wrastania włosków! U mnie efekt utrzymuje się przez 3
        tyg. - i tak podobno wyjątkowo krótko !

• sarunia21 nie chodzi ze wkładam do srodka 10.08.06, 13:45
          tylko miedzy wargi tam zeby do srodka sie nic nie dostało zwykły płatek
          kosmetyczny, a przeciez jak sie myjesz no to nawet jak jakies włoski zostana to
          je zmyjesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka