Dodaj do ulubionych

spanie na brzuchu

02.10.06, 19:19
witam.Jestem w 12 tyg.jestem przyzwyczajpna do spania na brzuchu.jak długo
jeszcze mogę tak spać żeby nie zrobić dziecku krzywdy?
Obserwuj wątek
    • psyche22 Re: spanie na brzuchu 02.10.06, 19:26
      hej ja tez zawsze lubiłam spać na brzuchu chociaz w ciąży to podobno nei
      wskazane ale wiesz co jeśli jesteś przyzwyczajona to przypuszczam ze w nocy i
      tak się przewracasz mi się wydaje że dopuki to ci nei przeszkadza to mozesz
      spać a w końcu brzuszek skuteczie uniemożliwi Ci spanie na brzuchu -
      przynajmniej u mnie tak było pozdrawiam
    • aania25 Re: spanie na brzuchu 02.10.06, 19:28
      Czesc, u mnie polowka ciazy i dopiero w ostatnich dniach zauwazylam ze zle mi
      sie sypia na brzuchu. Mozesz spac na brzuchu tak dlugo jak ci wygodnie.
      • karinka21 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 08:46
        zgadzam się z aania25, dopóki wygodnie śpij na brzuchu, później ostatnie
        tygodnie ciąży zatęsknisz, więc korzystaj, ja spałam do końca 5 miesiącasmile
    • megisa1 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 14:49
      pewnie jak przestanie mnie boleć biust i w końcu będę miała szansa wyspać sie
      na brzuchu, to pewnie brzuch bedzie za duży.... i ze spanka na brzuchu nici

alternatywą dla mnie jak na razie jest spanie częściowo na boku ze zgięta jedną
      nogą, a pod biust mięciutka poducha....hmmm podobno spanko w takiej pozycji
      ogólnie dla ciężarówek jest zdrowe...
      moze ktos wie coś wiecej na temat wygodnego spanka...
      • gosiadzika Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 10:11
        no ja sobie wymyłśiłam spanie na boku(ale jestem oryginalna) obowiązkowo
        poduszka między kolana pod koniec spałam w pozycji półleżacej..potem znowu nie
        dało się spać na brzuchu bo blizna po cc ciągnęła, no i te piersi przeszkadzały.
        A słyszałam że na brzuchu spać nie wolno jak się kari bo sie kanaliki mleczne
        zatykają? czy ktoś coś o tym słyszał?
        A może to zależy od wielkośći tychże cyców
    • doral2 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 15:04
      sylwia1239 napisała:

> witam.Jestem w 12 tyg.jestem przyzwyczajpna do spania na brzuchu.jak długo
      > jeszcze mogę tak spać żeby nie zrobić dziecku krzywdy?

nie przesadzasz aby??
    • mimik5 Re: spanie na brzuchu 04.10.06, 22:52
      Tez probowalam, bo tak lubilam, ale jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to
      sie przestawilam chociaz to trudne.. Najpierw na boku, potem lekko na plecach a
      potem to juz lekko bylo... Ale teraz jak jestem "po" to juz spie na brzuszku
      jak nalezy.. Wytrzymasz.. Trzymaj sie>>
      • mariken Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 09:33
        jestem w 34 tyg i zdarza mi się obudzić na brzuchu. nie wiem gdzie się młoda
        mieści (podejrzewam, że wyłazi mi wtedy na plecach), ale w końcu organizm wie co
        robi - zresztą, jak mam zaszkodzić dziecku? zgnieść je??
        big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

joaśka
    • eyes69 Wyczujesz... 05.10.06, 09:51
      Brzuch zacznie przeszkadzac. Zaczniesz sie meczyc lezac na nim.

• ewcia1980 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 10:02
      Ja również byłam przyzwyczajona do spania na brzuchu i spałam na nim do czas az
      brzuch skutecznie zaczął mi przeszkadzać.
      Teraz jest już całkiem spory (37tc) i czasami w nocy zdarza mi sie przekręcić
      na brzuch. Ale dziecko ewidentnie nie lubi takiej pozycji bo zasuwa mi takie
      kopniaki, ze budzę sie migusiem i niestety musze zmienić pozycje.
      Zresztą mam wrażenie, ze moje dziecko nie lubi jak ja spie w ogóle (w
      jakiejkolwiek pozycji) bo w nocy jest wyjątkowo aktywne i skore do "zabaw" smile)
      pozdrawiam
      Ewelina
      • maryniaa25 Re: spanie na brzuchu 05.10.06, 17:10
        Ja też lubię spać na brzuchu, jestem w 37 tc i nadal tak sypiam. No, może
        czasem maluch się buntuje - ale trudno. W końcu lepiej jak będę wyspana -
        zwłaszcza że już niedługo może sie to zmnienić smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka