m.k.25 05.10.06, 20:01 Byłam wczoraj u swojego gina i skierował mnie na echo serca mojej dzidzi.Na skierowaniu napisał: nieregularna akcja serca płodu.Czy to oznacza, że mały ma coś z sercem??? Czy moze sie okazać, że wszystko w porzadku??? Bo bardzo się martwię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: Wada serca??? 05.10.06, 20:12 A dlugo sluchal serca podczas badania? My w ok. 25 czy 30 tc. mielismy spadki w akcji serca. Lekarka ogladala inne narzady i dopiero za 30 min. wrocila ponownie do badan serca - wszystko bylo ok. Ciezko napisac, czy to cos oznacza, bo roznie moze byc, ale trzeba nastawiac sie pozytywnie, bo wahania moga zdarzac sie z roznych powodow i mijac. A lekarz bardzo profesjonalnie podszedl do sprawy, bo echo rozwieje szybko watpliwosci. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: Wada serca??? 05.10.06, 20:19 No lekarz mi powiedzial, ze te nieprawidłowości słyszał już na poprzedniej wizycie, teraz się powtórzyły No cóz...poczekam do badań i postaram się nie zamartwiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia140 Re: Wada serca??? 05.10.06, 20:46 Dobrze, że ci to zlecił. Masz naprawdę dobrego lekarza. Echo wszystko pokaże. Musisz wykonac tylko u dobrego specjalisty. Osobiście polecam doc. Respondek- Liberda z Centrum Matki Polki, albo dr Dangel z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: Wada serca??? 05.10.06, 20:52 Jadę do Rudy Ślaskiej do fundacji Godula-Hope.Na szczęście już wiem, że sa tam wspaniali fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś
jomil Re: Wada serca??? 05.10.06, 21:55 ja byłam już na takim badaniu w 27 tc. niesamowicie dokładnie wszystko było sprawdzone. Moje Małe nie ma mojej wady serca z czego bardzo się cieszę. Nie martw się na zapas - teraz lekarze dysponują takim sprzętem że nawet jezeli coś wykryją to Twoje Dziecko będzie mogło być leczone już teraz. Bardzo mozliwe że twój lekarz wysłał Cię na to badanie tak na wszelki wypadek bo jakby znalazł coś naprawdę BARDZO niepokojącego wysłałby Cię od razu do szpitala. Ale myśl pozytywnie - dziecko czuje Twoje emocje. Powodzenia. Aha i jeszcze jedno - nie pytałaś o to ale może innym się przyda - w Łodzi takie badanie kosztuje 180 zł Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: Wada serca??? 05.10.06, 22:28 Dzięki za pocieszenieA jeśli chodzi o koszt badania-bedę je miała robione za darmo.Poza tym nawet jeśli trzeba bedzie płacić za inne to akurat nie problem bo nie mam kłopotów finansowych.Wiem, że teraz leczy się dzieci juz w brzusiu, ale jednak się martwie bo serce to jednak serce. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia140 Re: Wada serca??? 05.10.06, 22:51 Spokojnie nawet jeśli coś by na nim wyszło to masz czas na przygotowanie sie do tego. Twój lekarz doradzi ci wtedy gdzie najlepiej wtedy rodzić pod względem bezpieczeństwa dla dziecka i powie ci gdzie takie wady leczą. Z całego serca ci życzę, aby twoje dziecko było zdrowe. Jeśli jednak okaże się , że jest wada serca to możesz do mnie napisać na priv :wiesia140@vp.pl jestem pielęgniarką i tak się składa,że siedzę trochę w tym temacie. Tak samo jak ty jestem z Górnego Śląska. kardiologia mnie akurat pasjonuje ,chyba wybiorę sie na medycynę.Jestem też mamą dwojki dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Mój synuś jest zdrowy:-) 09.10.06, 18:44 Byłam na badaniach i na szczęście okazało sie, ze mój synuś jest zdrowy Aż płakalismy kiedy pani dr nam powiedział, ze ma serduszko jak dzwon.Ale uważam, że takie badania powinna miec kazda kobieta w ciaży-szkoda tylko, ze w Polsce jest 3 lekarzy , którzy wykonują takie szczegółowe badania Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Mój synuś jest zdrowy:-) 09.10.06, 20:02 No i swietnie - powodzenia do konca zycze Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia140 Re: Mój synuś jest zdrowy:-) 10.10.06, 01:32 Ja też się cieszę i życzę duż zdrówka tobie i synkowi. Odpowiedz Link Zgłoś