sylwia1239 02.10.06, 19:19 witam.Jestem w 12 tyg.jestem przyzwyczajpna do spania na brzuchu.jak długo jeszcze mogę tak spać żeby nie zrobić dziecku krzywdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psyche22 Re: spanie na brzuchu 02.10.06, 19:26 hej ja tez zawsze lubiłam spać na brzuchu chociaz w ciąży to podobno nei wskazane ale wiesz co jeśli jesteś przyzwyczajona to przypuszczam ze w nocy i tak się przewracasz mi się wydaje że dopuki to ci nei przeszkadza to mozesz spać a w końcu brzuszek skuteczie uniemożliwi Ci spanie na brzuchu - przynajmniej u mnie tak było pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aania25 Re: spanie na brzuchu 02.10.06, 19:28 Czesc, u mnie polowka ciazy i dopiero w ostatnich dniach zauwazylam ze zle mi sie sypia na brzuchu. Mozesz spac na brzuchu tak dlugo jak ci wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 08:46 zgadzam się z aania25, dopóki wygodnie śpij na brzuchu, później ostatnie tygodnie ciąży zatęsknisz, więc korzystaj, ja spałam do końca 5 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 14:49 pewnie jak przestanie mnie boleć biust i w końcu będę miała szansa wyspać sie na brzuchu, to pewnie brzuch bedzie za duży.... i ze spanka na brzuchu nici alternatywą dla mnie jak na razie jest spanie częściowo na boku ze zgięta jedną nogą, a pod biust mięciutka poducha....hmmm podobno spanko w takiej pozycji ogólnie dla ciężarówek jest zdrowe... moze ktos wie coś wiecej na temat wygodnego spanka... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadzika Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 10:11 no ja sobie wymyłśiłam spanie na boku(ale jestem oryginalna) obowiązkowo poduszka między kolana pod koniec spałam w pozycji półleżacej..potem znowu nie dało się spać na brzuchu bo blizna po cc ciągnęła, no i te piersi przeszkadzały. A słyszałam że na brzuchu spać nie wolno jak się kari bo sie kanaliki mleczne zatykają? czy ktoś coś o tym słyszał? A może to zależy od wielkośći tychże cyców Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 15:04 sylwia1239 napisała: > witam.Jestem w 12 tyg.jestem przyzwyczajpna do spania na brzuchu.jak długo > jeszcze mogę tak spać żeby nie zrobić dziecku krzywdy? nie przesadzasz aby?? Odpowiedz Link Zgłoś
mimik5 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 22:52 Tez probowalam, bo tak lubilam, ale jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to sie przestawilam chociaz to trudne.. Najpierw na boku, potem lekko na plecach a potem to juz lekko bylo... Ale teraz jak jestem "po" to juz spie na brzuszku jak nalezy.. Wytrzymasz.. Trzymaj sie>> Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 09:33 jestem w 34 tyg i zdarza mi się obudzić na brzuchu. nie wiem gdzie się młoda mieści (podejrzewam, że wyłazi mi wtedy na plecach), ale w końcu organizm wie co robi - zresztą, jak mam zaszkodzić dziecku? zgnieść je?? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Wyczujesz... 05.10.06, 09:51 Brzuch zacznie przeszkadzac. Zaczniesz sie meczyc lezac na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 10:02 Ja również byłam przyzwyczajona do spania na brzuchu i spałam na nim do czas az brzuch skutecznie zaczął mi przeszkadzać. Teraz jest już całkiem spory (37tc) i czasami w nocy zdarza mi sie przekręcić na brzuch. Ale dziecko ewidentnie nie lubi takiej pozycji bo zasuwa mi takie kopniaki, ze budzę sie migusiem i niestety musze zmienić pozycje. Zresztą mam wrażenie, ze moje dziecko nie lubi jak ja spie w ogóle (w jakiejkolwiek pozycji) bo w nocy jest wyjątkowo aktywne i skore do "zabaw" ) pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
maryniaa25 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 17:10 Ja też lubię spać na brzuchu, jestem w 37 tc i nadal tak sypiam. No, może czasem maluch się buntuje - ale trudno. W końcu lepiej jak będę wyspana - zwłaszcza że już niedługo może sie to zmnienić Odpowiedz Link Zgłoś