Dodaj do ulubionych

Promocja Bebecara

06.10.06, 12:02
Dzisiaj znalazłam super oferte na wózek bebecara. prosze o jakieś opinie
ponieważ wiem że wózki Bebcara są raczej drogimi wózkami i taniej niż 2 tys
to raczej nie widziałam, a tutaj widzę za 1541 (po jakimś rabacie). Czy
wiecie coś o tych wózkach? Będę wdzięczna za wasze głosy
link do tej promocji www.emaluch.pl/x/index.php?cPath=21_38_60
Hej
Obserwuj wątek
    • ada_zie Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 12:28
      Moje dziecko jeździło w wózku bebecara i to był tracker. Powiem tylko tyle -
      gdyby miała drugiego malucha kupiłabym wózek tej samej firmy. Jest ciężki - ale
      mi to akurat nie przeszkadzało - nie wnosiłam go na piętro lecz zostawał na
      parterze.
      • ada_zie acha 06.10.06, 12:28
        miałam też fotelik samochodowy do kompletu, ktory montowało się na stelarzu wózka
    • p_linka Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 13:05
      Wydaje mi się że ta promocja bierze się z tego, że ten model (Style AT) nie
      występuje już w ofercie (przynajmniej na stronie internetowej i w katalogu
      2006). Musisz sie zorientować jakich funkcji w nim nie ma i czy są one warte
      tej kasy którą można zaoszczędzić czy nie. A co do fotelika to jest
      przeraźliwie drogi 640 zł.
      • edag7 Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 13:39
        Zgadzam się z p_linką,która pisze, że wózki te są w promocji, ponieważ model
        jest nieco starszy. Dobrze się orientuję, ponieważ 1,5 miesiąca temu
        interesowałam się kupnem wózka i dokładnie studiowałam katalogi. Kupiłam
        Bebecara Stylo Cityz 2006 roku,czyli nowszą wersję Style AT. Patrząc na zdjęcie
        Style AT prawdopodobnie cecha różniąca go od Stylo City jest brak przednich kół
        skrętnych,co w tej chwili nie miałoby dla mnie większego znaczenia. Jeżdżę
        Stylo city od 2 tygodni i kół skrętnych używam jedynie w markecie na płaskiej
        powierzchni. W terenie (na Warszawskich chodnikach) skrętność kół blokuję.
        Amortyzacja wózka jest rewelacyjna. Wachacze na sprężynach powodują ,że
        Dzieciątko nie trzęsie się na wybojach. Przy kupnie wózka brałam pod uwagę inne
        modele (twardsze i bez amortyzacji),ale uważam że mój wybór był jak najbardzej
        trafiony. Bardzo polecam Ci ten wózeczek. Gondolkę zdejmuję sama z synkiem
        wewnątrz. Jest dosyć ciężka (ok.7kg,a z synem obecnie 11,5kgsmileNiestety musze to
        robić, bo wychodząc z bloku muszę niestety pokonać kilka schodków, a taszczyć
        cały wózek jest zbyt ciężko no i strach o dziecko.Acha,ja mam koła
        piankowe,czyli trochę lżejsze od pompowanych i też się sprawdzaja.Nie mam
        żadnych zastrzeżeń. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to, to że wózeczek
        czasem trzeszczy po spacerze w deszczową pogodę. Ale jak się go zozrusza to
        zaraz przestaje.Ostatecznie można stosować WD40 aby nasmarować wszelkie
        mechanizmy,ale jak na razie nie było potrzeby. Wózek ma małe podwozie i jest
        bardzo zgrabniutki(mieści się do maleńkiej windy).Hmmm,co by jeszcze napisać.No
        może ten kosz na zakupy nie jest tak duzy jak go opisują, ale mnie zupełnie
        wystarcza,bo nie zamierzam dźwigać wózka z kilogramami zakupów.
        Jakbyś miała więcej pytań to proszę bardzo,służę pomocą. Osobiście gdybym miała
        jeszcze raz kupować wózek to wybrałabym taki sam ,ale nie koniecznie już ze
        skrętnymi kołami,zatem Style AT w promocji zupełnie by mi wytarczył. No i sporo
        kasy zostałoby w kieszeni, którą mogłabym wydać np. na pampersybig_grin ,których mój
        Bartuś zużywa ogromne ilościbig_grin
        pozdrawiam
        Edyta
        • moreno500 Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 15:03
          w kwestii trzeszczenia (typowe dla bebecara) polecam silikon w sprayu na pewno
          można go kupić w sklepach chicco (polecają do koserwacji wózków), ale to jest
          jakiś sprzęt samochodowy, więc pewnie i na stacjach benzynowych. służy do
          konserwacji łączeń plastiku z metalem, można spryskiwać kółka (ale nie
          łożyskowe).
          • moreno500 Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 15:04
            ten silikon kosztuje 20 zł
    • lunetkaa Re: Promocja Bebecara 06.10.06, 14:12
      Hej,
      ja też kupiłam właśnie ten wózek - Style AT. Tak jak dziewczyny piszą jest dość
      ciężki, ale mnie to nie przeszkadza. Ma chyba największą gondolkę ze wszystkich
      wózków, i spacerówkę "zawieszoną" dość wysoko, dzieki czemu dziecko nie jedzie
      w wózku na wysokości rur wydechowych samochodów. Od Style AT nie ma skrętnych
      przednich kół, ma koła pompowane Fi30 szprychowe. Stylo AT koła skrętne, ale
      plastikowe osłonki, w których osadzone są łożyska, więc jak bolec hamulca
      wchodzi kilkanaście razy w taki plastik, może się wyłamać - przynajmniej mnie
      się tak wydaje - nie wiem, jak jest rzeczywiście w praktyce.
      Ja za komplet gondolka + spacerówka + fotelik samochodowy + torba + folia
      przeciwdeszczowa zapłaciłam 2300zł (po rabacie). Fotelik jest drogi - ale za to
      wyposażony w osłonkę na nóżki, którą do fotelików innch firm trzeba dokupić
      osobno. Gwarancja 2 lata.
      Nie wiem, jak będzie w eksploatacji, bo Maluszek urodzi się w grudniu - nie
      mogę się już doczekać aż wyjadę na pierwszy spacerek wink
      Porównywałam kilkanaście wózków u znajomych i gdybym miała wybierać wózek
      jeszcze raz - kupiłabym taki sam - Style AT.
      pozdrawiam
      LuNetka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka